به گزارش «نماینده»، رمضان روئینتن مدیرکل میوههای سردسیری و خشک وزارت جهاد گفت: سطح کل باغات انگور کشور ۲۹۰ هزار هکتار است که ۲۲۰ هزار هکتار آن آبی و ۷۰ هزار هکتار آن دیم است.
وی گفت: سالانه ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن از تاکستانهای کشور انگور بدست میآید که عملکرد باغات آبی کشور در هر هکتار حدود ۱۲ تن و عملکرد باغات دیم کشور در هر هکتار به طور متوسط ۴.۵ تن است.
مدیرکل میوههای سردسیری و خشک وزارت جهاد گفت: سالانه حدود ۶۴۰ هزار تن انگور در کشور به کشمش تبدیل میشود و از این مقدار تقریبا ۱۶۰ هزار تن کشمش بدست میآید.
روئینتن سرانه تولید انگور در دنیا را ۱۱ تن و در ایران بیش از سه برابر یعنی ۳۴.۵ کیلوگرم عنوان کرد و گفت: سرانه مصرف تازهخوری انگور در کشور ۱۵ کیلوگرم است و بقیه انگور در صنایع تبدیلی به کشمش، آبغوره و سایر محصولات تبدیل میشود.
وی بیان داشت: اگرچه در تولید انگور در جهان حائز رتبه نهم هستیم اما سالانه فقط ۱۲ هزار تن از این محصول صادر میشود.
مدیرکل میوههای سردسیری و خشک وزارت جهاد بیان داشت: در تولید و صادرات کشمش از قدیم در جهان از جایگاه خوبی برخوردار بودهایم و از ۱۶۰ هزار تن تولید این محصول حدود ۱۱۳ هزار تن آن صادر میشود.
روئین تن با بیان اینکه صادرات کشمش سالانه درآمد ۳۰۰ میلیون دلاری را برای کشور دارد، گفت: کشورهای حاشیه خلیج فارس، روسیه، اکراین و اتحادیه اروپا از مشتریان کشمش ایران هستند.
وی تصریح کرد: چند محصول باغی از جمله سیب، مرکبات و کشمش که از انگور حاصل میشود صادراتشان در اقتصاد ایران مؤثر است بنابراین دولت سالانه برای آن قیمت تضمینی تعیین میکند که امسال قیمت پیشنهادهای وزارتخانه به دولت ۲۷۰۰ تومان است.
نظر شما