شناسهٔ خبر: 100628 - سرویس اقتصاد
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم

لزوم اختصاص یارانه سلامت به شیر و لبنیات به جای درمان

لبنیات43 در حالی که دولت در سال جاری اعلام می‌کند که دیگر توان پرداخت یارانه شیر را ندارد که یارانه سلامت ۲۳هزار و ۱۰۰ میلیاردی در سال جاری عمدتا به جای پیش‌گیری به درمان اختصاص یافته است.

به گزارش «نماینده»، در حالی که موضوع قیمتی فرآورده‌های لبنی در پیچ و خم سازمان حمایت، دامدران و صنایع لبنی  و مردم گیر کرده‌است که مسئولان بهداشتی جامعه با بی تفاوتی خاصی موضوع افزایش قیمت فرآورده های لبنی را پذیرفته اند و واکنش های  منفعلانه نسبت به این تغیرات قیمتی نشان می دهند.

بنا بر این گزارش، میزان مصرف شیر و فرآوردهای لبنی در کشور ما بسیار پایین است به طوری که با مقایسه مصرف سرانه مصرف ۷۰ تا ۹۰ کیلوگرم شیر با میزان ۱۷۰ کیلوگرمی مصرف  متوسط جهانی عمق فاجعه مشخص می شود.

شایان ذکر است که متوسط سرانه ۱۷۰ کیلو گرمی شیر در جهان با احتساب کشور‌های فقیری است که سرانه مصرف پایینی دارند. سرانه مصرف شیر در کشورهای پیشرفته بیش از ۳۰۰ کیلو گرم در سال است.  

افزایش قیمت لبنیات به معنی کاهش دوباره مصرف شیر
موافقت با افزایش قیمت لبنیات به معنی پذیرفتن کاهش مجدد سرانه مصرف شیر است به طوری که صنایع لبنی نیز که منافع آنها با قیمت این محصولات گره خورده است موافق افزایش قیمت لبنیات نیستند و تحقق این امر را در راستای کاهش مصرف لبنیات در جامعه دانسته و عنوان می‌کنند که جامعه کشش لازم را برای اعمال افزاش قیمت ندارد.
در این میان مسئولان بهداشتی کشور از افزایش قیمت لبنیات به سادگی عبور کرده و اعلام می کنند که دامدران در حال تحمل ضررو زیان هستند و افزایش قیمت از روی ناچاری است.

وزیر بهداشت نیز با تکرار صحبت های وزیر صنعت اعلام کرده است که دولت توان پرداخت یارانه دامدران را ندارند.
بنا بر این گزارش یکی از مدیران کل وزارت بهداشت نیز شامگاه روز گذشته در حاشیه آیین یک انجمن صنایع غذایی در واکنش به گرانی لبنیات گفت که نرخ گذاری و افزایش قیمت این محصول ارتباطی به وزارت بهداشت ندارد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا وزارت بهداشت با افزایش قیمت لبنیات موافق است یا خیر، افزود: شما به دنبال بیزینس هستید؟
این مقام مسئول در ارتباط با اینکه افزایش قیمت و کاهش مصرف شیرو لبنیات چقدر برای وزارت بهداشت اهمیت دارد، نیز پاسخی ارائه نداد.

گفتنی است یارانه سلامت در سال جاری ۲۳هزار و ۱۰۰ میلیارد بوده که این وزارتخانه به جای پیشگیری، عمده آن را به بخش درمان اختصاص داده است.

اخیرا و بعد از اعلام افزایش ده دصدی نرخ شیر خام، کارشناسان و نمایندگان مجلس نیز بر اختصاص یارانه سلامت به شیر خام تاکید دارند به طوری که غلامرضا نوری غزلجه عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس گفته است که دولت درازای افزایش قیمت شیر، برای حداقل چند قلم کالا از جمله شیر پاستوریزه از محل بودجه سلامت، به مصرف کننده یارانه دهد.

عباس رجایی رئیس کیمسیون کشاورزی مجلس نیز درگذشته، پا را فراتر از اختصاص یارانه گذاشته واعلام کرده بود که شیر در پوشش یارانه سلامت، رایگان توزیع شود.

نظر شما