شناسهٔ خبر: 108311 - سرویس سیاست
نسخه قابل چاپ منبع: فارس

تشکیل شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم در مجمع تشخیص تصویب شد

محسن رضایی دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام: تشکیل شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم متشکل از ۲۲ نفره با ریاست قوه قضائیه در مجمع به تصویب رسید.

به گزارش «نماینده» ، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست خبری که صبح امروز شنبه برگزار شد؛ ضمن قدردانی اعضای مجمع از هیأت دولت به مناسبت هفته‌‌ای که گذشت اظهار داشت: این دولت خدمتگزار فرصت خوبی داشت که فعالیت و کارنامه دو سال قبل خود را برای مردم در زمینه دیپلماسی و مذاکرات و همچنین اقتصاد و ‌آرامشی که طی این ۲ سال به وجود آمده است توضیح دهد.

رضایی تاکید کرد: هرچند که مردم با مشکلات اقتصادی مواجه هستند اما تلاش دولت و دوستان آن‌ها مورد تقدیر مجمع تشخیص قرار دارد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به دو دستور کار امروز مجمع از بررسی قانون پیشگیری از وقوع جرم در کشور خبر داد و گفت: این قانون بسیار مهم و پیچیده است چرا که یکی از عوامل جرایم در ایران زمینه‌های وقوع جرم بوده و بیکاری یا تنش‌های اجتماعی عامل موثری در وقوع جرم است لذا می‌توان کاری کرد که جامعه امن‌تری داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه قانونی در مجلس در این باره به تصویب رسیده بود که با ۳ اصل قانون اساسی مغایرت داشت تصریح کرد: قوه قضائیه خواستار تغییرات زیادی در این مصوبه مجلس بود اما چون ما از نظر آیین نامه‌ای نمی‌توانستیم ورود کنیم، از رهبری درخواست کردیم که مواردی را مورد بحث قرار دهیم و ایشان نیز اجازه دادند بنابراین با توجه به نیاز به کارهای پژوهشی درباره قانون پیشگیری از جرایم بحث کرده و دو ماده از این قانون مورد تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گرفت.

رضایی خاطرنشان کرد: تعریف پیشگیری از وقوع جرم و تشکیل شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم تحت نظر رئیس قوه قضائیه ۲ ماده‌ای بود که امروز در مجمع تصویب شد و همچنین قرار شد برخی نهادها مانند نهاد ستاد مبارزه با منکرات یا ستاد احیای امر به معروف نیز در این شورا حضور داشته باشند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بر همین اساس اظهار داشت: تشکیل شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم متشکل از ۲۲ نفره با ریاست قوه قضائیه در مجمع به تصویب رسید و نحوه مصوبات آن نیز بحث شدو آینده این موضوع نیز به جلسه بعدی موکول شد.

وی در ادامه با بیان اینکه قانون دیگری که در دستور کار امروز قرار گرفت موضوع رسیدگی و اعلام دارایی مسئولان است گفت: که بحث‌های مربوط به آن تمام شده و در یکی دو جلسه آینده و بعد از اتمام موضوع پیشگیری از جرایم این قانون در دستور کار قرار می‌گیرد.

رضایی با بیان اینکه در این زمینه پیشنهادات جدیدی آمده و قانون مجلس در این زمینه گسترش یافته یادآور شد: قرار شده علاوه بر رسیدگی، اعلام دارایی مسئولان نیز مورد بحث قرار گیرد و دارایی مسئولان در سایتی به اطلاع مردم برسد که هر مسئول چه مقدار دارایی و زمین دارد، نمی‌دانم که آیا می‌توان یک گام بیشتر از مصوبه مجلس جلو رفت یا خیر اما به هر حال کمیسیون با این موضوع موافق بوده و باید در صحن مجمع به تصویب برسد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه به سیاست انزوا سازی امریکا علیه کشورمان که با شکست مواجه شده است پرداخت و گفت آنها از ترس بمب اتم اسلامی مجبور شده اند که با ما مذاکره را شروع کنند و چون خودشان علیه ما تبلیغ کرده بودند، باورشان شده بود که ما بمب اتم داریم اما در زمان شروع این مذاکرات تنها ۳ کشور اروپایی حضور داشتند حتی آمریکا نیز ۱۲ سال قبل در این زمینه کارشکنی می‌کرد اما وقتی مسئله جدی شد و رهبری اجازه دادند پملپ‌ها باز شود، آمریکا، ‌چین و روسیه نیز به مذاکرات  اضافه شدند.

وی ادامه داد: بنابراین مذاکرات جدی گرفته شد و آنها پای کار آمدند و این درحالی بود که پیش از این می‌خواستند دروازه‌های جهان را روی ما ببندد اما مسائل پیش رفت تا اینکه در دولت جدید یک تیم مذاکره کننده خوب و با تجربه کار را به نتیجه رساند و ایران در عین حال که امتیازاتی داد امتیازاتی گرفت و نتیجه ۱۲ سال تحریم و انزوا سازی ایران منجر به هسته‌‌ای شدن جمهوری اسلامی و شکسته شدن محاصره دشمن بود.

رضایی نکته مهم در این زمینه را عقب نشینی کوتاه مدت آمریکا از مواضع خود دانست و گفت: برخی از آمریکایی‌ها معتقدند بحث ۱۰ یا ۱۵ سال تحریم برای این است که پس از سقوط جمهوری اسلامی آن‌ها با جانشینان جمهوری اسلامی کل مسئله هسته‌ای را از بین ببرند و برخی نیز می‌گویند که به دنبال راستی‌آزمایی هستند و برخی دیگر معتقدند باید چکش تحریم بر روی سر ایران حفظ شود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه از رفتارهای آمریکا نتیجه می‌گیریم که آن‌ها مجبور به عقب نشینی شده و به دنبال اقدامات جدیدی علیه ما هستند افزود: وقتی آن‌ها می‌گویند امکان بازگشت تحریم‌ها وجود دارد ما این مسئله را به عنوان ریسک سیستماتیک سرمایه‌گذاری می‌دانیم که در این صورت دیگر کشورهای اروپایی برای سرمایه گذاری به  همه جا نخواهند آمد اما به هرحال باید حداکثر استفاده را از شکست سیاست انزوا سازی ایران انجام داد و خوشبختانه دولت به دنبال گسترش استفاده از این مسئله است.

وی با اشاره به تحرکات عربستان در منطقه خلیج فارس تصریح کرد: طرحی پیش از این علیه سوریه، یمن و عراق وجود داشت که به دنبال تجزیه این کشورها بودند و امروز اعلام می‌کنم که عربستان به دنبال تحرک در خلیج فارس و کشور کویت است و چاه‌های نفت خفجی را اشغال کرده است.

رضایی ادامه داد: علاوه بر این آن‌ها درصدد تغییراتی در داخل کشور کویت هستند و هدف عربستان نیز این است که می‌گوید چون نتوانستیم بغداد را ساقط کنیم باید کویت را بگیریم تا بر روی بصره و ناصره کار کنیم و از این رو به محض اینکه جایی پای خوت را در جنوب یمن تثبیت کند به شمال خلیج فارس می‌آید.

رضایی تاکید کرد: ما دوستانه به دولت عربستان می‌گوییم که همین مقدار ناامنی نیز در منطقه باید خاتمه یابد چراکه جهان اسلام عقب افتاده و منطقه به صلح و امنیت نیاز دارد لذا امیدواریم دولت مردان عربستان از این نوع دخالت‌ها دست برداشته و در جهت اهداف مسلمین حرکت کنند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره تاکید رهبری برای تشکیل ستاد اقتصاد مقاومتی گفت: مجمع موافق تشکیل این ستاد در خود دولت است چرا که این کار از وظایف دولت محسوب می‌شود و آقای روحانی نیز در این زمینه مصصم است و ما هم حمایت می‌کنیم.

وی درباره نظر مجمع برای بررسی برجام در مجلس گفت: مجمع در این زمینه بحثی نکرده و نظری هم ندارد و هرچه که قوانین کشور حکم می‌کند برنامه برجام باید طبق قوانین پیش برود.

رضایی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره عدم ورود نظامی‌ها به عرصه سیاست گفت: نظامی‌‌ها در بحث‌های جناحی دخالتی نمی‌کنند.

فرمانده اسبق سپاه پاسداران درباره لزوم پاسخگویی به صحبت‌های طرف آمریکایی تصریح کرد: مسئله سیاست یک نوع مبارزه است که اگر طرف مقابل چیزی را نسبت داد و شما پاسخ ندادید آنرا به عنوان تائید می گیرند لذا حتما باید به مسائل پاسخ داده شود و مقام معظم رهبری نیز به خوبی پاسخ دادند و ان‌شاالله مسئولان هم پاسخ دهند؛ بنده نیز پیش از این در این زمینه درباره ترفندهای آمریکا نیز توضیح داده بودم.

وی درباره مباحثی که اخیرا در شورای نگهبان مطرح شده و موضع مجمع در این زمینه یادآور شد: پیشنهاد ما این است که آرامش جامعه قبل از انتخابات باید حفظ شود و تجربه نشان داده با دعواهای لفظی نظام از مواضع قانونی خود عقب نشینی نمی‌کنت از این رو کسانی که آرامش کشور را به هم می‌زنند خودشان ضرر می‌کنند.

رضایی در پایان خاطرنشان کرد: مجلس، دولت، شورای نگهبان و ستاد انتخابات هر کدام وظایفی دارند که ما آن‌را در قانون انتخابات احصاء کردیم و خدمت رهبری دادیم و ابلاغ نیز خواهد شد؛ تا زمانی که ولایت فقیه داریم در کشور هیچ بنبستی وجود ندارد و حاشیه‌هایی که به وجود می‌آید نیز تنها منجر به آسیب کشور می‌شود.

نظر شما