به گزارش «نماینده»، شرکت ملی گاز ایران بر اساس برنامه ریزی و پیش بینی انجام شده، مدیریت مصرف ۷۰۰ میلیون مترمکعبی گاز را در فصل زمستان کلید زد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: در ٢٤ ساعت گذشته بیش از ٥٧١ میلیون مترمکعب گاز به بخشهای مختلف مصرف تحویل شده که ٣٤١ میلیون مترمکعب از این مقدار به بخش خانگی اختصاص یافته است.
حمیدرضا عراقی با بیان این که مصرف بخش خانگی در هفته گذشته، ۱۲۰ میلیون مترمکعب بوده است، افزود: با توجه به ورود توده هوای سرد به کشور، عملا وارد فصل سرد سال شده ایم؛ به همین دلیل مصرف گاز بخش خانگی شاهد افزایش چشمگیری بوده است.
وی اعلام کرد: مصرف بخش خانگی در مدت مشابه پارسال نزدیک به ٢٣٥ میلیون مترمکعب بوده و این مقدار در مدت مشابه امسال شاهد افزایش ۱۰۶ میلیون مترمکعب بوده است.
معاون وزیر نفت در ادامه از آمادگی شرکت ملی گاز ایران برای تامین پایدار گاز بخشهای مصرف خبر داد و گفت: خوشبختانه امسال با افزایش حجم گاز دریافتی از بالادست، برنامه مناسبی برای تامین مطمئن گاز بخشهای مختلف به ویژه صنایع و نیروگاهها داریم.
وی با بیان این که در روزهای گذشته شاهد کاهش و به زیر صفر رسیدن دمای هوا در ۱۰ استان بوده ایم، گفت: شرکت ملی گاز ایران آمادگی کامل را برای مدیریت شبکه و تامین سوخت مورد نیاز بخشهای مصرف در زمستان «خاص» امسال که شاهد «پدیده ال نینو» خواهیم بود، دارد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران یادآور شد: تمهیدات لازم برای تامین گاز بخشهای مصرف در قالب اجرای پروژه های جدید، اصلاحی و ابتکاری اندیشیده شده است.
به گفته وی، اتصال خط لوله دهم به خطوط دوم و سوم سراسری، اتصال خط لوله دهم به خط اول سراسری، اتصال خط لوله ششم به خطوط سوم و دهم سراسری، اتصال خط لوله چهارم به خط دهم سراسری، اتصال خط سوم سراسری به خط سوم آذربایجان، بهره برداری از چند ایستگاه تقویت فشار گاز روی خط هشتم سراسری و... از جمله این پروژه ها به شمار می رود.
عراقی اظهار کرد: تعمیرات اساسی شرکتهای پالایش گاز، خطوط لوله و تاسیسات تقویت فشار گاز به صورت کامل انجام شده و ۷۰ ایستگاه تقویت فشار، وظیفه فشار افزایی گاز را بر عهده دارند.
وی گفت: در طول یک سال گذشته، ایستگاههای تقویت فشار گاز پتاوه، دهق، دشت، همدان، بیجار و ایستگاه تبریز با سه واحد الکتروکمپرسور به بهره برداری رسیده است.
عراقی ادامه داد: ایستگاههای تقویت فشار گاز اصفهان ٤ روی خط چهارم سراسری، خیرگو، خنج و نایین نیز از جمله تاسیسات تقویت فشار گازی به شمار می رود که امسال به بهره برداری می رسد.
وی در ادامه به تحویل گاز به نیروگاهها اشاره و اعلام کرد: سال گذشته نیروگاهها بیش از ۵۰ میلیارد مترمکعب گاز مصرف کرده اند که این مقدار نسبت به مدت مشابه سال ٩٢ بیش از ١٥ میلیارد مترمکعب افزایش یافته و منجر به صرفه جویی هفت میلیارد دلاری برای کشور شده است.
به گفته عراقی، از ابتدای امسال تاکنون (نسبت به مدت مشابه پارسال)، نزدیک به ٦ میلیارد متر مکعب گاز بیشتری به نیروگاهها تحویل شده و در مجموع شاهد تحویل ٥٨ میلیارد مترمکعب گاز به این بخش از مصرف خواهیم بود که تحقق این برنامه علاوه بر مباحث اقتصادی از آلودگی محیط زیست نیز جلوگیری می کند.
معاون وزیر نفت در امور گاز یادآور شد: هم اکنون حجم ذخیره سازی گاز در مخازن شوریجه و سراجه مطلوب است و در صورت نیاز با ارسال این گاز به شبکه سراسری، شاهد افزایش پایداری انتقال گاز خواهیم بود.
عراقی با بیان این که واردات گاز از ترکمنستان و صادرات به ترکیه نیز بر اساس قرارداد تداوم خواهد داشت، گفت: واردات گاز به معنی نیاز و کمبود در این زمینه نیست بلکه یک سیاست و استراژی برای تجارت گاز به شمار می رود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان این که بحث اصلی حاکم بر برنامه واردات و صادرات، اقتصادی بودن آن است تا ایران در این مسیر نفع ببرد، افزود: صادرات گاز به عراق نیز در پیش است و در مراحل مذاکره و امضای قرارداد صادرات گاز به تعدادی از کشورهای همسایه هستیم تا از طریق ال ان جی، مینی ال ان جی و سی ان جی، حجم صادرات گاز را افزایش دهیم.
وی در ادامه به دریافت گاز از فاز ١٥ و ١٦ پارس جنوبی اشاره کرد و گفت: بهره برداری از این فاز توسط شرکت ملی نفت ایران انجام می شود و در ٢٤ ساعت گذشته بیش از ١٤,٨ میلیون مترمکعب گاز از این فاز دریافت شده که این مقدار متغیر است.
به گفته عراقی، از ابتدای امسال تاکنون، عملیات گازرسانی به بیش از سه هزار روستا آغاز شده که هم اکنون یکهزار و ۲۰۰ روستا به شبکه سراسری گاز متصل شده و یکهزار و ۸۰۰ روستای باقیمانده نیز تا پایان سال به شبکه سراسری متصل می شوند.
وی تاکید کرد: مشترکان گاز مسائل ایمنی و مصرف بهینه را رعایت کنند تا شاهد اتفاقات ناگوار نباشیم.
عراقی با بیان این که مصرف گاز بخش خانگی در فصل زمستان بین چهار تا پنج برابر افزایش می یابد، اعلام کرد: صرفه جویی مشترکان بخش خانگی، زمینه افزایش حجم تحویل گاز به صنایع و نیروگاهها و در پی آن کاهش آلودگی هوا را فراهم می کند.
نظر شما