به گزارش «نماینده» محمود حجتی در نشست هماندیشی با تشکلهای کشاورزی استان فارس، گفت: ساخت سردخانه، صنایع تبدیلی، گلخانه و ... در اراضی کشاورزی تکمیل زنجیره کشاورزی محسوب میشود و تغییر کاربری نیست و دستگاههای مسئول نباید کشاورزان را در این خصوص تحت فشار قرار دهند.
وی با تصریح اینکه ایجاد سردخانه از ملزومات کشاورزی و توسعه آن در عصر کنونی است، گفت: مگر میشود سبزی و صیفی به شکل انبوه تولید کرد و تنها به شکل تازهخوری مصرف کرد؟ سردخانه یکی از ابتداییترین نیازها برای صنایع تبدیلی است.
حجتی با تشویق کشاورزان به ایجاد زنجیرههای کشاورزی از قبیل سردخانه و صنایعتبدیلی، گفت: من تمام دغدغههای تولیدکنندگان در بخشهای مختلف کشاورزی، دامداری، مرغداری و ... را قبول دارم و تا زمانی که در این مسئولیت هستم با جدیت رفع آنها را پیگیری میکنم اما باید توجه داشت که اگر منتظریم یکی بیاید و مشکلات ما را حل کند، مسائل درست نمیشود، باید دید در دنیا چه میکنند. کشورهای توسعه یافته، کشوری نظیر فرانسه که بزرگترین اقتصاد کشاورزی را دارد، چه میکنند.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: باید نقش تشکلهای کشاورزی در سایر کشورها را بررسی کرد، بخش کشاورزی یک سیستم به هم تنیده بهشمار میرود که باید به شکل یک زنجیره دیده شود.
او تصریح کرد: امروز نمیتوان تنها به مرغداری گوشتی فکر کرد و برای تهیه دان و جوجه و بهداشت و حتی عرضه به بازار به دیگران اتکا و هر روز دغدغه داشت که آیا نهادهها بهموقع خواهد رسید و آیا بازاری وجود خواهد داشت.
وزیر کشاوزی با بیان اینکه زمانی معیشتی تولید میکردیم اما امروز تولید انبوه شده است، گفت: آیا تنها باید منتظر نشست که تمام تولیدات را دولت بخرد و بفروشد؟ چنین انتظاری منجر به رشد نخواهد شد و دولت هم نه چنین توانی دارد و نه آن را انجام میدهد. همه صاحبنظران هماکنون اعتقاد دارند که دولت باید کوچک و چابک شده به وظیفه نظارت، حمایت و هدایت مشغول شود.
حجتی با بیان اینکه هماینک شرکت پشتیبانی دام وزارت جهاد هم برای واگذاری به بخش خصوصی در اختیار سازمان خصوصیسازی قرار گرفته است، نقش اتحادیهها و تشکلهای کشاورزی را در ایجاد و تکمیل زنجیرههای کشاورزی بسیار تاثیرگذار و مهم دانست.
وزیر کشاورزی همچنین لزوم توجه به روشهای نوین کشاورزی را مورد تاکید قرار داد و گفت: امروز استان فارس در ایجاد گلخانهها هم از حد انتظار عقبتر است و امیدواریم با حمایت استاندار و تلاش بخش خصوصی این وضعیت بهبود یابد.
حجتی گفت: هیچ دلیلی ندارد خیار در عرصه تولید شود، اگر همین میزان خیار تولید شده در عرصه گلخانهای تولید شود حدود یک میلیارد مترمکعب آب و اگر کل گوجه فرنگی در گلخانه تولید شود بالغ بر ۲ میلیارد مترمکعب آب صرفهجویی کردهایم.
وی با بیان اینکه بعد از توافق برجام میتوان به بهبود وضعیت کشاورزی هم امیدوار بود، گفت: سال گذشته ۱۸۰۰ میلیارد تومان خطوط اعتباری تعریف و به شکل کامل جذب شد و برای امسال هم هزار میلیارد تومان به آن اضافه شده است.
حجتی در خصوص توسعه صادرات به روسیه، دو دغدغه افت ارزش روبل نسبت به دلار و نبود تعرفه ترجیحی را به عنوان عواملی مهم مطرح کرد.
نظر شما