به گزارش نماینده، اوباما در ابتدای سخنان خود گفت: امروز آمریکا و کشورهای بینالمللی پس از دو سال مذاکره موفق به دستیابی به چیزی شد که طی دههها دشمنی موفق به کسب آن نشده بود. دستیابی به یک توافق جامع با ایران که مانع از دستیابی این کشور به سلاح هستهای خواهد شد. این توافق نشان داد که دیپلماسی آمریکایی میتواند تغییر و اقعی را به همراه داشته باشد.
وی ادامه داد: اگر ایران توافق هسته ای را نقض کند تحریم ها با یک ساز و کار «احیای سریع» مجددا علیه این کشور به اجرا گذاشته خواهد شد. در نتیجه این توافق ایران اورانیوم با غنای بالا و پولوتونیوم تسلیحاتی تولید نخواهد کرد که مواد خام لازم برای بمب اتمی است. در نتیجه این توافق ایران دو سوم از سانتریفوژهای نصب شده خود را برخواهد چید و آنها را زیر نظارت دائم بین المللی قرار خواهد داد. منافع ملی ما بستگی به این دارد که جلو دستیابی ایران به سلاح هسته ای گرفته شود.
اوباما گفت محدودیتها برای میزان ذخیره اورانیوم ایران تا پانزده سال ادامه خواهد داشت. در نتیجه این توافق ایران هسته راکتور خود را در اراک اصلاح خواهد کرد تا دیگر پولوتونیوم در حد تسلیحاتی تولید نکند. بازرسان دسترسی بیست و چهار ساعته به تاسیسات هسته ای کلیدی ایران خواهند داشت. من قویا معتقدم اکنون امنیت ملی ما بسته به این دارد که جلوی دستیابی ایران را به سلاح اتمی بگیریم. بدون راه حل دیپلماتیک من یا رئیس جمهور آینده آمریکا با گزینه ای روبرو خواهد شد که آیا باید اجازه دهد ایران به سلاح اتمی دست پیدا کند یا اینکه از نیروی نظامی برای متوقف کردن آن استفاده کند.
وی در ادامه گفت: اگر ایران توافق را نقض کنند، همه گزینه هایی که امروز در برابر من وجود دارد، برای هر رئیس جمهوری در آینده فراهم خواهد بود. اختلافات ما با ایران واقعی و جدی است و تاریخ دشوار و پیچیده میان کشورهای ما غیرقابل انکار است. ما با ایرانی طرف هستیم که بیش از سی و پنج سال دشمن قسم خورده آمریکا بوده است. اگر ایران توافق را نقض کند، همه گزینه هایی که امروز در برابر من وجود دارد، برای هر رئیس جمهوری در آینده فراهم خواهد بود.
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا به کنگره هشدار داد هر مصوبه ای را که جلوی اجرای موفقیت آمیز توافق با ایران را بگیرد وتو خواهد کرد. وی گفت: این توافق همه اختلافات ما را با ایران حل نخواهد کرد من همان نگرانیهای متحدان ما را در خاورمیانه از جمله اسرائیل و کشورهای عرب خلیج فارس را درباره حمایت ایران از تروریسم دارم. ما تحریمهای خود را علیه ایران در رابطه با حمایت این کشور از تروریسم، برنامه موشکهای بالستیک و نقض حقوق بشر این کشور حفظ خواهیم کرد.
وی افزود: من بارها برای مردم ایران روشن کرده ام که ما همیشه برای تعامل و گفتگو بر اساس منافع و احترام متقابل حاضریم و استقبال می کنیم. اختلافات ما با ایران واقعی و جدی است و تاریخ دشوار و پیچیده میان کشورهای ما غیرقابل انکار است. سیاست خارجی براساس تهدید همسایگان یا محو اسرائیل
، بن بست است.
اوباما گفت: بدون راه حل دیپلماتیک من یا رئیس جمهور آینده آمریکا با گزینه ای روبرو خواهد شد که آیا باید اجازه دهد ایران به سلاح اتمی دست پیدا کند یا اینکه از نیروی نظامی برای متوقف کردن آن استفاده کند. اگر ایران توافق را نقض کند، تحریمها به طور خودکار دوباره برقرار می شود. ایران از تحریم هایی که آمریکا و سازمان ملل بر سر برنامه هسته ای این کشور تحمیل کرده اند به صورت مرحله ای رها خواهد شد.
نظر شما