به گزارش «نماینده»، محمود نجفی عرب درباره ضرورتهای توجه به بخش گردشگری و چشم انداز این بخش در اقتصاد کشور اظهار کرد: بخش گردشگردی میتواند ارزآوری بسیار مثبتی به همراه داشته باشد و از جهت توسعه فرهنگی و اشتغالزایی نیز موثر و به نفع کشور باشد.
وی با اشاره به اهمیت تعامل فرهنگی با سایرکشورها ادامه داد: وقتی دیگر کشورها به ایران می آیند و فضای کشور، گرمی مردم و ارتباطات دوستانه مردم را میبیند تاثیرات عمیقی از جنبههای فرهنگی خواهد گذاشت؛ از این جهت یکی از مسیرهایی که میتوان تعامل فرهنگی با دنیا برقرار کرد توجه به موضوع گردشگری است.
نجفی عرب تصریح کرد: سرمایهگذاری در حوزه گردشگری به ازای هر شغل بسیار پایین است و به عنوان مثال ایجاد هر شغل در حوزه صنعت حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان هزینه دارد در حالی که در بخش گردشگری حجم خدمات برای ایجاد یک شغل بسیار پایین است.
وی افزود: سالانه حدود پنج میلیون گردشگر از این ایران بازدید میکنند که بخشی از آنها گردشگران مذهبی و بخش دیگر گردشگران سلامت هستند اما چشم اندازی که باید بر اساس برنامه ششم و تا پنج سال آینده دنبال شود رسیدن به رقم ۲۵ میلیون گردشگر است.
عضو کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی تهران درباره درآمد بخش گردشگری در کشور گفت: در حال حاضر درآمد کشور از حوزه گردشگری عددی حدود ۶.۵ تا هفت میلیارد دلار برآورد میشود که این عدد باید تا پایان برنامه ششم به حدود ۴۰ میلیارد دلار برسد. این عدد با توجه ظرفیتهای گردشگری که در کشور وجود دارد دور از دسترس نیست، گردشگری مذهبی، سلامت و اکوتوریسم از جمله ظرفیتهای این بخش در کشور ما محسوب میشود.
نجفی عرب با اشاره به اهداف و برنامههای کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی گفت: کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی به دنبال شناسایی توانمندیها و تسهیل امور در حوزه گرشگری است. مطمئنا ضرورت توجه به سرمایهگذاری در حوزه گردشگری وجود دارد و آژانسهای گردشگری باید تقویت و توانمندتر شوند.
وی با اشاره به اینکه صنعت گردشگری ظرفیت بالایی برای جذب سرمایهگذاری دارد، ادامه داد: باید برای بهره وری بهتر از ظرفیتهای گردشگریمان برخی زیربناهای این حوزه را در کشور سامان دهیم. بخش فرودگاهی، هتلها و حمل و نقل از جمله بخشهایی هستند که باید برای بهبود وضعیت گردشگری ساماندهی شوند. در این راستا کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی به دنبال این هدف است که با تعامل با دولت زیربناهای بخش گردشگری را اصلاح کند تا به هدف ۲۵ میلیون گردشگر در پایان برنامه ششم دست یابیم.
عضو کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی اضافه کرد: در حال حاضر ترکیه حدود ۴۷ میلیارد دلار در حوزه گردشگری درآمد دارد که تقریبا به درآمدهای نفتی ما طعنه میزند، مطمئنا ایران کشوری است که ظرفیتهای بالاتری در بخش گردشگری از ترکیه دارد و تنها باید با برنامه به اهدافمان در این حوزه برسیم.
نظر شما