شناسهٔ خبر: 115337 - سرویس سایر حوزه‌ها
نسخه قابل چاپ منبع: فارس

نوجوانی روستایی با اینستاگرامی جنجالی

نوجوانی است هفده ساله از روستایی دورافتاده در شهری دورافتاده در استان فارس که با یک صفحه سه زبانه با موضوع وحدت در اینستاگرام توانسته است چندین هزار دنبال‌کننده را جذب کند.

به گزارش «نماینده»، «علی حیدری» نوجوانی است هفده ساله از روستایی دورافتاده در شهری دورافتاده در استان فارس؛ روستای نوآباد از توابع شهر گله‌دار.

او که محصل پیش دانشگاهی است، با کمترین امکانات به یکی از فعالان بین‌المللی وحدت اسلامی بدل شده است و مخاطبینی از کشورهای مختلف جذب کرده است؛ آنچه که سازمان‌های عریض و طویل با بودجه‌های میلیاردی نتوانسته‌اند قدمی در راه آن بردارند.

صفحه سه زبانه او در اینستاگرام (muslims_are_united) پربازدیدترین صفحه‌ای است که در موضوع وحدت اسلامی به فعالیت می پردازد؛ این نوجوان پرشور و شوق گفتنی‌های زیادی دارد که در زیر می‌خوانید:

شروعی از جنس وحدت 

وی می‌گوید: روستای ما کاملا شیعه‌نشین است، اما در شهر گله‌دار شیعه و سنی با هم زندگی می‌کنند؛ روستای خودمان دبیرستان نداشت و برای تحصیل به شهر گله‌دار می‌رفتم. آنجا شیعه و سنی با هم درس می‌خواندند. من هم دوستان اهل‌سنت زیادی داشتم. بعد از شکل‌گیری داعش و حمله به سوریه و عراق دیدم که حربه اصلی که دامنگیر مسلمانان شده، اختلافات و تفرقه است و رسانه‌ها این جنگ‌ها را، جنگ بین شیعه و سنی معرفی می‌کنند. از طرفی احساس می‌کردم که اگر شیعه و سنی در ایران با هم متحد نباشند، همان مشکلی که برای سوریه و عراق رخ داده برای ما هم اتفاق خواهد افتاد. اسرائیل دشمن اصلی شیعه و سنی هم از این آب گل آلود استفاده می‌کند و قبله اول مسلمان را غصب کرده و هر روز مسلمانان بیشتری را شهید می‌کند.

 

 

حیدری می‌افزاد: البته من می‌دانستم که شیعه و سنی با هم اختلافاتی دارند اما برای استکبار جهانی فرقی نمی‌کند که ما شیعه باشیم یا سنی! استکبار به دنبال نابودی کل اسلام است. من می‌دیدم توی شهر گله‌دار شیعه و سنی به راحتی کنار هم زندگی می‌کنند، با هم ازدواج می‌کنند و رفت و آمد با هم دارند. ما در مدرسه شیعه و سنی در کنار هم درس می‌خواندیم. با خودم گفتم چرا این فرهنگ را نتوانیم به دیگران نشان دهیم که می‌شود در عین اینکه عقائد خود را حفظ کنیم، در کنار یکدیگر زندگی مسالمت‌آمیز داشته باشیم. تقریبا یک سال از این ماجرا می‌گذشت که تصمیم گرفتم در اینستاگرام یک کار فرهنگی را با موضوع وحدت انجام بدهم.  

می‌خواهم در ثواب صفحه شریک باشم!  

وی درباره آغاز به کارش گفت: در ابتدای کار از مطالب سایت‌های مختلف استفاده می‌کردم. با توجه به این که در فضای مجازی روی موضوع وحدت کم کار شده، تقریبا ۹۰ درصد مطالب را از سایت اخوت استفاده می‌کنم. در فضای مجازی با دو نفر آشنا شدم. یک نفر مترجم عربی زبان ساکن ایران و یک نفر مسلط به زبان انگلیسی که هر دو این عزیزان با توجه به دغدغه‌ای که داشتند به‌طور رایگان کار ترجمه را انجام می‌دهند، به من کمک می‌کنند. دوست مترجم عربی به من می‌گفت که برای فرستادن متن کمی از قبل با من هماهنگی کن تا من وقت زیادی برای ترجمه بگذارم. چون می‌خواهم در ثواب این صفحه شریک باشم البته بعضی اوقات که آنها سرشان شلوغ هست خودم با مصیبت‌های فراوان کار را ترجمه می‌کنم.  

صفحه‌ای با مخاطبان جهانی 

حیدری افزود: صفحه اینستاگرام غیر از کشور خودمان، از کشورهای بحرین، عراق، کویت، عربستان، آذربایجان، آمریکا و... مخاطب دارد؛ اگر به صفحه رجوع کنید مشاهده می‌کنید که به زبان‌های مختلف نظر داده‌اند. مخاطبان عرب زبان عمدتا بازخوردهای مثبتی نسبت به صفحه دارند، البته عده‌ای هم موضع‌های تند مخالف وحدت می‌گیرند.

 

 

راه‌اندازی صفحه اینستاگرام دوستی مرا با اهل‌سنت چند برابر کرد 

وی درباره اثرات دیگر این صفحه نیز گفت: در ابتدای راه‌اندازی صفحه، کسی نمی‌دانست که این صفحه را من مدیریت می‌کنم. یکی از دوستان اهل‌سنتم را follow کردم و او هم متقابلا مرا follow کرد در حالی که نمی‌دانست این صفحه برای من است. من هم نمی‌خواستم کسی از دوستانم چه شیعه و چه سنی از این موضوع اطلاع داشته باشند. چون می‌خواستم بدانم که واقعا آنها نسبت به موضوع وحدت چه واکنشی نشان می‌دهند! یک بار بطور اتفاقی پستی در صفحه گذاشتم که من هم در آن عکس حضور داشتم و اولین کسی که این پست را لایک کرد یکی از دوستان اهل‌سنت‌ام بود، فردای آن روز که به مدرسه رفتم، دوستم گفت این صفحه برای شماست؟ من چاره‌ای نداشتم جز اینکه حقیقت را به او بگویم؛ بعد از این اتفاق دوستی من با او چند برابر شد.

من شیعه هستم و برادرم سنی 

حیدری می‌افزاید: در ابتدای کار استقبال خوب نبود و ما هم هنوز به طور کامل با فضای اینستاگرام آشنا نشده بودیم اما به مرور زمان بهتر شد. البته قصد ما ایجاد یک جریان قوی است. البته این را بگویم که اگر ما به این شعارهایی که در فضای مجازی می‌دهیم، در واقع عمل کنیم آن موقع به هدف اصلی خود رسیده‌ایم. یک کار در مدرسه‌مان انجام دادیم که شیعه و سنی در کنار هم با نوشته «من شیعه هستم و برادرم سنی» عکس گرفتیم و آن را در فضای مجازی منتشر کردیم. انشالله اگر خدا کمک کند می‌خواهیم کارهای مشابهی را در مدرسه‌ها اجرا کنیم.

نظر شما