شناسهٔ خبر: 121834 - سرویس سیاست
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا

۳ گانه‌ای که در آستانه انتخابات به اختلاف رسید

چهره های اصلاح طلب/431 در حالی که جریان اصولگرایی به دنبال ایجاد وحدت است، سه گروه در دل جریان اصلاح‌طلبی در حال فعالیت هستند که اختلافات میان این سه گروه، موجبات نگرانی اصلاح‌طلبان را فراهم ساخته و امکان انشقاق در میان این سه گروه را افزایش داده است.

به گزارش «نماینده»، ایام انتخابات نزدیک است و کاندیداهای انتخاباتی منتظر اعلام رسمی نتیجه بررسی صلاحیت‌ها توسط شورای نگهبان هستند.

جریان‌ها و گروه‌های زیادی در این ایام تلاش می‌کنند تا آراء مردم را به خودشان اختصاص دهند و فعالیت‌های گسترده انتخاباتی طیف‌های گوناگون چندی است که شدت گرفته است.

یکی از این جریان‌هایی که بیش از دوسال است فعالیت‌های انتخاباتی خود را آغاز کرده‌اند اصلاح‌طلبان هستند. این جریان که خود را عامل اصلی پیروزی روحانی در انتخابات ریاست جمهوری می‌داند، پس از به ریاست جمهوری رسیدن روحانی با کم محلی و بی‌توجهی وی روبه‌رو شدند و حتی عارف که به نفع روحانی از صحنه انتخابات کنار رفته بود در دولت یازدهم به هیچ مقام و منسبی نرسید.

همین موضوع باعث شد تا اصلاح‌طلبان از دوسال پیش شعار فتح سنگر به سنگر را در دستور کار خود قرار دهند و مجلس را به عنوان اولین هدف خود انتخاب کردند.

اما این‌روزها که جریان اصولگرایی به دنبال ایجاد وحدت بوده و موفقیت هایی هم در این زمینه به دست آورده است، سه گروه در دل جریان اصلاح‌طلبی در حال فعالیت هستند که اختلافات میان این سه گروه، موجبات نگرانی اصلاح‌طلبان را فراهم ساخته و امکان انشقاق در میان این سه گروه را به شدت افزایش داده است.

در ادامه به معرفی سه گروهی که در دل جریان اصلاح‌طلبی به صورت جزیره ای در حال فعالیت هستند اشاره می کنیم.

کارگزاران‌/ حامیان هاشمی رفسنجانی

کارگزاران اولین گروهی هستند که در دل جریان اصلاح‌طلبی تلاش می‌کنند تا کرسی‌های سبز بهارستان را به خود اختصاص دهند، این گروه که وابسته به خاندان هاشمی رفسنجانی است در تلاش است تا به رهبری کرباسچی اکثریت آراء مردم را به خود اختصاص دهد.

این طیف  در زمان مرخصی دوهفته‌ای مهدی هاشمی، به بهانه عیادت جلسات انتخاباتی متعددی را با وی برگزار کرده و به دنبال کنار زدن عارف از سرلیستی اصلاح‌طلبان است. طوری که اخبار و اطلاعات از جلسات کرباسچی و مهدی هاشمی در منزل فرزند بزرگ آیت الله حکایت دارد.

چندی پیش و در همین راستا غلامحسین کرباسچی  عضو شاخص حزب کارگزاران سازندگی و شهردار اسبق تهران، به دنبال بالا گرفتن اختلافات میان جریان کارگزاران و نزدیکان به طیف رئیس دولت اصلاحات و محمدرضا عارف در شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان، تصریح کرده بود که درباره سوابق سیاسی عارف افشاگری خواهد کرد.
به گفته این عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی عارف به دلیل وجود برخی سوابق نمی تواند ادعای رهبری جریان اصلاحات را داشته باشد.

اعتدالگرایان/ طیف حامی دولت

طیف حامی دولت دومین گروهی است که با برچسب اصلاح‌طلبی در حال فعالیت هستند، این گروه که از حمایت‌های بی‌شائبه دولت‌مردان دولت یازدهم استفاده می‌کنند سعی دارند با کنار زدن کارگزارانی‌ها و اصلاح‌طلبان مقدمات حضور نیروهای طرفدار دولت در مجلس را فراهم کنند تا از این راه بتوانند مجلسی که دلخواه دولت یازدهم است را تشکیل دهند.

حامی اصلی این طیف را می‌توان حسن روحانی دانست که بارها در سخنرانی‌های مختلف از روی کار آمدن این طیف سیاسی ابراز خرسندی کرده است.

وی همچنین بارها به زبان کنایه با اصلاح‌طلبان سخن گفته و ادعای آن‌ها را مبنی بر اینکه عامل اصلی به قدرت رسیدن روحانی، اصلاح طلبان بودند را رد کرده است.

روحانی که چند روز پیش در جمع استانداران و فرمانداران سراسر کشور سخن می‌گفت، اعلام کرد که به عنوان دولت اعتدال دلمان! می خواهد معتدل ها به مجلس برود...

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود در اظهاراتی غیر متعارف، علی رغم اینکه چهره های اصلی اصلاح طلبان تایید صلاحیت شده اند، اعلام می کند که مجلس نباید خانه یک جناح باشد فارغ از اظهار نظر های شبهه آفرین روحانی، او دلخوری خود از اصلاح طلبان را با تشبیه آنها به اقلیتهای دینی که برای مجلس سهمیه یک یا دو نماینده دارند جبران کرد و جمعیت اصلاح طلبان را ۷ میلیون نفر تخمین زد!

وی گفت: همان طورکه یک اقلیت دینی در مجلس کرسی دارد یک جناح ۷ یا ۱۰ میلیونی هم باید نماینده داشته باشد.

اصلاح‌طلبان

اما طیف اصلاح‌طلبان که همه آن‌ها را با رئیس دولت اصلاحات می‌شناسند در این روزها دچار یک سردگمی عجیبی شده‌اند و مشکل انتخاب سرلیست باعث شده تا آن‌ها ندانند بین دولتی که این روزها قدرت را در دست دارد. اصلاح طلبان از یک سو محمد رضا عارف را در کنار خود به عنوان لیدر و رهبر هدایت کننده می بینند و از سوی دیگر نیز گوشه چشمی به قدرت حامیان دولت و کارگزاران حامی هاشمی رفسنجانی دارند. این در شرایطی است که اگر اصلاح طلبان بخواهند یکبار دیگر از عارف عبور کرده و تحت لوای افرادی چون کرباسچی که سابقه فساد مالی و زندان را نیز در پرونده دارد، بروند، بدین ترتیب باید برای همیشه فاتحه این طیف سیاسی را در تاریخ ایران خواند.

نظر شما