به گزارش «نماینده»، سیدمحمد پژمان گفت: در طرح جامعی که تا سال ۱۴۰۵ تهیه شده برنامه کشور از نظر تعداد واحدهای مسکونی موجود، نیاز امروز و نیازی که بر اساس تشکیل خانوارهای جدید داریم به طور کامل روشن و نقطه اثر و توزیع آن نیز معلوم شده است.
وی با بیان اینکه برای تحقق این برنامه باید مقدماتی فراهم شود گفت: نخست این که عرصه های لازم برای تولید این تعداد واحد باید ایجاد شود که در این ارتباط حوزه شهرسازی موظف شده تا طرح های جامع و تفصیلی را کنترل و مطالعه کنند تا ظرفیت این میزان تولید مسکن در طرح ها مشخص شود.
پژمان با بیان این که غالب این عرصه ها در اختیار بخش خصوصی بوده و تنها بخشی در اختیار دولت قرار دارد اظهار کرد: در طول ادوار گذشته سهم دولت در تولید مسکن در آن بخش هایی که به طور مستقیم دخالت می کرده از چهار تا پنج درصد بیشتر نبوده و مابقی از سوی بخش خصوصی انجام می شد.
پژمان تأکید کرد: امروز باید ابزارها و مکانیزم هایی تدارک دیده شود تا اگر کسانی صاحب زمین هستند و یا در عرصه تولید مسکن می خواهند فعالیت کنند این ابزارها به کارشان بیاید و فعالیت در بخش مسکن را برای آنها اقتصادی کند.
وی گفت: برای تشویق مردم به تولید مسکن افزایش میزان وام مصوب شد که بر اساس آن در شهرهای مختلف ۵۰ درصد قیمت تمام شده واحد به صورت تسهیلات به مردم پرداخت می شود.
وی افزود: به دلیل بالا بودن نرخ، تسهیلات برای مردم مقرون به صرفه نبوده که دولت کمک سود و تسهیلات دیگری برای بافت های فرسوده منظور کرده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به نرخ تورم سالانه بیان کرد: منطقی نیست که تورم وجود داشته باشد و ما انتظار کاهش مصالح ساختمانی را داشته باشیم.
وی در ادامه تأکید کرد: اما این که رشد مسکن معقول و منطقی باشد تا مردم برای خرید مسکن با مشکل مواجه نشود هدفی است که از سوی این وزارتخانه دنبال می شود.
نظر شما