گروه سیاسی نماینده - سال انتخابات است و گمانه زنی در خصوص ائتلافهای احتمالی آغاز شده و مهمترین ائتلافی که این روزها توسط فعالان و کنشگران سیاسی مطرح می شود ائتلاف "روحانی، لاریجانی" در آوردگاه مجلس دهم است.
محمد رضا خباز عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی که هم اکنون مسئولیت معاون امور تقنینی معاونت پارلمانی روحانی را برعهده دارد از استراتژی ائتلاف روسای قوه مجریه و مقننه در انتخابات دفاع کرد و گفت:معتقدم لیست هاشمی، ناطق و لاریجانی پیروز قطعی انتخابات مجلس است. این چهره اصلاح طلب امروز در گفتگویی با روزنامه اصلاح طلب «اعتماد» باردیگر از این رویکرد انتخاباتی سخن گفت اما این بار نام یکی از نیروهای خاکستری فتنه را هم در حلقه چهره های شاخص انتخاباتی قرار داد و برهمکاری ناطق نوری، لاریجانی و رئیس دولت اصلاحات در انتخابات هفتم خرداد سال جاری تاکید کرد.
علاوه بر خباز، ابراهیم امینی نماینده مجلس ششم و فعال سیاسی اصلاح طلب نیز در صف حمایت از ائتلاف انتخاباتی روحانی و لاریجانی قرار گرفت و مدعی شد: طیف روحانی بنا دارد برای دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی با طیف لاریجانی ائلاف کند ولی تاکید دارد اگر این چرخش از سوی جریان دولت به سمت معتدلان اصولگرا صورت گیرد، اصلاحطلبان دیگر روحانی را نخواهند پذیرفت.
قبل از اینکه سخن از چنین ائتلافی در عرصه سیاسی زده شود، محمد رضا عارف پیشنهاد ائتلاف اصلاح طلبان با بخشی از اصولگرایان را داده بود اما این پیشنهاد دیری نپایید که با واکنش اصولگرایان مواجه شد.
محمد رضا باهنر"رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری" ضمن رد این پیشنهاد بدون اینکه نامی از عارف برده شود بر وحدت اصولگرایان تاکید کرد و گفت: ائتلاف با نیروهای همسو(اصولگرایان و نه اصلاح طلبان) انجام می شود.
به همین جهت پس از موضع گیری فعالان اصولگرا، پیشنهاد معاون اول دولت اصلاحات نادیده انگاشته و این برخورد برای نزدیکان و همفکران رئیس بنیاد امید ایرانیان سنگین تمام شد چرا که سید حسن رسولی مشاور عارف و سخنگوی ستاد انتخاباتی وی در سال ۹۲ پیشنهاد ائتلاف روحانی و لاریجانی در انتخابات ۹۴ را رد کرد و گفت که: من با توجه به شناختی که از روحانی دارم، بسیار بعید می دانم که چنین ائتلافی شکل بگیرد البته از طرف بدنه جدی است؛ اما خود آقای روحانی هنوز در این رابطه صحبتی نکرده است.
با توجه به نزدیکی و همسویی رسولی با عارف موضع گیری وی را می توان در راستای عدم استقبال معاون اول دولت اصلاحات از ائتلاف انتخاباتی روحانی- لاریجانی عنوان کرد اما با این حال بخشی از چهره ها و رسانه های اصلاح طلب این روزها یکی از سوژه های خود را پرداختن به این پیشنهاد قرار دادند و به عبارتی گزینه ائتلاف روی میز آنها است.
برداشت و تفسیر اصولگرایان از چنین ائتلافی(روحانی و لاریجانی) در عرصه سیاسی چیست؟ این پرسش«نماینده» از سه چهره اصولگرا بود، هرسه فعال سیاسی نسبت به پیوند لاریجانی و روحانی در انتخابات واکنش نشان دادند و به رئیس قوه مجریه تذکر دادند «وی و اعضای کابینه حق دخالت در انتخابات ندارند، این موضوع هم در نشست فرمانداران بیان شده بنابراین نباید دولتمردان وارد رویکرد و سازوکارهای انتخاباتی شوند».
علیرضا زاکانی"دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی و عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس" که در جغرافیای سیاسی تحت عنوان اصولگرایان تحول خواه شناخته می شوند دست رد به این ائتلاف زد و با اشاره به اینکه اصولگرایان به دنبال وحدت و دستبابی به فهرست واحد در انتخابات هستند، گفت: اين يک تصميم سياسي است. البته به نظر من اين تصميم غلط است حالا هر کسي مي تواند اين تصميم غلط را بگيرد يا نگيرد به هرحال چنين ائتلافي تصميم غلطي است.
جبهه پیروان خط امام و رهبری در انتخابات سال ۸۴ از کاندیداتوری علی اردشیر لاریجانی حمایت کردند و در حال حاضر رئیس جبهه (محمد رضا باهنر) در مجلس ارتباط خوبی با رئیس قوه مقننه دارد بنابراین، این تشکل سیاسی را می توان از حامیان و نزدیکان لاریجانی دانست چرا که نایب رئیس جبهه ارادت تشکل متبوعش به رئیس مجلس را کتمان نمی کند اما در عین حال مخالف چنین ائتلافی است و می گوید: صلاح و مصلحت دولت این است در هیچ انتخاباتی دخالت نکند از این رو ائتلاف هایی که اینگونه مطرح می شود مبارک و میمون نیست.
وی معتقد است: هنر دولت و دولتمردان باید این باشد که بگویند ما انتخابات آزاد برگزار می کنیم(البته دولتمردان در همایش فرمانداران براین موضع تاکید کردند)، طبق قانون هرکس انتخاب شود این هنر را داریم که با او کار کنیم نه اینکه هنر من در این باشد مجلس را همراه با دولت کنم این هنر نیست و حتما تبعات خود را نیز به همراه دارد.
لطف الله فروزنده "سخنگوی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی" نیز طرح ائتلاف هایی که از سوی رسانه های اصلاح طلب مطرح می شود را شوخی خواند و با اشاره به سازوکار وحدت اصولگرایان(تشکیل شورای همگرایی و نشست سه جانبه) گفت: برآیند بدست آمده از جلسات وحدت اصولگرایان، برآیند خوبی است که آثار خوبی را نیز به همراه داشته است، این حرکت توانسته نیروهای اصولگرا را به آینده امیدوار کند.
وی که تشکل متبوعش چندین جلسه مشترک با حزب موتلفه و جبهه پایداری برگزار کرده و این جلسات همچنان ادامه دارد، اظهارداشت: برای ما پایبندی بر اصل وحدت میان اصولگرایان و تلاش برای تحقق آن با حفظ اصول و ارزش های اسلامی از همه چیز مهم تر است و در این میان خط قرمز ما تنها جریان فتنه است.
موضع گیری اصولگرایان پیرامون وحدت در حالی بیان شد که مهرداد بائوج لاهوتی یکی از اعضای فراکسیون رهروان هم به مخالفت با چنین ائتلافی پرداخت و گفته بود:اگر آقای لاریجانی بخواهد درانتخابات حضور پیدا کند قطعا رقیبی برای حامیان روحانی است بنابراین ائتلاف اینها بی معنی است اما نگاه آقای لاریجانی به آقای قالیباف نزدیک تر است.
ائتلاف روحانی- لاریجانی سوژه دلخواه فعالان سیاسی، رسانه ای اصلاح طلب است اما باید منتظر نشست و دید آیا چنین ائتلافی از سوی یاران و نزدیکان آنها صورت خواهد گرفت؟ آیا چهره جدیدی به این ائتلاف خواهد پیوست؟ آنچه مسلم است اصولگرایان در دایره وحدت به دنبال سازوکار و ائتلاف انتخاباتی هستند و برگفتمان اصولگرایی و نه به گفتمان های دیگر تاکید می کنند.