به گزارش «نماینده»، وزیر کشور اوایل این هفته و به مناسبت هفته دولت گفتوگویی با پایگاه اطلاعرسانی دولت انجام داد. او در بخشی از این گفتوگو در پاسخ به سوالی درباره آماده شدن گزارش تفریغ از عملکرد ۲ ساله وزارت کشور و اینکه تاکنون که عمر دولت به نیمه رسیده چقدر از اهداف و برنامههای این وزارتخانه عملیاتی شده است؟ گفت: «البته عمر این دولت، به نیمه نرسیده، یکچهارم آن سپری شده! آقای روحانی قرار است ۸ سال رئیسجمهور باشند!»
این اظهارنظر رحمانیفضلی بلافاصله با انتقادها و اعتراضهای گستردهای مواجه شد و بسیاری از فعالان سیاسی و اجتماعی با اشاره به اینکه رحمانیفضلی مجری انتخابات است؛ این قبیل اظهارنظرها را باعث ایجاد شائبه و نیز سلب اعتماد عمومی از دولت دانستند البته این اظهارنظر عجیب رحمانیفضلی از آن جهت شائبهبرانگیز شد که تنها چند روز قبل از آن، حسن روحانی، رئیسجمهور نیز درباره انتخابات مجلس دهم اظهارنظر عجیبی مطرح کرد و درباره ترکیب مجلس آینده با قطعیت پیشبینی کرد.
روحانی هفته گذشته در نشست استانداران با اشاره به انتخابات مجلس دهم که اسفندماه امسال برگزار میشود، گفت: «مجلس شورای اسلامی آینده متعلق به یک حزب و جناح نخواهد بود.»
این اظهارنظر روحانی نیز در همان زمان با انتقادات گستردهای مواجه شد و این موضوع به صورت ویژه مطرح شد که چرا مجری انتخابات اینگونه با صراحت درباره ترکیب مجلس آینده اظهارنظر میکند!؟ این اظهارنظرهای عجیب درباره نتایج انتخابات مجلس دهم و انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۳۹۶ باعث شد طی روزهای اخیر یک نگرانی جدی در سطحی گسترده مطرح شود و شاید به دلیل همین نگرانی بود که رحمانیفضلی تصمیم گرفت از موضع خود عقبنشینی کند.
او دوشنبه شب در برنامه گفتوگوی ویژه خبری، در پاسخ به این سوال که مطلبی از شما خبرساز شده مبنی بر اینکه گفتهاید این دولت ۸ ساله است و یک چهارم آن طی شده، گفت: این موضوعی بود که در مصاحبهای گفته شد و به من گفتند نیمی از دولت تمام شده در این مدت چه کار کردهاید؟ که من با شوخی و خنده گفتم از کجا معلوم که نیمی از آن تمام شده، اگر ۸ سال باشد میشود یکچهارم که این شوخی بود و اتفاقاً رسانهها هم امانتداری کردند و انعکاس آن با همین شکل انجام شد.
رحمانیفضلی گفت: البته برخی هم گفتند وزیر کشور میخواهد تقلب کند؛ اولاً تا آن موقع معلوم نیست من وزیر باشم یا خیر در ضمن تقلب در انتخابات ایران امکانپذیر نیست البته شاید تخلفات جزئیای انجام شود ولی تقلب به هیچ وجه.
رحمانیفضلی همچنین درباره تمهیدات و تضمینهایی که از دخالت دولت در انتخابات جلوگیری میکند، گفت: دولت به عنوان مجری، شورای نگهبان به عنوان ناظر، صدا و سیما به عنوان مبلغ، نیروی انتظامی به عنوان انتظامات و قوه قضائیه به عنوان بخشی از نظارت همه وظایفی دارند اما هیچگاه نباید وارد انتخابات شوند چرا که اگر وارد شوند سلامت انتخابات و شرایط برابری انتخابات به هم میخورد.
وی افزود: دولت بهعنوان دستگاه اجرایی یقیناً سیاستش این است که نباید این اتفاق بیفتد و حتی در این دوره ما گفتیم که استانداران، بخشداران و مدیران وزارت کشور که قصد دارند نامزد شوند ۶ ماه قبل باید استعفا کنند و آخرین مهلت استعفایشان اسفند سال گذشته بود.
رحمانیفضلی گفت: اکنون ستاد انتخابات وزارت کشور هیات نظارتی دارد که بر خود رفتار دولت نظارت میکند و اراده دولت این است که هیچ دستگاه اجرایی و حاکمیتی نباید وارد انتخابات شود و علاوه بر اینکه دولت و دستگاههای اجرایی را خودمان کنترل میکنیم هر کسی با عنوان مجری انتخابات یا نهادهای دیگر وارد انتخابات شود یقیناً با برخورد جدی ما مواجه خواهد شد.
وزیر کشور در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چقدر در تعیین استانداران و فرمانداران با مراجع ذیصلاح منطقه و محل مورد نظر مشورت کردهاید؟ افزود: ما در مجلس شورای اسلامی با توجه به سیاست اعتدال و تعامل اعلام کردیم در تعیین استانداران و فرمانداران با نمایندگان مجلس و نمایندگان ولیفقیه هماهنگ خواهیم بود و نیت ما این بود که اختلافی میان استاندار و نمایندگان مجلس و سایر نهادهای حاکمیتی نباشد چون این اختلافات همیشه عامل بازدارنده و مانع بوده است و ما این دفعه بنا گذاشتیم که در چارچوبی خاص هماهنگیها را انجام دهیم.
وی گفت: به جرأت میگویم در هیچ استانی از ۳۱ استان ما، اختلاف و ناهماهنگی میان مدیران اجرایی و سایر دستگاههای قضایی، سپاه، نیروی انتظامی و نمایندگان ولیفقیه وجود ندارد و هماهنگی بسیار خوبی میان شورای تأمین و شورای برنامهریزی برقرار است و این موضوع ثبات و آرامش قابلتوجهی در حوزههای اجتماعی، امنیتی و اقتصادی در کشور ایجاد کرده است. وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آن شائبههایی که درباره انتخاب یکی، دو استاندار پیش آمد ناشی از چه بود؟ افزود: افرادی به ما معرفی میشدند که مورد توافق ما نبودند و البته ما فقط در یک مورد با این مشکل مواجه شدیم.
نظر شما