به گزارش «نماینده»، فتحالله بیات اظهار کرد: امروز بیکاری جوانان و فارغالتحصیلان به یک دغدغه بزرگ تبدیل شده است. متاسفانه بازار کاری برای جوانان وجود ندارد و عدم تناسب رشته فارغالتحصیلان با نیاز بازار کار بر این امر دامن زده است.
وی با اشاره به اثرات توافق هستهای، درباره مدیریت انتظارات مردم در دوران پساتحریم، گفت: پس از توافق هستهای همه در انتظار ارزان شدن ملک و خودرو بودند ولی عملا چیزی دیده نشد. در روزهای اخیر نیز رسانهها از ارزان شدن خودروی خارجی خبر دادند در حالی که خودروی خارجی هرچقدر هم که ارزان شود برای طبقه کارگر کمترین اهمیتی ندارد.
رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور افزود: بازار مسکن نیز راکد است و خرید و فروشی صورت نمیگیرد در حالی که بحث مسکن استیجاری که کارگران به شدت با آن دست به گریبانند در زندگی آنها تاثیرگذار بوده به نحوی که بسیاری از کارگران ناچار شدند قراردادهای خانه خود را یکسال دیگر تمدید کنند.
بیات با بیان اینکه پس از توافق هستهای یک جو روانی در کشور به وجود آمد، اظهار کرد: در حالی که مردم در انتظار ارزانشدن قیمت بسیاری از کالاها و اجناس بودند این امر اتفاق نیفتاد زیرا همه چیز در حد یک جو روانی موقتی بود و همین مساله موجب شد تا قدرت خرید کارگران هم پایین بیاید.
وی ادامه داد: زمان اعلام واریز یارانهها کارگران از چند روز قبل لحظهشماری میکنند چرا که روی این پول اندک حساب باز کردهاند و با آن بخشی از معیشت زندگی خود را تامین کنند و این امر نشان از پایینبودن قدرت خرید جامعه کارگری دارد.
به اعتقاد رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور، زمانی میتوان از بالارفتن قدرت خرید کارگران، کارمندان و حقوقبگیران سخن گفت که تورم به معنای واقعی پایین آمده باشد.
نظر شما