شناسهٔ خبر: 120965 - سرویس فرهنگ
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

از فیلم کودکی پیامبر (ص) هم واهمه دارند/عربستان با دلارهای نفتی راه اکران در کشورهای عربی را بسته است

مجید مجیدی/* مجید مجیدی به برخی حواشی بوجود آمده برای این فیلم واکنش نشان داد.

به گزارش «نماینده»، مجید مجیدی کارگردان فیلم «محمد رسول‌الله (ص)» که امروز ۷ دی ماه در سومین همایش بین‌المللی یاران صلوات شرکت کرده بود، پس از دریافت یک لوح یادبود و قدردانی توسط آیت‌الله حائری شیرازی در سخنانی درباره فیلم «محمد رسول‌الله (ص)» گفت: برای شروع ساخت فیلم به محضر هر یک از بزرگان و علما که می‌رفتیم، همه به اتفاق می‌گفتند هیچ ذکری بالاتر از صلوات نیست. من و گروه عظیمی که هفت سال برای این پروژه کار کردیم توفیق داشتیم که در این مدت هر روزمان با نام و یاد پیامبر (ص) دائم‌الصلوات باشیم. این هفت سال با وجود اینکه کار خیلی سخت بود اما عشق به پیامبر (ص) راه را برای ما هموار می‌کرد.
 
وی ادامه داد: شاهدیم در این سال‌ها در دنیا قرائت‌های زشتی از دین مبین اسلام و پیامبر اکرم (ص) بوجود آمده و متأسفانه در جهان اسلام هم نسبت به پیامبر غفلت شده است. من معتقدم نام مقدس اسلام را عده‌ای به سرقت بردند و این قرائت‌ها هیچ نسبتی با اسلام واقعی ندارد. یکی از دلایل اصلی این امر هم غفلت ما در جهان اسلام است که هیچ کار شایسته‌ای تاکنون برای معرفی این شخصیت برجسته عالم هستی صورت نداده‌ایم.
 
*ما درباره پیامبر (ص) هیچ کاری نکرده‌ایم
کارگردان فیلم «محمد رسول‌الله (ص)» که در سالن اجلاس سران سخن می‌گفت، اظهار کرد: در سایر ادیان کارهای زیادی برای نمادسازی صورت گرفته است، ولی ما درباره پیامبر (ص) هیچ کاری نکرده‌ایم. در کشور شیعی ما هم پیامبر (ص) در فرهنگ عمومی نقشی که شایسته اوست ندارد، برای مثال ما نذر بی‌بی سکینه داریم اما نذر پیامبر نداریم.
 
مجیدی درباره وجود منابع تاریخی در رابطه با دوران کودکی پیامبر (ص) نیز گفت: ما دو، سه سال کار تحقیقی برای این فیلم انجام دادیم و تمام تاریخ‌دانان نیز اذعان دارند که از دوران کودکی تا بعثت پیامبر (ص) تمام منابع موجود به شش، هفت صفحه هم نمی‌رسد و این نشان می‌دهد که برای معرفی کسی که همه عالم به شأن او بوجود آمده کار زیادی انجام نشده است.
 
*عربستان سعودی با دلارهای نفتی خود راه اکران در کشورهای عربی را بسته است
این کارگردان درباره تأثیر جهانی فیلم «محمد رسول‌الله (ص)» نیز اظهار کرد:‌ در طول مدتی که فیلم ساخته می‌شد، تصور ما این بود که این فیلم می‌تواند دریچه‌ای جدید به زندگانی پیامبر (ص) باز کند اما متأسفانه راه این فیلم را از هر طرف بسته‌اند و از فیلمی که درباره کودکی پیامبر است، هم واهمه دارند. از طرفی عربستان سعودی با دلارهای نفتی خود راه اکران در کشورهای عربی را بسته است، از طرفی دیگر دنیای غرب هم نمی‌خواهد تجلی اسلام در جهان هویدا شود و تلاش گسترده‌ای وجود دارد که راه این فیلم را ببندند.
 
مجید مجیدی با بیان اینکه در کشور خود ما هم هجمه‌های زیادی در طول مدت اکران فیلم صورت گرفته است، اظهار کرد: دگراندیشان از گروه‌های مختلف چنان هجمه‌ای را بر ما روا داشتند که من گاهی با خود فکر می‌کنم، مگر ما چه کرده‌ایم و چرا این نگاه‌های منفی وجود دارد!؟

*بحث درباره‌ی اسکار مفصل است
کارگردان فیلم «محمد رسول‌الله (ص)» که در حاشیه‌ی همایش بین‌المللی «یاران صلوات» سخن می‌گفت در پاسخ به اینکه آیا کنار گذاشتن فیلم از جوایز اسکار، سیاسی بوده است؟ گفت: در حال حاضر شرایط را برای پاسخ به این سوال مناسب نمی‌دانم، چرا که بحث در این باره مفصل است و مطالب مهمی دارم که ان شاءالله در فرصتی دیگر باید آن‌ها را به مردم بگویم.

مجید مجیدی همچنین درباره به تعویق افتادن نمایش این فیلم در کشور ترکیه که بنا بود از فردا (۸ دی ماه) اکرانش آغاز شود، اظهار کرد:‌ ظاهرا برای نمایش این فیلم در آن کشور برخی مشکلات حقوقی بوجود آمده که ان شاءالله در دو سه روز آینده این مشکلات رفع می‌شود و فیلم بدون مشکل به نمایش درخواهد آمد.

کارگردان «محمد رسول‌الله» در پاسخ به این سوال که آیا بهتر نبود برای پخش بین‌المللی فیلم از یک پخش‌کننده جهانی استفاده می‌شد؟ گفت:‌ فکر نمی‌کنم مشکلات پخش جهانی فیلم به پخش‌کننده ارتباط داشته باشد، چون آن‌ها با اساس کار ما مشکل دارند. در مورد فیلم مصطفی عقاد هم این مشکلات وجود داشت و نمایش این فیلم تا دو سه، سال ممنوع و در هاله‌ای از ابهام بود اما بالاخره راه برایش باز شد، البته کشورهایی مثل عربستان همچنان فیلم را در محاق توقیف نگه داشتند.

وی همچنین درباره کشورهای دیگری که فیلم «محمد رسول‌الله (ص)» در آن‌ها امکان نمایش دارد نیز اظهار کرد: بسیاری از کمپانی‌ها هستند که درخواست نمایش فیلم را دارند، اما هم علمای آن کشورها، هم اداره سانسور آن‌ها باید اجازه این کار را بدهند. کشورهای اندونزی و آسیای شرقی هم متقاضی فیلم هستند. برای مثال علمای کشور هند با وجود ۳۰۰ میلیون نفر مسلمان فتوایی دادند که راه دین را به نوعی بسته است.

مجید مجیدی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا قسمت‌های دیگری از زندگانی پیامبر (ص) نیز تبدیل به فیلم خواهد شد یا نه؟ گفت:برای این اتفاق یک همت ملی لازم است. شهرکی که ما برای ساخت فیلم «محمد رسول‌الله (ص)» بنا کردیم با این نگاه ساخته شده که حداقل تا ۳۰ سال باقی بماند. امیدواریم امکانی فراهم شود تا هم فیلمسازان ایرانی و هم فیلمسازان خارجی بتوانند در موضوع اسلام و پیامبر (ص) فیلم بسازند، اما من فعلا برنامه‌ای برای ساخت قسمت‌های دیگر فیلم ندارم.

نظر شما