به گزارش نماینده علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی هسته ای در گفتگو با خراسان، در خصوص آخرین وضعیت پروژه گداخت هسته ای، اظهار داشت: پروژه گداخت هستهای، ازپروژه های بسیارافتخار آفرین کشور است که باسرعت هم به پیش می رود و مهم ترین بخش و یا مهم ترین ویژگی آن نیز نیروی انسانی و خلاقیت های به کارگرفته شده در آن است.
وی با بیان این که تاکنون نزدیک به ۸۰ نیروی متخصص برجسته در زمینه گداخت هسته ای در کشور تربیت شده اند، افزود : اکنون درحال تربیت نیرو های متخصص درزمینه گداخت هسته ای هستیم و تاکنون نیز ۸۰ نیروی متخصص برجسته در این زمینه تربیت شده اند و این روال همچنان ادامه دارد.
صالحی با بیان این که گداخت هسته ای یکی ازپروژه های محوری سازمان انرژی اتمی است، خاطرنشان کرد: معاونت توسعه مدیریت ومنابع انسانی سازمان نیز قول داده اند تا جایی که امکان دارد این طرح را مورد حمایت مالی قرار دهند.
رئیس سازمان انرژی هسته ای افزود:ما انرژی هسته ای را یک انرژی نو می دانیم که صرفا حدود ۵۰ سال از عمر آن می گذرد و به عنوان یک انرژی پاک تلقی می شود.
وی ادامه داد : اگرقرار باشداز طریق منابع فسیلی انرژی برق تولید کنیم، یقینا باید مقدار زیادی گازگلخانه ای منتشر کنیم به نحوی که بررسی ها نشان می دهد هر هزار مگاوات نیروگاه فسیلی، بیش از ۷ میلیون تن گاز گلخانه ای در سال منتشر می کند در حالی که اگر این میزان برق را از طریق منابع انرژی هسته ای تولید کنیم، جلوی انتشار این حجم از گاز های گلخانه ای را گرفته ایم.
صالحی افزود : مجسم کنید؛ در حال حاضر پیک برق ایران حدود ۴۰ هزار مگاوات است و این بدان معناست که در ازای تولید این ۴۰ هزار مگاوات ۲۸۰ میلیون تن گاز گلخانه ای تولید و وارد هوای کشور می شود. در حالی که با استفاده از فناوری هسته ای به راحتی می توانیم جلوی انتشار این حجم آلاینده را بگیریم و طبیعتا وضعیت آب وهوایی بهتری را نیز در کشور شاهدباشیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان این که کشور ماسال هاست با معضل خشکسالی مواجه است، خاطر نشان کرد : بدون تردید یکی ازدلایل این خشکسالی وجود گازهای گلخانه ای است که تقریبا به طورمیانگین یک درجه حرارت کشور را افزایش داده است و همین موضوع می تواند آثار مخربی را در محیط زیست کشوربه همراه داشته باشد.
صالحی با برشمردن دلایل توجه ایران به فناوری هسته ای گفت:دسترسی به فناوری های نو و آماده سازی نسل های آینده برای ورود به عرصه فناوری های جدید، ازمهم ترین مواردی است که باعث شده است کشور ما توجه ویژه ای به فناوری هسته ای داشته باشد. اگر ما هم اکنون وارد فناوری هسته ای شکافت نشویم در آینده نمی توانیم به عرصه انرژی هسته ای جوش یا گداخت قدم بگذاریم. برای این که از شکافت به گداخت برویم، حتما باید به فناوری شکافت مسلط شویم، نیروی انسانی مان را تربیت کنیم و سپس به عرصه گداخت قدم بگذاریم.
به گفته صالحی؛ گداخت آخرین پاسخ بشر برای تولید انرژی نامحدود است که درحال حاضر سازمان انرژی اتمی به طور جدی این پروژه را در دست پیگیری دارد و این پروژه، مسیری رو به جلو را طی می کند.