به گزارش «نماینده» عبدالرضا عزیزی در برنامه ای با این عنوان که «چرا ۳۳ هزار روستا خالی از سکنه شده است؟!» افزود: اکنون در کل کشور روستانشین داریم و بعد از انقلاب با اینکه با جنگ و تحریم مواجه بودیم خدمات زیادی در جمهوری اسلامی به روستاییان شده است.
وی گفت: بعد از انقلاب راههای روستایی ما آسفالت شدند به روستاها گازرسانی و برقرسانی شد و تلفن و اینترنت پرسرعت به روستاها انتقال یافت که در واقع خدمات زیادی انجام شده اما این خدمات به معنای رضایت ما نیست و این ملت شایسته خدمات بیشتری هستند.
این نماینده مجلس در ادامه به ایرادات خالی از سکنه روستاها اشاره کرد و گفت: نخستین ایراد این است که در روستاها کار و اشتغال پایدار نداریم و مردم از بیکاری رنج می برند و باید در روستاها اشتغال پایدار ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: پتانسیل زیادی در این خصوص وجود دارد و در واقع با ایجاد اشتغال پایدار در روستاها، روستاییان چهار فصل به کار و اشتغال می پردازند نه اینکه در دو فصل کار کنند و دو فصل بیکار بمانند.
عزیزی گفت: از طرفی دیگر سطح تحصیلات مردم بالا رفته است و مردم برای ادامه تحصیل مجبور می شوند به شهرها بروند که باید شرایطی فراهم کنیم و زیرساختی صورت بگیرد که ماندگاری در روستاها بیشتر کند.
وی افزود: اگر بحث اشتغال و فراهم کردن زیرساختهای مناسب صورت بگیرد مطمئناً جلوی خالی شدن از سکنه روستاها را می گیرد.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در ادامه به اختصاص وام ۳۵۰ میلیارد تومانی در بودجه سال ۹۴ به منظور ایجاد اشتغال در روستاها اشاره کرد و گفت: این وام برای روستاییان مناطق مرزی با سود بانکی صفر درصد و در سایر روستاها سه درصد در نظر گرفته شده است.
وی افزود: البته اکنون شرایط پرداخت این وامها سخت تر شده است و در واقع ملاک پرداخت وام تشکیل تعاونیهای ۵۰ خانوار است که اگر شرایط ثابت تر شود مطمئناً پرداخت این وامها برای ایجاد اشتغال در روستاها کمک می کند.
وی ادامه داد: درخواست ما این است که تعداد خانوار به ۲۵ خانوار برسد که معاون روستایی رئیس جمهور با تشکیل تعاونیهای ۲۵ خانوار موافقت اما اعلام کرد، این ۲۵ خانوار در صورتی عملی است که از هر خانواده یک نفر باشد نه اینکه خانواده ای یک تعاونی تشکیل بدهد و مسلماً سقف آن نیز از یک میلیارد به ۸۰۰ میلیون تومان می رسد.
این نماینده مجلس در ادامه پاسخ داد: دو ماه دیگر بودجه ۹۵ داده می شود اما هنوز یک نفر نتوانسته اند از این وام بهره ببرند.
وی افزود: در واقع این طرح برای امسال به صورت پایلوت به اجرا در می آید و باید دید که نتیجه آن چه می شود.
عزیزی گفت: البته مجلس برای شهرها نیز مصوبه دارد و دولت در بودجه امسال هزار میلیارد تومان از محل درآمدهای هدفمندی یارانه ها به منظور اشتغال جوانان و تحصیلکردگان اختصاص داده بود که در کمیسیون اجتماعی سه هزار میلیارد تومان به آن اضافه کردیم.
وی افزود: البته تاکنون از این چهار هزار میلیارد تومان هنوز یک ریال نیز تخصیص داده نشده است اما مجلس وظیفه خود را در این خصوص انجام داده است.
این نماینده مجلس در ادامه به بحث فرآوری تولیدات روستاها اشاره کرد و گفت: ما باید درآمدهای روستا را در قالب بهینه کردن افزایش بدهیم چرا که بیش از ۹۵ درصد زعفران دنیا در ایران تولید می شود که هفت میلیارد دلار سهم درآمد ناشی از زعفران است اما سهم ایران از تولید زعفران ۵۰۰ میلیون دلار است که باید در این خصوص فرآوری و بسته بندی در خود روستاها صورت گیرد.
نظر شما