به گزارش «نماینده»، محمدمهدی بهاری قاری نوجوان کشورمان از استان قزوین و کوچکترین عضو کاروان اعزامی شوق تلاوت به کربلا بود.
وی ۱۰ سال دارد و با ارائه تلاوتهای فاخر افراد بسیاری را تحت تأثیر قرار داد. این قاری نوجوان کشورمان آخرین روز حضور در کربلا در حرم امام حسین(ع) تلاوت فاخری اجرا کرد به طوری که بسیاری از زائران و مجاوران را به وجد آورد و حتی یکی از زائران با اعطا هدیهای از این قاری نوجوان کشورمان تشکر کرد.
بهاری که به سبک «مصطفی اسماعیل» تلاوت میکند به تشویق پدرش در مسیر امور قرآنی قرار گرفته است. وی پس از آشنایی با طرح ملی تلاوت در این طرح شرکت کرده و همراه با آن استعدادهای خود را شکوفا میکند.
آرامش خاصی که در چهره این قاری نوجوان موج میزند نشان از انس دائمی او قرآن کریم دارد. وی مشوق اصلی خود برای قرارگیری در مسیر تلاوت قران را خانواده به ویژه پدرش میداند و معتقد است برای اینکه در این عرصه پیشرفت کنیم باید در کنار تلاوت آیات الهی در آنها تدبر کرده و راهی برای عملی کردن دستورات قرآن در زندگی خود پیدا کنیم چرا که قاری قرانی که به دستورات الهی پایبند نباشد و به آنها عمل نکند هر چقدر هم که عنوان و مقام به دست بیاورد پیشرفتی نکرده چرا که هدف قاری باید کسب رضای خدا و عمل به دستورات قرآن باشد.
در ادامه مشروح گفتوگوی فارس با «محمدمهدی بهاری» قاری نوجوان کشورمان تقدیم میشود.
آقای بهاری از نحوه قرارگیری در مسیر قرآن بگویید. چگونه با قرآن مأنوس شدید؟
فعالیت در عرصههای قرآنی از همان کودکی برایم جذابیت خاصی داشت چرا که ما در منزل هیأت داشتیم و از ۲ سالگی در جلسات قرآنی فعالیت داشتم و در همانجا روخوانی قرآن کریم را آموختم. به یاد دارم در اول و آخر جلسه صلوات میفرستادم و همه با من همراه میشدند. این خاطرات کودکی آنقدر برایم شیرین بود که همیشه با خود فکر میکردم چگونه باید در این مسیر پیشرفت کنم تا اینکه برای حفظ قرآن کریم به مؤسسه رفتم و جزء ۳۰ قرآن را حفظ کردم.
پس از حفظ یک جزء از قرآن به تشویق پدرم وارد عرصه تلاوت شدم و سعی کردم با تقلید از اساتید برجسته جهان اسلام فنون تلاوت را آموخته و سطح تلاوت خود را ارتقا دهم و اکنون حدود ۲ سال است که با ورود به طرح ملی تلاوت قرائت تخصصی قرآن کریم را آغاز کردم.
اولین باری که یک تلاوت بر دلت نشست و حس کردی دوست داری مثل آن تلاوت کنی، چه زمانی بود؟
حدوداً ۸ ساله بودم که سوره مبارکه «شمس» با صدای استاد «عبدالباسط» را گوش دادم. این تلاوت در لوحفشرده «المائده» بود که در آن تلاوتهای بسیاری وجود داشت؛ این لوحفشرده را از مؤسسه قرآن گرفته بودم و در زمانهای مختلف از آن استفاده میکردم.
تلاوت با صدای استاد «عبدالباسط» تأثیرگذاری بسیاری روی من گذاشت به طوری که هنگام خواب هم این تلاوت را در ذهن مرور و آرزو میکردم من هم بتوانم روزی قرآن را به این زیبایی بخوانم.
جلسات و کلاسهای قرآن استان قزوین چگونه است؟
جلسات مختلفی وجود دارد اما من در جلسه آقاحسینی در مسجد انبیاء و جلسه پدرم در هیأت امام هادی(ع) را شرکت میکنم.
تأثیرات شرکت در جلسات قرآن برای پیشرفت در تلاوت
شرکت در این جلسات چقدر در ارتقای سطح تلاوت شما تأثیرگذار است؟
وقتی در جلسات قرآن حضور مییابم قرار میگیرم استرسم کم میشود و اعتماد به نفسی پیدا میکنم که این امر در ارائه تلاوت بهتر اثرگذاری زیادی دارد. علاوه بر این نکات ارزندهای در این جلسات مطرح میشود که با استفاده از آنها میتوان تلاوت فاخری داشت. در کنار اینها وقتی در جلسهای حضور مییابیم تلاوت سایر افراد را هم میشنویم و از راهکارهای اساتید استفاده کرده و سعی در پیشرفت بیشتر در تلاوت خود خواهیم کرد بر همین اساس حضور در جلسات قرآن برای اینکه یک قاری خوب تربیت شود از اهمیت زیادی برخوردار است.
طرح ملی تلاوت را چگونه ارزیابی میکنید؟
این طرح برای من که با قرآن آشنایی داشتم و میخواستم به صورت تخصصی تلاوت را آغاز کنم، اثرگذاری بسیاری داشت به طوری که در تمامی مراحل افراد به خوبی مورد سنجش قرار میگیرند و با رفع اشکالات سعی در ارتقای توانمندیهای نوجوانان میشود. البته برگزاری مسابقات شوق تلاوت هم علاوه بر مشخص شدن سطح تلاوتها موجب شد که با قاریان برتر استانهای مختلف آشنا شویم و با برقراری ارتباط پیشرفت بیشتری در زمینه قرائت داشته باشیم. امیدوارم چنین طرحهایی توسعه پیدا کند تا در سراسر کشور نوجوانان قرآنی داشته باشیم که خودشان مروج فرهنگ قرآنی باشند.
شما همراه با کاروان شوق تلاوت به کربلا اعزام شدید و در حرمین جوادین(ع) تلاوت کردید؛ تلاوت در آنجا چطور بود؟
من به سبک استاد «مصطفی اسماعیل» تلاوت می کنم. وقتی در حرم حضرت امامین جوادین(ع) تلاوت میکردم حس خوبی داشتم چرا که فکر میکردم کنار امام جواد(ع) و امام محمدکاظم(ع) هستم و آنها هم در حال شنیدن تلاوت من هستند برای همین هم با همه توان سعی کردم تلاوتی فاخر ارائه دهم تا از من راضی باشند. من در این محفل نورانی سوره مبارکه «طارق» را خواندم و از حضور در این مکان مقدس و این محفل نورانی حس غیرقابل وصفی داشتم.
شگفتی زائر عراقی از تلاوت قاری نوجوان ایرانی
علاوه بر این شب آخر که در کربلا بودیم برای زیارت وداع به حرم امام حسین(ع) رفتیم که محفل انس با قرآن برگزار شد. در این محفل رحلهای بسیاری قرار گرفته بود و افراد به این محفل توجه چندانی نداشتند که با هماهنگی صورت گرفته کاروان قرآنی شوق تلاوت نیز در این محفل حضور یافته و برخی از قاریان نوجوان به تلاوت پرداختند. من هم در این محفل نورانی آیاتی از قرآن را تلاوت کردم.
پس از اینکه تلاوت به پایان رسید، یکی از زائران عراقی مرا صدا زد و هدیهای داد و از تلاوتم تشکر کرد. وقتی دیدم که تلاوت بر روی افراد تأثیرگذار بود و اجرای خوبی داشتم بسیار خوشحال شدم و همانجا از امالم حسین(ع) خواستم که مرا یاری دهد که تلاوتهای بهتری ارائه دهم و بتوانم با تلاوتهای زیبا مردم را به قرآن و اسلام علاقهمند سازم.
این سفر دومین تجربه من برای زیارت به کربلا بود اما سفری که با این کاروان همراه شدم واقعا به یادماندنی و یکی از بهترین سفرهایم بود چرا که ما به واسطه قرآن کریم دور هم جمع شده بودیم و در کشوری دیگر قرآن میخواندیم؛ کشوری که زبانش همان زبان قرآن است و وقتی ما تلاوت میکنیم با فهم معنای الهی آن تلاوت را گوش میدهد بنابراین نوع تلاوت ما خیلی مهم است چرا که با این صوت باید روی افراد اثرگذار باشیم که به لطف خداوند هر کدام از دوستان توانست با تلاوتی فاخر این اثرگذاری را داشته باشد.
قاری برتری که به دستورات الهی عمل نکند موفق نمیشود
هدف شما از فعالیت در عرصههای قرآنی چیست؟
برایم رضایت خدا خیلی مهم است و میدانم هرچه قرآن بخوانم و در آن تأمل کنم خداوند رضایت بیشتری از من خواهد داشت. البته من همواره سعی میکنم در تلاوتها تدبر کنم چرا که ما اگر آیهای از قرآن میخوانیم باید آن را درک کرده و برای عملی کردن آن در زندگی تلاش کنیم زیرا قاری قرآنی که تنها زیبا قرآن بخواند و به دستورات الهی عمل نکند هیچگاه به موفقیت نمیرسد حتی اگر رتبههای برتری در مسابقات بینالمللی کسب کند.
آرزو دارم در محضر مقام معظم رهبری تلاوت کنم
چه نقشه راهی برای آینده خود ترسیم کردید؟
من دوست دارم قاری بینالمللی شوم و در محضر مقام معظم رهبری نیز تلاوت کنم چرا که حس میکنم تلاوت در محضر ایشان در کنار سختیها حس و حال خاصی هم داشته باشد برای رسیدن به این مقصود نیز باید تلاش بیشتری داشته باشم و از شکست هم خسته نشوم که امیدوارم با یاری خداوند و دعای والدین بتوانم این آرزو را محقق سازم.
نظر شما