شناسهٔ خبر: 112437 - سرویس سیاست
نسخه قابل چاپ منبع: فارس

پیـام هاشمی‌رفسنجانی به مراسـم بزرگـداشت آیـت‌الله طالقـانـی

در پیام هاشمی رفسنجانی به مراسم بزرگداشت آیت‌الله طالقانی آمده است: جامعه اسلامی ما شاهد درخشش ابوذری به‌نام آیت‌الله طالقانی بود که پایبند به اصول مسلم اسلام و تابع اجتهادی پویا بود.

به گزارش «نماینده»، آیت‌الله هاشمی‌‌رفسنجانی به مناسبت برگزاری مراسـم بزرگـداشت آیـت‌الله طالقـانـی پیامی صادر کرد که در مراسمی در دانشگاه امیرکبیر قرائت شد.

در این پیام آمده است: در تاریخ اسلام، شخصیت‌های برجسته‌ای هستند که گفتار و رفتارشان و حتی اقدامات بغض‌آلودی که حکومت‌های مدّعی اسلام علیه آنها انجام داده‌اند، موجب تقویت پایه‌های مکتب اسلام و مذهب تشیع شده که یکی از این شخصیت‌ها، ابوذر غفاری، صحابی راستین پیامبر اسلام و همراه واقعی مولی‌الموحدین علی(ع) است که زندگی ایشان سرشار از اتفاقات تلخ و شیرین برای عبرت‌انگیزی است.

این پیام ‌می‌افزاید: مرد دلیری که فرزند خویش را در قربانگاه مظلومیت اسلام علیه جهل و بت‌پرستی در غزوه «غابه» از دست داد و به خاطر ثبات قدم در مدینه بعد از رحلت پیامبر(ص) غریب بود و به غربت تبعید در شام و ربذه رفت، اما به واسطه حقانیت راه و نفوذ کلام، دل‌های بی‌شماری را در تبعیدگاه شام آن روز فتح کرد که با استناد به مستندات تاریخی، شیعیان امروز کشور لبنان، به خصوص در منطقه جبل عامل و جنوب لبنان، باقیات صالحات آن اسطوره استوار تاریخی هستند.

این پیام ادامه می‌دهد: از شرح زندگانی ابوذرهای دیگر تاریخ اسلام می گذرم که چگونه با توکل بر خداوند و با صبر و بردباری، در مقابل تطمیع، تهدید و تبعید حکومت‌ها ایستادند و به مقطع آغاز نهضت روحانیت و مبارزه علیه رژیم پهلوی و نهایتاً پیروزی انقلاب اسلامی می‌پردازم که، جامعه اسلامی ما شاهد درخشش ابوذری دیگر به نام آیت‌الله سیدمحمود طالقانی بود. مردی پایبند به اصول مسلم اسلام و تابع اجتهادی پویا و مطابق شرایط زمان و مکان که شرط خاتمیت اسلام است.

در این پیام آمده است: نفی تعارض علم و دین، نفی تفکیک دین و سیاست، اتحاد مسلمانان، نزدیک ساختن حوزه و دانشگاه، برپایی حکومت اسلامی، برپایی نظام شورایی و مبارزه با جمود، استعمار، استثمار، استبداد و صهیونیسم سرفصل‌های برنامه‌های فکری و مبارزاتی این مرد بزرگ بود که این همه را براساس تفسیر روشنگرانه از آیات قرآن داشت که نهایتاً در کتابی با عنوان «پرتوی از قرآن» منتشر کرد و شگفتا که بخش‌هایی از این کتاب را در زندان نوشت.

این پیام تاکید کرده است: حضور پدرانه ایشان در جلسات کانون اسلام که انجمن‌ اسلامی دانشجویان برگزار می‌کرد، دیوار جدایی میان دانشجویان و طلاب علوم دینی را فرو می‌ریخت و بعدها که به مسجد هدایت رفت، آنجا را به پایگاه جوانان مسلمان و یکی از بهترین مراکز برای هدایت دانشجویان در مسیر مبارزه تبدیل کرد.

هاشمی رفسنجانی در این پیام آورده است: بنده به واسطه سال‌های طولانی همسنگری با ایشان در مبارزه و به ویژه همراهی و همدلی در شرایط بسیار سخت و جانکاه زندان و شکنجه، شاهد بوده‌ام که صراحت بیان عقیده و صلابت در عقاید، به همراه صداقت در همراهی با امام، از او شخصیتی بزرگ ساخته بود تا جایی که معمار کبیر انقلاب، مسئولیت خطیر اولین امام جمعه تهران را به ایشان سپرده بودند که رساترین تریبون نظام اسلامی بود و نقش و خاطرات ایشان در اتفاقات سرنوشت‌ساز اوایل انقلاب، به خصوص شورای انقلاب و مجلس خبرگان تدوین قانون اساسی، برجسته است.

«با تشکر از مسئولان دانشگاه امیرکبیر و به خصوص اعضای انجمن اسلامی دانشجویان ترقی‌خواه، امیدوارم نسل جوان کشور با تأسی از مکتب متعالی اسلام و مذهب پاک تشیّع که عصاره همه خوبی‌هاست، برای نهادینه کردن فرهنگ صداقت و راستی در جامعه بکوشند و زوایای زندگی این مرد بزرگ را برای ماندگاری بیشتر در تاریخ، ثبت کنند.»

نظر شما