به گزارش «نماینده»، روزنامه آفتاب یزد امروز دوشنبه گفت و گویی با حجتالاسلام علی یونسی، دستیار ویژه رئیسجمهور در امور اقوام انجام داده است.
یونسی در بخشی از این مصاحبه درباره نظر آیتالله هاشمی درباره شورای رهبری عنوان کرد: من مطمئنم آقای هاشمی چنین نظری ندارد. آقای هاشمی آنچه که درباره شورای رهبری گفت صرفا یک بحث تاریخی بوده است. آقای هاشمی بسیار باهوش است و میداند هر چند ما در کشور مشکلاتی داریم اما در منطقه به خاطر واحد بودن رهبریمان انسجام و امنیت هم داریم. بررسی رویدادهای تاریخی گواه بر صدق این موضوع است.
وی افزود: هر زمان که نظام واحد ایران از هم بپاشد مملکت هم دچار بحران و تجزیه میشود. بنابراین هیچ گاه نباید چنین بحث به ظاهر روشنفکرانهای را در باره شورای رهبری مطرح کنیم. بدانیم که تکثر رهبری به معنای اختلاف و انهدام رهبری است. نظریه شورای رهبری حداقل در مورد ایران هیچ گاه به مصلحت نیست. هر کسی هم این نظریه را دنبال کند اشتباه میکند. ولی من قاطعانه میگویم آیتالله هاشمی چنین نظری ندارد و قائل به آن نیستند.
وزیر اطلاعات دولت اصلاحات درباره طرح گشت نامحسوس گفت: طرح گشت نامحسوس تجربه جدیدی است اجازه دهیم این تجربه مانند تجربههای گذشته راه خودش را طی کند. کسانی که دغدغهشان همیشه امر به معروف و نهی از منکر است در حالی که آن دغدغه درست و بجاست عمدتا راه ناموفق را طی کردهاند بگذاریم راه طرح گشت نامحسوس هم مانند راههایی که در گذشته طی کردهاند طی بشود چرا عدهای اینقدر نگران این طرح هستند؟ البته یقینا این طرح با هر نیتی که باشد از برخورد مستقیم مامور با مردم بهتر است.
یونسی ادامه داد: موضع دولت درباره طرح گشت نامحسوس روشن است. دولت در مسائل مشابه بیش از هر چیزی التزام به قانون را سرلوحه قرار میدهد و ما نباید به هر بهانهای مردم را نگران کنیم. زمانی مستقیما برخی افراد با نام امر به معروف ونهی از منکر هر کاری میکردند و دیدیم که آن طرح شکست خورد و جلوی اقدامات خودسرانه آن روزها گرفته شد. با این توضیح درباره تجارب گذشته در اینجا باید خاطرنشان ساخت که اگر این هفت هزار نفری که برای طرح پیشبینی شده خوب عمل کند هفت هزار نفر تبدیل به هفتاد هزار نفر میشوند و مردم نیز از طرح استقبال میکنند اما اگر بد عمل کردند شکست این طرح نیز به زودی بروز پیدا میکند و اولین اثر آن شکست در انتخابات بعدی ظهور پیدا خواهد کرد.
وی همچنین افزود: در گذشتهها هم به نام امر به معروف و نهی از منکر تندرویهایی صورت میگرفت مخصوصا در اواخر بهار و تابستان اقدامات انتظامی سختگیرانهای اعمال میشد گاهی افراد خودسر از این فضا سوءاستفاده میکردند و رفتار خشن و غیرقانونی از سوی این گروهها صورت میگرفت لذا حال که مدت زمانی از این دوران گذشته است نباید زمینه تکرار اشتباهات گذشته را فراهم کرد. کسی که خلاف مبین و آشکاری دید و نه یک خلاف مخفی آن هم خلافی که باعث آسیب به دیگران و جامعه میشود را گزارش بدهد. اما حتی در آن شرایط هم فرد گزارش دهنده خودش شخصا حق تعرض ندارد.
دستیار ویژه رئیسجمهور در امور اقوام اظهار داشت: در عین حال جامعه نسبت به ناهنجاریها و جرائم آشکار باید از خود عکسالعمل از نوع دعوت به قانون و نظم نشان دهد و به تعبیر شرع مقدس دعوت به معروف کند و نسبت به زشتیها و منکرات ضمن طرد عامل به منکر توسل به اقدامات عملی را باید به پلیس دستگاه قضایی و نهادهای مسئول واگذار کند. مهمترین نظارت عمومی کاری است که روزنامهها انجام میدهند. اگر چنانچه مطبوعات و روزنامهها بر همه نظارت بکنند کمتر تخلف صورت میگیرد. امر به معروف و نهی از منکر اساسا احساس مسئولیت همگانی است. نباید آن را به برخورد با بدحجابی خلاصه کرد.
یونسی در پاسخ به سوالی درباره این که آیا دولت موافق این طرح است یا مخالف آن و تاثیرگذاری این طرح در انتخابات بعدی تصریح کرد: فقط میتوانم اینگونه بگویم که دولت با هر طرح قانونی که مراحل قانونی خود را طی کرده موافق است البته با رعایت حقوق شهروندی و با هدف ایجاد امنیت عمومی و اجتماعی.
وی در پایان با اشاره به صحبتهای رئیس جمهور که گفته بود نباید در زندگی خصوصی مردم دخالت کنیم، خاطرنشان کرد: در امور خصوصی مردم نباید دخالت کنیم ولی اگر چنانچه بر اساس این طرح کسانی جرم علنی مرتکب شدند افراد به صورت درست گزارش دهند به تعبیری در صورت ارتکاب جرم مشهود که قانون برای آن مجازات تعیین کرده چه مردم و چه ماموران موظف باید آن را به مراجع ذیربط گزارش دهند.
نظر شما