شناسهٔ خبر: 119806 - سرویس سیاست
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما

لاریجانی:

در صورت بسته نشدن PMD، گام‌های بعدی برداشته نمی‌شود

علی لاریجانی/2 رئیس مجلس گفت: بعید می‌دانم ماجرای تروریسم به این سادگی حل شود با پدیده نسبتاً ماندگاری روبرو هستیم به همین علت باید استواری خود را برای بازده زمانی حداقل پنج تا شش ساله تقویت کنیم.

به گزارش «نماینده»، علی لاریجانی در محله جماران در جمع هیئت جمعیت قمی های تهران گفت: ایران در مذاکرات راه درستی را انتخاب کرد زیرا دستاوردهای فنی را در این زمینه بدست آوردیم و آنرا تثبیت کردیم و همچنین فشارها را از روی کشور برداشتیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: در دهه اخیر با ماجراجویی های غربی ها از جمله متهم کردن ایران به حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر و تحریم شرایط سختی را پشت سر گذاشتیم اما در آینده وضع کشور بهتر می شود.

وی با اشاره به پرونده هسته ای ایران گفت: ایران در این باره مسیر درستی را طی کرد و با مقاومت خود، گرچه هزینه هایی را متحمل شدیم اما دانش هسته ای را بدست آوردیم و در این باره صاحب نظر شدیم.

لاریجانی با بیان چگونگی روند پرونده هسته ای ایران افزود: غربی ها ابتدا در مسیر تندرویهای خود جلو رفتند اما سه سال و نیم پیش مسیر دیگری را پیشنهاد دادند و ما هم ابتدا آنها را سنجیدیم تا ببینیم آیا در پیشنهاد خود صادق هستند یا نه و سپس مذاکرات را ادامه دهیم.

وی گفت: آنها به صورت شفاهی می گفتند که حق غنی سازی را برای ایران قبول داریم اما ما از آنها در این زمینه تعهد کتبی می خواستیم و زمانی که آنها این تعهد را دادند مذاکرات شکل گرفت و جدیت یافت که عمده این مذاکرات مربوط به دولت فعلی است.

لاریجانی گفت: مذاکرات به نوعی داد و ستد بود و ایران توانست اهداف خود را محقق کند.

وی ادامه داد: اینکه گفته می شود ایران با عجله و تحت فشار تصمیم گرفت، نظر سنجیده ای نیست زیرا مذاکره کنندگان در طول سه سال و نیم مذاکره، دائم با داخل مشورت و نظرات بررسی می شد و اینگونه نبود که فقط عده معدودی مذاکره کنند.

لاریجانی با اشاره به اینکه اجرای برجام به صورت گام به گام است و در هر گام دو طرف باید اقدامات را انجام دهند افزود: امیدواریم با گزارش آمانو و تصویب پیش نویس قطعنامه در روزهای آینده، موضوع پی ام دی بسته شود زیرا اگر اینگونه نشود گامهای بعدی برداشته نمی شود.

وی با تأکید بر اینکه تحریمها باید به صورت عملی لغو شود گفت: اگر آنها تعهدات خود را انجام دهند ما نیز بر سر قرار خود هستیم اما اگر آنها در هر بخشی درست عمل نکنند کشورمان نیز کار متقابل خود را انجام خواهد داد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دیپلماسی ایرانی، هوشمند است افزود: اما فقط این موضوع کافی نیست بلکه باید شرایط داخلی کشور نیز به گونه ای شود تا مشکلات حل شود و همچنین جریان سازی داخلی اقتصادی کشور نیز باید فعال شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ایران زمانی می تواند در مسائل بین المللی و منطقه ای موفق باشد که ظرفیت اقتصادی درونی اش قوی باشد.

علی لاریجانی در محله جماران در جمع هیئت جمعیت قمی های تهران با اشاره به گسترش تروریسم در منطقه افزود: اکنون شرایط حادی در صحنه بین المللی و منطقه ای حاکم است و با هوسرانی برخی کشورها و تروریسم، آتش منطقه در حال شعله ور تر شدن است.

وی گفت: موضوعی که اکنون در موصل عراق پیش آمده است چیز ساده ای نیست و می تواند شعله جدیدی را ایجاد کند و بمباران هایی که برخی کشورها در سوریه انجام می دهند می تواند فضای ناامنی را در منطقه بوجود آورد.

لاریجانی با بیان اینکه شرایط منطقه پیچیده شده است افزود: قبلاً تروریست هایی که در منطقه فعال بودند سلاح و نیروهای محدودی داشتند اما اکنون تعداد و پول آنها افزایش یافته است به طوری که داعش حدود ۳۰ میلیارد دلار سلاح بسیار مدرن دارد و جریان تروریستی در لیبی، مصر، ‌ افغانستان، پاکستان و داخل منطقه گسترش یافته است.

وی ادامه داد: آنها از موشک «تاو» استفاده می کنند در حالی که سازنده این موشک ها مشخص است و شماره سریال نیز دارند و قابل ردیابی است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بعید می دانم این ماجرا به این سادگی حل شود گفت: با پدیده نسبتاً ماندگاری روبرو هستیم به همین علت باید استواری خود را برای بازده زمانی حداقل پنج تا شش ساله تقویت کنیم.

لاریجانی افزود: در این شرایط سخت وظیفه دولت ایران ایجاد امنیت پایدار در داخل کشور و کمک به امنیت در خارج از مرزهای ماست.

وی اضافه کرد: البته اگر کشورهای منطقه به درستی عمل کنند ماجرای تروریسم را می توانیم زودتر حل کنیم.

لاریجانی گفت: باید دیپلماسی فعال داشته باشیم و با رصد حوادث و فهم امنیتی درست هم در مسائل داخلی و هم در مناطق پیرامونی به درستی عمل کنیم.

وی ادامه داد: نظام در مسائل منطقه ای بر خلاف تصمیمات برخی کشورها، خوب تصمیم گرفت و با تدبیر و درایت عمل کرد به طوری که غربی ها هم پذیرفتند رفتار ایران، سنجیده بود.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: اینکه اکنون کشورهای غربی اعتراف می کنند که ایران در مبارزه با تروریسم، صادق است و بدون ایران نمی توان مسائل منطقه ای را حل کرد نشان می دهد سیاست ایران در قبال مسائل منطقه ای، درست بود.

لاریجانی تأکید کرد: نقش رهبری ایران در مسائل راهبردی از جمله هسته ای و منطقه ای بسیار ممتاز است و تصمیمات در چارچوب نظرات ایشان تدوین می شود و نقش ایشان کاملاً مفید و نتیجه بخش بود.

وی گفت: محاسبه شرایط ایران در سه دهه اخیر نشان می دهد ایران در زمینه های سیاسی و دفاعی به خوبی عمل کرد و نقطه آسیب پذیر کشور در زمینه اقتصادی بود.

لاریجانی با بیان اینکه رشد اقتصادی ما نمره خوبی ندارد ادامه داد: تورم کشور به طور میانگین در این سه دهه ۱۴ درصد بود و این موضوع شرایط سختی را به مردم و کشور تحمیل کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: نرخ بیکاری در این سه دهه به طور میانگین ۲۰ درصد بود و این نشان می دهد بیماری اقتصادی در کشور ما، مزمن شده که بخشی از آن مربوط به مدیریت و بخشی هم مربوط به ساختارهای اقتصادی ماست که هر دوی آن به بی تدبیری بازمی گردد.

لاریجانی افزود: ظرفیت نخبگی بالایی داریم اما ساختار اقتصادی نادرست و نبود بلوغ در مدیریت ها، این مشکلات را بوجود آورده است.

وی ادامه داد: تحریمها و قیمت پایین نفت و نصف شدن فروش ما، فشار مضاعفی را به بودجه کشور وارد آورده است.

لاریجانی با بیان اینکه ساختار اداری کشور نیز نامناسب و متورم است گفت: بیشتر بودجه ها باید خرج ادارات ما شود و چیزی برای آبادانی کشور باقی نمی ماند.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: اگر تحول ایجاد نشود در سال آینده همین مقدار بودجه عمرانی را نیز نداریم بنابراین لازم است تلاش دقیق تری در این زمینه صورت گیرد.

وی تأکید کرد: تولید در کشور باید فراوان شود و مردم در اقتصاد نقش داشته باشند و صادرات رونق یابد.

لاریجانی با اشاره به شرایط رکودی حاکم بر کشور و لزوم رفع آن گفت: در مجلس شورای اسلامی قوانینی برای تسهیل در فضای کسب و کار تصویب و در لایحه دولت برای خروج از رکود در مجلس کار دقیقی انجام شد تا زمینه ها برای رشد و تولید در داخل فراهم شود.

وی با تأکید بر اینکه باید دولت را کوچک کنیم ادامه داد: دولت نباید بیشتر از این در اقتصاد دخالت کند و باید تنها نظارت و هدایت کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: دولتی که بزرگ باشد هم مزاحم تولید و هم بودجه کشور صرف آن می شود و دیگر برای آبادانی چیزی باقی نمی ماند.

لاریجانی با اشاره به اینکه ما چند برابر استانداردها، کارمند داریم تأکید کرد: کوچک و چابک کردن دولت، وظیفه ملی است.

وی گفت: استخدام دولتی راه حل مشکل اشتغال نیست بلکه کار و کارآفرینی لازم است.

لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت استان قم و اینکه مرکزیت تشیع در قم است گفت: وضعیت این استان تا حدی متاثر از مسایل کلان کشور و بخشی هم مربوط به اوضاع پولی و بخشی هم مربوط به شرایط اقلیمی این استان است.

وی افزود: مقدار زیادی از مشکلات اقتصادی موجود در قم مربوط به کلیت اقتصاد کشور است و بخشی از مسایل آبادانی این شهر هم مربوط به دورانی می شود که تلاش می شد شهر قم را عقب افتاده نگه دارند.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: به علت کمبود آب، کشاوزری فقط ۵ درصد اقتصاد قم را شامل می شود که باید با کشت های جایگزین واستفاده از روش های نوین آبیاری، این سهم را افزایش داد.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شهرسازی قم ضمن حفظ بافت قدیمی باید متحول شود و زیرساخت های شهری اصلاح و در زمینه گردشگری، سرمایه گذاری شود.

وی گفت: مترو و منوریل و طرح حرم تا جمکران طرح های خوبی هستند که در شهر قم در حال اجراست و فاز نخست منوریل، امسال تکمیل می شود و به بهره برداری می رسد.

لاریجانی با انتقاد از عملکرد شهرداری قم افزود: شهرداری با قاعده عمل نکرد و به تعهدات خود وفا و بدهی های خود را به موقع پرداخت نکرد به صورتی که اکنون حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان بدهی دارد.

وی با تاکید بر اینکه باید این مشکلات را حل کرد اضافه کرد: در این زمینه در حال مذاکره با بانک ها هستیم.

لاریجانی گفت: نزدیکی استان قم به تهران، مزیت است و می توان برخی صنایع را در این استان مستقر کرد.

وی افزود: این نظر که قم شهر مذهبی و علمی است و نباید در آن طرح های صنعتی اجرا کرد، نادرست است زیرا این ها مخل هم نیستند.

لاریجانی با بیان اینکه باید به عنوان قطب صنعتی به قم فکر کرد ادامه داد: تلاش کردیم نگذاریم شرایط رکودی بر قم فشار بیاورد و به صنعتگران این استان کمک کردیم به گونه ای که متوسط صنایع غیر فعال در قم کمتر از دیگر نقاط کشور است.

وی گفت: اگر در ماه های آینده شرایط ایران در پرونده هسته ای گشایش یابد برای سرمایه گذاران، صنعتگران و تولیدکنندگان، فضا بهتر و آسان تر می شود.

هیئت جمعیت قمی های تهران نیز در این مراسم مشکلات خود را با رئیس مجلس شورای اسلامی در میان گذاشتند.

نظر شما