شناسهٔ خبر: 98043 - سرویس فرهنگ
منبع: ایسنا

چه‌کسانی نمی‌توانند گوشی هوشمند داشته باشند؟

گوشی43 طبق آمارها بیش از ۲۵ میلیون ایرانی کاربر تلفن‌های همراه هوشمند هستند اما با توجه به مخاطراتی که این گوشی‌ها می‌توانند به دنبال داشته باشند مدتی است استفاده از آنها برای برخی گروه‌ها منع می‌شود.

به گزارش نماینده از ایسنا، گسترش استفاده از فناوریهای روز در کنار تمام مزایا و فوایدی که به دنبال دارد مشکلات و مخاطرات خاص خود را نیز دارد و در مواردی همین ابزار کارآمد به راهکاری برای سرقت اطلاعات و یا ارسال ویروس و بدافزارها تبدیل شده است.

بر همین اساس از سالهای گذشته همواره در کشور تلاشهای مختلفی صورت گرفته تا با بکارگیری راهکارهای مختلف از افزایش تهدیدهای این بخش جلوگیری شود.

اکنون بنا بر اظهارات مسوولان مختلف روزانه ممکن است هزاران حمله به درگاه‌های کشور صورت گیرد که البته طی این سالها برای مقابله با این حملات تلاش‌های مختلفی صورت گرفته و بخش عمده ای از این حملات در همان ابتدای کار مهار می‌شود. با این وجود سخت گیری های این بخش نیز به طور دائم در حال افزایش است تا ضریب تامین امنیت اطلاعات کشور افزایش پیدا کند.

بر همین اساس سالهای قبل تمامی سازمانها و ارگانهای دولتی مکلف شدند میزبانی سایتهای خود را به داخل کشور منتقل کنند. اکنون هم با گسترش استفاده از تلفنهای هوشمند محدودیتهایی در این حوزه اعمال شده و به تازگی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور اعلام کرده است:‌ مسوولانی که اطلاعات طبقه بندی شده دارند مجاز نیستند از گوشی‌های هوشمند استفاده کنند.

سردار غلامرضا جلالی در نشست خبری که در آخرین روزهای خرداد ماه برگزار شده بود درباره‌ی استفاده مسوولان از گوشی‌های هوشمند اظهار کرد: برای این موضوع دستورالعملی تهیه کردیم که در حال ارسال برای تصویب است و طبق این مصوبه مسوولانی که اطلاعات طبقه بندی شده دارند مجاز به استفاده از گوشی‌های هوشمند نبوده و برای این دست کارکردهای اداری طبقه بندی شده باید از سایر گوشی‌ها استفاده کنند.

وی ادامه داد: معمولا از اطلاعاتی که وارد گوشیهای هوشمند می‌شود یک بک آپ گرفته می‌شود که دیگر قابلیت حذف آن وجود ندارد و به نوعی شرکت‌های سازنده به آن اطلاعات دسترسی دارند پس کسانی که از گوشیهای هوشمند استفاده می‌کنند باید بدانند که اطلاعاتی که در گوشی خود دارند به راحتی در اختیار شرکت‌های سازنده قرار می‌گیرد.

جلالی تاکید کرد: استفاده از گوشی‌های هوشمند باید هوشمندانه باشد و بهتر است آن دسته از اطلاعاتی که نباید به دست کسی بیافتد برروی گوشیهای هوشمند قرار نگیرد.

اما اخیرا گروه دیگری هم از استفاده از گوشیهای هوشمند منع شده و طلاب نیز به جمع افرادی پیوسته‌اند که از استفاده از گوشی‌های اندرویدی و آیفون منع شده اند. در این باره دفتر مدیریت و برنامه‌ریزی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه سراسر کشور طی نامه‌ای به حوزه‌های علمیه، "آئین‌نامه ساماندهی نحوه استفاده از ابزارهای ارتباطی و مجازی در واحدهای آموزشی و خوابگاهی سراسر کشور" را ابلاع کرده است.

در بخشی از این آئین نامه آشنایی طلاب با آسیب‌های فضای مجازی به عنوان هدف تدوین و ابلاع این آئین‌نامه عنوان شده است.

در ماده پنج این آئین نامه آمده است "طلاب واحدهای آموزشی و خوابگاهی می‌توانند از تلفن همراه با گوشی‌های معمولی بدون اندروید، وای‌فای، (IOS) استفاده کنند. "

در تبصره‌ مربوط به همین ماده نیز آمده است که "بایست تصاویر صفحه نمایش و آهنگ و صدای زنگ گوشی‌های تلفن همراه مناسب باشد.