به گزارش نماینده کارشناسان بهداشت می گویند: استفاده از غذاهای آب پز و خورشهای آبدار و کم نمک از دیگر مواردی است که برای کمتر تشنه شدن در ایام ماه مبارک رمضان توصیه شده است. همچنین بهتر است در برنامه غذایی سحری از خوردن غذاهایی مانند انواع کوکو، بادمجان، سوسیس و کالباس، سس مایونز، سیر و پیاز و همچنین غذاهای چرب و پرنمک که سبب تشنگی زیاد در طول روز میشود پرهیز کنید.
خوردن مواد شیرین مانند زولبیا و بامیه هنگام سحر موجب افت سریع قند خون و احساس گرسنگی در طول روز میشود.
برای تشنگی کمتر، بعد از خوردن سحری، بهتر است هنگام مسواک زدن برای کاهش تشنگی و خشکی دهان از حجم کمتری خمیر دندان استفاده کرد.
بهتر است در ماه رمضان میوههای آبدار و سبزیهای بیشتری مصرف شود تا در طول روز دچار تشنگی نشویم.
همچنین بهتر است هنگام افطار از مخلوط آبلیموی تازه با آب یا چای کمرنگ یا شربت خاکشیر به جای قهوه و چای پر رنگ استفاده شود.
این کارشناسان عقیده دارند: نوشیدن ۸ تا ۱۲ لیوان آب از افطار تا هنگام سحر موجب میشود تا شما در طول روز کمتر دچار تشنگی شوید.
متخصصان تغذیه توصیه میکنند با توجه به اینکه فرد در طول روز، مدت زمان زیادی تشنه است، روزه داران از مواد غذایی که مدر (ادرارآور) نباشد در وعده سحری استفاده کنند. به طور مثال مصرف چای به دلیل مدر بودن در وعده سحری باعث کم آبی بدن فرد روزه دار در طول روز میشود.
مصرف بعضی از میوهها مانند هلو و سبزیها مانند کاهو، کم آبی بدن فرد روزه دار را جبران میکند.
از جمله کارشناسان بهداشتی آرزو چراغی کارشناس مسوول بهبود تغذیه است که به روزه داران توصیه میکند برای تشنگی کمتر در طول روز، از مصرف نوشیدنیهای کولا و گازدار و مصرف غذاهای شور و پر نمک و غذاهای کنسرو، هنگام سحر خودداری کنند.
وی میافزاید: همچنین برای پیشگیری از تشنگی از مصرف غذاهای گوشتی و پر پروتئین هنگام سحر باید پرهیز شود و در فاصله افطار تا سحر به میزان کافی هم آب بنوشید؛ ضمن اینکه هرگز افطار خود را با مصرف مقدار زیاد آب باز نکنید.
به گفته چراغی، هنگام سحر از میوه، مغزهای گیاهی، پنیر، سبزی، گردو، نان، گوجهفرنگی، خیار و میزان مناسب چای یا آب ولرم استفاده شود و نباید مصرف میوه در وعده سحر به جهت کاهش احساس تشنگی در طول روز، فراموش شود.
جایگزین کردن نانهای سبوس دار با نانهای سفید، اجتناب از نوشیدن چای و قهوه در سحر از دیگر توصیههای کارشناسان بهداشتی است.
نوشیدنیهایی مانند یک لیوان شیر داغ همراه سه قاشق بادام پوست کنده و خرد شده ترکیب مناسبی از پروتئینهای مورد نیاز شما را هنگام سحر تأمین میکند. همچنین مصرف سالادهای پخته و خام همراه روغن زیتون و آبلیموی تازه برای سحر مناسب است.
مصرف انواع سبزی و چند عدد میوه بعد از شام، به علاوه استفاده از یک میوه و کمی سالاد در سحر سبب خواهد شد که در طول روز دیرتر احساس گرسنگی و تشنگی داشته باشید.
کلم بروکلی، کدو، نخود فرنگی، لوبیا سبز، گوجهفرنگی، هویج، کلم فندوقی، فلفل دلمه ای اسفناج، تره فرنگی، جعفری، گشنیز، کرفس و بامیه از انواع سبزیهایی به شمار میآیند که میتوانند به عنوان یک منبع ذخیره آب در طول روزتلقی شوند.
کارشناسان بهداشتی توصیه میکنند؛ از مصرف غذاهای سرخ شده و پرچرب در طول دوران روزهداری پرهیز شود.
با توجه به همزمانی ماه مبارک رمضان با فصل گرما، بیماران کلیوی سنگساز تا حد امکان باید طی روزهداری از انجام فعالیتهای سنگین پرهیز کنند و در طول شب مایعات فراوان بنوشند.
کم کردن حجم غذای دریافتی و مصرف غذای سبک و آب فراوان هنگام سحر و پرهیز از غذاهای حاوی املاح سنگساز مانند نوشابههای گازدار و غذاهای با منشاء حیوانی و کاکائو، چای پر رنگ، آجیل، اسفناج، کلم، ریواس، گوجهفرنگی و کدو از دیگرمواردی است که متخصصان تغذیه برای کاهش احساس تشنگی توصیه میکنند.
(ایرنا)