به گزارش نماینده، علیرضا قزوه مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری در گفتوگو با فارس با اشاره به منویات رهبر انقلاب در جلسه شب گذشته که با حضور جمعی از شاعران برگزار شد و در پاسخ به اینکه معظم له شب گذشته با اظهار رضایت از پیشرفتهای آشکار شعر کشور در دوره بعد از انقلاب اسلامی، ظرفیت شعر ایران را با توجه به سابقه درخشان و نقاط برجسته تاریخی آن فراتر از وضعیت کنونی خواندند و فرمودند: دستگاههای مسئول از جمله دستگاههای دولتی، حوزه هنری و صدا و سیما باید در این زمینه به وظایف خود عمل کنند.» وظیفه حوزه هنری چه خواهد بود؟ اظهار داشت: فکر می کنم حوزه هنری نسبت به دیگر رسانهها در راستای کاری که در زمینه شعر انجام داده، جلوتر است.
وی تاکید کرد: انتقادها باید بیشتر از صدا و سیما و در مرحله بعد باید از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد، چرا که پا به پای حوزه هنری در حوزه شعر پیش نیامدهاند .
مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری ضمن بیان این مطلب که دفتر ما در حوزه هنری متولی شعر است، گفت: از این رو در طول سال برنامههای متعدد و متنوعی در حوزه شعر داریم، در کنار آن کتاب ها و آثار شاعران را منتشر میشود و سمینارهایی را برگزار کردهایم، البته این توجهات تنها مربوط به استان تهران نبوده و در 30 پایگاه استانی نیز برنامهها بدین شکل پیگیر میشود.
قزوه با تاکید بر اینکه شعر همیشه به عنوان جدیترین بحث ادبی کشور مورد دقت قرار گرفته و حوزه هنری در راستای ارائه خدمات و چاپ آثار پیش گام بوده، اضافه کرد: فکر میکنم با توجه به حجم زیاد کانالهای تلویزیونی ، بحث ادبیات و شعر هنوز در کل شبکهها به عنوان کاری جدی مورد دقت قرار نگرفته است. با توجه به اینکه رسانه ملی در ارتباط و تعامل با شاعران و مردم هست، میتواند مخاطب وسیعی را پوشش دهد، اما متاسفانه هنوز یک برنامه جدی در این زمینه هم نداریم.
این شاعر به دو برنامه «قند پهلو» و «مشاعره» که از سوی رسانه ملی پخش می شود اشاره کرد و گفت: به دلیل کم توجهی به این گونه برنامهها و موضوع ادبیات در رسانه، این دو برنامه گل کرده و پرمخاطب هستند، اما در رسانه ملی باید برنامههایی جدی تر از اینها در حوزه ادبیات تولید شود. باید برنامههایی در راستای معرفی شاعران جوان، معرفی افراد صاحب سبک و برگزاری بزرگداشتها برای شاعران پیشکسوت را شاهد باشیم اما اکنون این موارد خیلی مشهود نیست.
وی با انتقاد از عملکرد صدا و سیما در حوزه شعر و ادبیات و کم توجهی به این مسئله تصریح کرد: صدا و سیما آنقدر که به موسیقی و فیلم اهمیت و بها می دهد، هرگز به ادبیات و شعر بها نداده است، در نشست شب گذشته شاعران با رهبر انقلاب، حضرت آقا از شعر اظهار رضایت کردند، اما در سخنرانیهای خود همواره اشاره میکنند که باید سرمایهگذاری در این بحث صورت گیرد و هرچه سرمایهگذاری در این حوزه باشد هدر نمیرود و جواب می دهد.
قزوه در ادامه سخنانش با اشاره به این جمله که چراغ ادبیات در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کم رنگ است، ادامه داد: چراغ ادبیات در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کم رنگ است، احساس میکنم همایشهایی نظیر همایش شاعران ایران و جهان و شعر فجر بیشتر باید مورد توجه قرار گیرد و جدی تر برگزار شود. ارشاد هم باید محکمتر از قبل قدم بردارد.
مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری با اشاره به اینکه حوزه هنری هم به موضوع شعر به عنوان اولویت مینگرد، بیان کرد: در کنار حوزه هنری هم ارگانها و نهادهایی مانند سازمان فرهنگی هنر ی شهرداری حضور دارند و فعالیت میکنند، شخص آقای صلاحی رئیس این مجموعه هم شب گذشته در محضر رهبر انقلاب حضور داشت، فعالیتهای این مجموعه و فرهنگسراها خوب بوده و امیدوارم با توجه به علاقه آقای صلاحی به ادبیات از این پس فرهنگسراها جدی تر به این مقوله بپردازند.
قزوه به ابراز رضایت رهبر انقلاب از مجموعههایی چون شهرستان ادب هم اشاره کرد و عملکرد و فعالیتهای این بخش را مثبت دانست.
وی در پایان رسانهها را دیگر بازوی تقویت ادبیات دانست و از آنها به عنوان پایگاهی برای معرفی و مکانی برای برگزار نشستها در این حوزه یاد کرد و گفت: رسانهها و خبرگزاری ها به عنوان پایگاهی که باید ادبیات را معرفی کند می توانند پویا تر باشند.