به گزارش «نماینده» به نقل از رویترز، ایران برای افزایش صادرات نفت خود با مشکل مواجه است، زیرا بسیاری از تانکرهای این کشور درگیر ذخیره نفت خام هستند، برخی آماده کشتیرانی نیست و صاحبان کشتیهای خارجی هنوز هم تمایلی برای حمل محمولههای نفتی این کشور ندارند.
بهدنبال لغو تحریمهای اتحادیه اروپا که در سالهای ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ به ایران تحمیل شده بود و موجب شده بود تهران صرفاً به مشتریان آسیایی وابسته باشد، ایران بهدنبال بازپسگیری سهم از دست رفته خود از بازار اروپاست.
یک مقام ارشد دولت ایران گفت، این کشور در ناوگان خود ۵۵ تا ۶۰ تانکر نفتی دارد. وی نگفت که چهتعداد از این تانکرها برای ذخیره نفت فروخته نشده مورد استفاده قرار گرفتهاند، اما منابع صنعتی گفتند، ۲۵ تا ۲۷ تانکر نزدیک بنادر مختلف از جمله عسلویه و جزیره خارگ لنگر انداختهاند و برای ذخیره نفت مورد استفاده قرار میگیرند.
این مقام ایرانی در پاسخ به این سؤال که چهتعداد تانکر قابلیت کشتیرانی ندارند و باید مجدداً با استانداردهای کشتیرانی بین المللی تطبیق داده شوند، گفت: «حدود ۲۰ تانکر بزرگ... باید مدرنیزه شوند».
بر اساس آمارهای کشتیرانی و یک منبع مطلع که حرکت تانکرها را رصد میکند، ۱۱ تانکر ایرانی دیگر روز سهشنبه در حال حمل نفت به مشتریان آسیایی بودهاند.
منابع صنعتی گفتند، این بدان معناست که برای افزایش قابل توجه صادرات نفت ایران به اروپا و سایر نقاط جهان به کشتیهای خارجی مورد نیاز است. اما بسیاری از کشتیداران خارجی که بهدلیل رشد بازار کار تانکرهای نفتی کمبودی از جهت گرفتن سفارش محمولههای جدید ندارند، تمایلی به حمل محمولههای نفتی ایران ندارند.
دلیل اصلی این است که برخی از محدودیتهای آمریکا علیه تهران همچنان پابرجاست و این کشور همچنان از معاملات تجاری یا تعامل با مؤسسات آمریکایی از جمله بانکهای این کشور محروم است و این مانعی عمده بر سر راه داد و ستدهای نفتی و تانکری است که به دلار ارزش گذاری میشوند.
نظر شما