به گزارش نماینده به نقل از تسنیم، آیت الله محمدتقی مصباح یزدی فیلسوف الهی معاصر و رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی در گفتوگویی مشروح با هیئت تحریریه ماهنامه عصر اندیشه به تبیین مهمترین مسائل پیش روی نخبگان و خواص در ایران امروز از جمله "تحریف امام خمینی" و "سازش با غرب" پرداخت.
آیت الله مصباح یزدی گفت: امروز جامعه و خواص ما بر سر یک دو راهی قرار دارند. یا باید حرف قرآن را بپذیریم که اگر همه علیه شما باشند، خداوند می تواند شما را پیروز کند و نصرت دهد، کما اینکه این اتفاق افتاده است؛ یا باید بگوییم این ها تعارفات است و واقعیت امر چیزی جز سازش نیست. متاسفانه امروز کسانی که امروز دنبال سازش با همه دنیا هستند، کم نیستند و بخشی از جامعه و سیاستمداران ما به این سو تمایل دارند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: در این شرایط، راهی جز هدایت نداریم. ما نمی خواهیم با مخالفان و جاهلین برخوردی متعصبانه، زورمدارانه و برتری طلبانه داشته باشیم؛ ما باید کاری کنیم که خدا دوست دارد و جامعه حقایق را بهتر بفهمد تا با فکر خودش تحلیل و انتخاب کند. در این میان باید جاهلینِ بدون غرض و مرض را با احسان، صمیمیت، مدارا، مهربانی و حتی دادن مقداری زکات، جذب و هدایت کرد.
آیت الله مصباح یزدی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اخیرا آقای هاشمی رفسنجانی گفت "تمدنی که امام میخواست این انقلاب ایجاد کند، دچار انحراف شده است" و حتی از شما به عنوان یکی از تحریف گران امام نام می برند، اظهار داشت: کسانی که ما را متهم به تحریف می کنند [آقای هاشمی رفسنجانی]، در واقع افترا می زنند و افترا از قدیمی ترین شگردهای شیطانی است. یکی از نعمت های الهی که خدا در این قرن به ما داد، وجود امام بود. اگر امام را تحریف کنند، یعنی دارو را تبدیل به سم کرده اند. نتیجه این است که به جای بهبود، مرگ خواهد بود. کفران نعمت نتیجه ای جز این ندارد و این یک قاعده قطعی و استثناناپذیر الهی است. برای همین، همانطور که رهبری فرمودند اگر راه امام گم شود، ملت ایران سیلی می خورد. جامعه ما در حال رشد است و هر قدر جامعه رشد میکند، امتحان ها و فتنه های آن پیچیده تر و سنگین تر می شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به "رفوزه شدن برخی بستگان امام" گفت: در سال های ابتدای بعثت، از جمله ماجرای وفات رسول خدا، بسیاری از بستگان و اصحاب پیامبر رفوزه شدند. آن امتحان برای ١٤٠٠ سال پیش بود و از آن زمان جامعه رشد بیشتری کرده است. آن زمان برخی بستگان پیامبر عامل انحراف بودند و رفوزه شدند و اکنون برخی بستگان امام خمینی (س). برخی حق را می شناسند، اما مانند ابوجهل تا پای جان آن را انکار میکنند. روح برتری طلبی، قانع نشدن به حق خود و تسلیم نشدن در برابر حق از عوامل روانی است که برخی آگاهانه و عامدانه حق را انکار می کنند، و حتی در مقابل حق سرمایه گزاری میکنند. ما منطق، ارزش ها، سیره پیامبر و اهل بیت را داریم، اما آسیبی که همه این ها را مخدوش می کند، تحریف است.
آیت الله مصباح یزدی با بیان اینکه "گاهی برای تحریف امام به متشابهات کلام امام استناد و شان نزول آن را انکار می کنند" اذعان کرد: تحریف گران با ابزارهای مختلف از جمله جنگ روانی و افترا و تهمت به میدان آمده اند و برای آنها هدف وسیله را توجیه میکند، اما ما جز حق را نباید ترویج کنیم و جز از وسیله حق نمی توانیم استفاده کنیم. دشواری مهم این است که تحریف گران از تاکتیک های متنوعی استفاده میکنند که می تواند عموم مردم و خصوصا جوانان را تحت تاثیر قرار دهد و بفریبد.
وی ادامه داد: این معادله نابرابر، می تواند اراده طرفداران حق را تضعیف کند و سبب می شود کسانی که به حق باور دارند و می خواهند خدمت کنند، تصور نمایند که نمیتوان کاری کرد، اما ما یک چیز داریم که اهل باطل ندارند و آن پشتیبانی الهی و از جمله آن امدادهای غیبی است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: حمله به یمن حماقتی است که راه نابودی عربستان را باز کرد و این حمله برای آل سعود بسیار بدعاقبت و بدفرجام خواهد بود.
وی در پاسخ به سردبیر عصر اندیشه که از تشییع غواصان شهید به عنوان "٩ دی هسته ای" نیز یاد می شود، اظهار داشت: جمله مقام معظم رهبری که "خطاب الهی را شنیدید" بسیار پرمعنی بود که اشارتی به همین موضوع داشت. هیچ کس باور نمی کرد که تشییع غواصان با چنین استقبالی مواجه شود و کسی حرکت عظیم مردم را تصور نمی کرد.
این فیلسوف الهی معاصر در بخشی دیگر از گفت و گوی خود با عصر اندیشه با تبیین نظریه اصالت فرهنگ در اندیشه اسلامی و شرح ٢ رکن باورها و ارزش ها گفت: در اسلام "پلورالیسم فرهنگی" نداریم و کثرت گرایی به شکلی محدود در سطوح فرعی پذیرفته شده است؛ فرض بفرمایید در فرقه های مختلف اسلامی یا در فقه، اما در مواضع اصولی هیچ جای انعطاف و کثرت نیست.
آیت الله مصباح یزدی انتشار مجله عصر اندیشه را گامی مهم و ضروری برای ترویج فرهنگ اصیل اسلامی دانست و با تقدیر از روند فعالیت های این نشریه در زمینه فرهنگ و علوم انسانی، از سردبیر و دست اندرکاران آن خواست تا راهی را که آغاز کرده اند با توکل به خدا، استقامت و خلوص ادامه دهند.
عضو مجلس خبرگان رهبری در خاتمه این دیدار گفت: من بارها عرض کرده ام که خدای جبهه با خدای دانشگاه فرقی ندارد و همان خدا، خدای مطبوعات و رسانه ها نیز هست و فرای همه مناسبات مادی، سیاسی، روابط و... شما را یاری خواهد کرد. با شناختی که از شما دارم، ان شاءالله در این جهاد فرهنگی نیز مانند گذشته موفق و پیروز می شوید و به خدمات خود ادامه خواهید داد.