به گزارش «نماینده»، بر اساس اعلام بیزنس مانیتور، تداوم سرمایه گذاری توسط دولت برای بهبود زیرساخت ها از جمله بهبود سیستم های آبیاری به ایران کمک خواهد کرد تا سیستم ابیاری قدیمی خود را کنار بگذارد.
بر اساس این گزارش، این اقدامات موجب نتایجی از نظر بهبود کیفیت غلات تولیدی خواهد شد. در این گزارش به ویژه چشم انداز تولید غلات و شکر ایران رو به رشد ارزیابی شده است.
تحریم های مالی غرب که برای فشار بر ایران بر سر برنامه هسته ای این کشور اعمال شده بود، تاثیر قابل توجهی بر توانایی این کشور برای واردات کالاهای مختلف گذاشته و موجب افزایش قیمت مواد غذایی شده است.
بیزنس مانیتور پیش بینی کرده که تولید گندم ایران در سال ۱۸-۲۰۱۷ با ۶.۱ درصد رشد به ۱۵۱ میلیون تن برسد.
«انتظار می رود به لطف مدرنیزه شدن فن آوری، از جمله استفاده از بذرهای با کیفیت تر، دسترسی بیشتر به دروندادهای مناسب و افزایش مناطق تحت کشتی که از سیستم های آبیاری جدید برخوردارند، تولید گندم ایران افزایش بیابد.»
این گزارش همچنین پیش بینی کرد ه که مصرف شکر در ایران در این دوره با ۱۸.۲ درصد رشد به ۲.۵ میلیون تن برسد که عمدتا ناشی از رشد جمعیت خواهد بود.
تولید گوشت مرغ هم ۱۵.۹ درصد افزایش خواهد داشت و به ۹۲۷ هزار و ۴۰۰ تن خواهد رسید که ناشی از افزایش تقاضای داخلی و تاثیرات افزایش سرمایه گذاری خواهد بود.
تولید ناخالص داخلی ایران در سال ۲۰۱۵، ۱.۴ درصد رشد خواهد کرد، در حالی که این رقم در سال ۲۰۱۴، ۱.۲ درصد بود. بر اساس این گزارش، رشد تولید ناخالص داخلی ایران تا سال ۲۰۱۹ به طور متوسط ۲.۷ درصد خواهد بود.
این گزارش همچنین نرخ تورم سال به سال ایران در سال ۲۰۱۵ را ۲۳ درصد برآورد کرده که بالاتر ازنرخ ۲۱ درصدی سال ۲۰۱۴ است. بر اساس این گزارش نرخ تورم تا سال ۲۰۱۹به طور متوسط ۱۵.۸ درصد خواهد بود.
بیزنس مانیتور اعلام کرده که چشم انداز بخش دام و لبنیات ایران در کوتاه مدت و میان مدت رو به رشد است و بهبود سوددهی بخش کشاورزی به رشد تولید در سال ۲۰۱۵ کمک خواهد کرد.
نظر شما