شناسهٔ خبر: 101845 - سرویس سیاست
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم

«برجام» در چارچوب لایحه به مجلس ارائه شود/آمریکایی‌ها با اعمال نظر در تصویب قطعنامه ایجاد بن بست کردند

فدایی دبیرکل جمعیت ایثارگران با اشاره به تصویب برجام در مجلس، می گوید: از آنجایی که این موضوع فی ما بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای ۱+۵ بوده است، طبیعتا نمی‌تواند به عنوان طرح مطرح شود و لازم است با بحث و بررسی در دولت ، در قالب و چارچوب لایحه به مجلس ارائه شود.

به گزارش «نماینده» حسین فدایی، گفت: آمریکایی‌ها و عوامل صهیونیست ها، به فاصله ای اندک از مذاکرات و فراتر از جمع بندی،  باز هم خدعه و شیطنت کردند و در قطعنامه شورای امنیت مواردی را گنجانده و دخالت دادند که ممکن است منجر به ایجاد بن بست در فرآیند جمع بندی مذاکرات هسته ای شود. از این رو خودشان باید چاره‌اندیشی کنند.

وی اظهار داشت: درست است که موضوع مذاکرات، موضوع واحدی یعنی مسئله هسته‌ای فی ما بین ایران و کشورهای ۱+۵ بود، ولی مسائل مختلف، پیچیده و تو در تویی داشت. لذا تلاش تیم مذاکره کننده ایران قابل تقدیر است. آنها آنچه در توان داشتند، به کار بستند تا بتوانند منافع ملی ما را تامین کنند. جناب آقای روحانی و تیم مذاکره کننده، نهایت تلاش خود را به کار گرفتند تا بن بست‌های واهی را که بیش از ۳۵ سال دشمنان انقلاب اسلامی و دشمنان ملت ایران برای ما درست کردند،  بشکنند و در این راه توفیقاتی هم داشتند.

دبیر کل جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی تاکید کرد: ولی در این ارتباط دو مسئله قابل توجه است که بایستی به آنها توجه کرد؛ اول اینکه علیرغم وجود کارشناسان حقوقی و بین الملل  در جمع  آمریکایی‌ها و سازمان ملل، قطعنامه‌ای که تصویب شد مانع تحقق جمع‌بندی طرح برجام است. یعنی قطعنامه‌ای که قرار بود برای راهگشایی طراحی شود، ایجاد بن بست و گره کرده و ما تعجب می‌کنیم که آمریکایی‌ها چطور به جای راهگشایی، مسیر بن بست را انتخاب کردند.

حسین فدایی افزود: نکته دیگر اینکه، ملت بزرگ ایران و مقامات ایرانی از ابتدا اعلام کرده بودند که حاضر نیستند منافع ملی، امنیت ملی، عزت و استقلال خود را معامله کنند. اما در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، امنیت ملی، ‌ عزت ملی و منافع ملی جمهوری اسلامی ایران را هدف قرار دادند و بعید است نقض منافع و امنیت ملی در این مصوبه مورد قبول مقامات ایرانی قرار گیرد.

وی اضافه کرد: برای طی مراحل حقوقی و قانونی در جمع‌بندی مذاکرات در ارتباط با برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) و مشروط به حل مسائل فوق،  دو مسیر قابل تصور است؛ یکی مسیر تصویب در مجلس شورای اسلامی و دیگری مسیر شورای عالی امنیت ملی.

دبیر کل جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی درباره مسیر مجلس گفت: بر اساس اصول متعدد قانون اساسی برای اینکه برجام در مجلس تصویب شود، بایستی جمع‌بندی مذاکرات یا برجام یا بیانیه مشترک، در قالب طرح یا لایحه به مجلس ارائه شود. اما از آنجایی که این موضوع فی ما بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای ۱+۵ بوده است، طبیعتا نمی‌تواند به عنوان طرح مطرح شود و لازم است با بحث و بررسی در دولت، در قالب و چارچوب لایحه به مجلس ارائه شود. طبیعی است که وزرا و اعضای هیئت دولت بر حسب قانون، نقش و وظیفه تضامنی دارند.

فدایی درباره مسیر شورای عالی امنیت ملی اظهار داشت: مسیر دیگری که قابل تصور است شورای عالی امنیت ملی است که اعضای آن می‌توانند با استفاده از ظرفیت قانون اساسی آن را طی کنند. مسیر شورای عالی امنیت ملی بایستی شفاف و با رعایت خطوط قرمز باشد. مقام معظم رهبری در ارتباط با اصول مورد نظر جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات و خطوط قرمز مکرر، موارد شفافشان را اعلام کرده‌اند. حالا اگر قطعنامه یا تفاهمی وجود داشته باشد که خطوط قرمز را رعایت نکرده باشد یا از شفافیت لازم برخوردار نباشد، طبیعتا کشور را با بن بست مواجه می‌کند.

وی تاکید کرد: آنچه از قطعنامه سازمان ملل بر می‌آید این است که منافع ملی و امنیت ملی در قطعنامه شورای امنیت تامین نشده است. لذا باید کارشناسان طرفین و مقامات در این باره چاره‌اندیشی کنند و به نظر من تا زمانی که این گره را باز نکنند، نمی‌توانند زحمات چند ساله خود را به سرانجام خوبی برسانند. امنیت ملی جمهوری اسلامی با ورود به دسترسی‌های نظامی و ممنوعیت تسلیحات موشکی و نظارت‌های بی‌مورد، مورد خدشه قرار گرفته است.

دبیر کل جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی در پاسخ به این سوال که برخی اعضای مذاکره کننده می‌گویند «این موارد الزام‌آور نیست» اظهار داشت: اگر موارد ناقض امنیت ملی، الزام‌آور نیست چرا مصوب شده است!؟ و اگر الزام‌آور است، چه ضرورتی داشت که ما کشور را وارد این عرصه خطرناک کنیم!؟ بایستی مذاکره کنندگان این مشکلات را حل کنند تا در آن صورت قطعنامه و برجام قابل بررسی باشد.

 

نظر شما