به گزارش «نماینده»، محمود حجتی در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش مهر مبنی بر اینکه به اعتقاد برخی کارشناسان زور وزارت جهادکشاورزی به واردکنندگان غیر مجاز میوه نمیرسد، نظر شما در این رابطه چیست؟ اظهار داشت: وزارت جهادکشاورزی اصلا در برابر قاچاقچیها و واردکنندگان غیرمجاز میوه قرار ندارد که بخواهد برای آنها زورآزمایی کند.
وی با اشاره به اینکه طرف حساب قاچاقچیهای میوه، نیروهای نظامی، انتظامی، مرزبانیها و گمرک هستند، گفت: این دستگاه ها وظیفه مقابله با قاچاقچیان میوه را دارند.
حجتی افزود: بحث تعرفه، ممنوعیت واردات برخی میوه ها و اینکه چه میوه ای باید با چه تعرفه ای وارد شود، در حوزه مسئولیتهای وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد، ضمن اینکه تمامی مسائل عنوان شده نیز کاملاً روشن و مشخص است.
صنایع لبنی لجبازی میکنند
وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه صنایع لبنی با ادعای عدم کشش بازار از خرید شیر خام با نرخ ۱۴۴۰ تومان خودداری میکنند و آیا احتمال این مسئله وجود دارد که از این پس نیز این کالا با قیمتی پایینتر از نرخ مصوب سال گذشته به فروش برسد؟ گفت: دولت و ستاد تنظیم بازار که این نرخ را برای شیر خام تصویب کردهاند، همه ملاحظات و جوانب را مدنظر قرار دادهاند، ضمن اینکه مطالب عنوان شده در حوزه مسئولیت سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان قرار دارد که سازمان نظارت بر قیمتها نیز در همین سازمان ادغام شده است.
حجتی با بیان اینکه همه باید در چارچوب قوانین مربوطه عمل کنند، افزود: شیر یکی از کالاهایی است که دولت روی آن حساسیت ویژهای دارد و ما بارها اعلام کردهایم اگر به تعبیر عدهای زمانی پیش آمد که بازار کشش نداشت و صنایع نتوانستند شیر خام را به میزانی که در کشور تولید میشود، جذب کنند، سازمان تعاون روستایی به عنوان مباشر وظیفه خرید شیر مازاد و تبدیل آن را به شیرخشک را دارد.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه متاسفانه صنایع لبنی در این خصوص لجبازی میکنند، اضافه کرد: این ضرر به خود صنایع نیز است، چرا که دامداران و صنایع در ارتباط متقابل و متکی به یکدیگر هستند.
وی تصریح کرد: بنده متوجه نمیشوم که چرا دامداری که نهادههای دامی را با قیمت گران میخرد، نباید محصول خود را به نرخی که سال قبل تصویب شده و کف قیمت شیر خام بوده است، بفروشد.
حجتی، فسادپذیری شیر خام را نقطه ضعف دامداران عنوان کرد و گفت: به همین دلیل تولیدکنندگان باید به هر قیمتی که خریداران میخواهند، کالای خود را عرضه کنند که این مسئله باید حل شود.
وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه قیمت واقعی شیر خام در سال ۱۳۹۴ چقدر است؟ اظهار داشت: امسال هم نظر تلویحی دولت این بود که قیمت شیر خام ۱۴۴۰ تومان است و این موضوع را به ستاد تنظیم بازار ارجاع داد، ضمن اینکه ستاد تنظیم بازار نیز قیمت ۱۴۴۰ تومان را برای شیر خام تنفیذ کرد.
حجتی در پاسخ به پرسش دیگری درباره پرداخت مطالبات گندمکاران اظهار داشت: تاکنون بیش از ۶۳۰۰ میلیارد تومان از مطالبات کشاورزان پرداخت شده است و درصدد هستیم ۲۰۰۰ میلیارد تومان دیگر از این مطالبات را تا اواخر هفته جاری یا اوایل هفته آینده تامین و پرداخت کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: در این راستا، سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور با یکی از بانکهای خصوصی قرارداد مشترکی امضا کرده است تا از طریق استقراض از این بانک و خزانه دولت بتواند مبلغ دو هزار میلیارد تومان را تامین و به کشاورزان پرداخت کند.
تولید ۸ میلیون تن گندم در سالجاری
وی با بیان اینکه در این صورت تقریبا همه مطالبات کشاورزان گندمکار پرداخت میشود، افزود: در سال جاری بیش از ۸ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری میشود که حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن بیشتر از سال گذشته است.
حجتی با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده است، تصریح کرد: تا پایان فصل برداشت این میزان به حدود ۸ میلیون تن خواهد رسید که در این صورت با کسری گندم در کشور مواجه نخواهیم بود و تنها کارخانههای تولیدکننده ماکارونی و نشاسته بخشی از نیاز خود را وارد میکنند.
وزیر جهادکشاورزی گفت: ذخایر استراتژیک گندم در انبارهای کشور مطلوب و کافی است.
وی درباره قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی اظهار داشت: قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی براساس قانون باید قبل از فصل کشت (تا شهریور ماه) اعلام شود که آن زمان نیز اعلام خواهد شد.
حجتی اضافه کرد: ما درخواست این موضوع را به دولت ارائه کردهایم و هماکنون در کمیسیونهای دولت در حال بررسی هستیم و امیدوار هستیم تا قبل از پایان شهریور ماه تصویب و ابلاغ شود.