شناسهٔ خبر: 94661 - سرویس سیاست

دانشجو:

بازدید از مراکز نظامی یک لفظ است،هدفشان بازرسی است

دانشجو وزیر سابق علوم در خصوص بازدید از مراکز نظامی توسط مامورین و بازرسان آژانس اظهار داشت: بازدید از مراکز نظامی یک لفظ است و هدفشان بازرسی از مراکز نظامی ایران است،

به گزارش نماینده کامران دانشجو وزیرعلوم دولت دهم در گفت‌وگو با تسنیم، درخصوص طرح مصاحبه آژانس بین المللی اتمی با تعدادی از دانشمندان هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران گفت: عدم مصاحبه و معرفی نکردن دانشمندان هسته‌ای، فناوری‌های نوین و حساس مانند هوا‌فضا، علوم موشکی، کامپوزیت کربن کربن و موارد مشابه، یک امر عقلایی و  تدبیر عقلانی است  لذا نباید دولت سیاست‌های متفاوتی در این زمینه اتخاذ کند.

وی ادامه داد: شاید در دوره‌ای که همه فعالیت‌های هست‌ ای ما  تعلیق شده بود، ما به اشتباه پروتکل الحاقی را پذیرفتیم و به دشمن مستمسک قانونی دادیم تا از دانشمندان هسته‌ای ما مصاحبه (بازجویی) انجام دهند، قطعا این کار اشتباه است، در همان سال دانشمندان خود را به آنها معرفی کردیم و آنها لیست ترور خود را منتشر کردند و علنی گفتند که ما این افراد را ترور خواهیم کرد.

این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: چرا باید یک اشتباه آزمایش شده را مجدد آزمون کنیم، پذیرش پروتکل اشتباه محض است زیرا زمینه قانونی بازجویی از دانشمندان هسته‌ای و علوم و فنون حساس مانند بالستیک برای دشمن به وجود خواهد آمد، ما تصور میکنیم که افراد بازجو بی‌طرف هستند؛ خیر این امر یک اشتباه بزرگ است؛ آژانس به هیچ عنوان مستقل عمل نمی‌کند. ، افراد بازجو از همان اسرائیل غاصب، آمریکای جنایتکار، انگلیس فریبکار و  فرانسه ضد اسلام ضد مسلمان است.

دانشجو با بیان این که مجلس به عنوان نماینده ملت پروتکل الحاقی را نمی‌پذیرد گفت: مجلس شورای سلامی که عصاره این ملت غیور و شجاع مسلمان و ضد استکباری است حتما جلوی این پروتکل را خواهد گرفت، این پروتکل تبعات بسیار بدی برای کشور دارد، اگر دانشمندان در علوم و  فناوری حساس در معرض بازجویی قرار بگیرند، پیش خودشان حساب و کتاب می‌کند، این افراد نخبه کشور هستند،   پیش خود می‌گویند، امروز کشور  به من نیاز دارد و  فردا که کارشان با من تمام شد باید بروم مقابل اجنبی و دشمن این ملت بازجویی پس دهم، اساسا این چنین رخ دادی برای کشور یک فاجعه است،   این بازجویی برای کشور برای تحقیقات حساس در ایران یک  فاجعه بزرگ است  است.

وی در ادامه اظهار داشت: عده ای در دفاع از پروتکل الحاقی می‌گویند چهل و اندی کشور این پروتکل را قبول کرده‌اند و هیچ اتفاقی برای آنها رخ نداده است، باید در پاسخ به این افراد گفت: این چهل و اندی کشور با ما بسیار بسیار فرق دارند به صد ها دلیل که فقط به دو دلیل آن اشاره می کنیم، نخست آنکه کدام کشور از میان این چهل و اندی کشور  دانش هسته‌ای بومی دارد؟ همه آنها این دانش را وارد کرده اند و خود به هیچ عنوان در حوزه هسته‌ای تخصصی ندارند، دوم آنکه هیچ کدام از این کشورها دانشمندان خود را در ترور از دست نداده‌اند  و نگران عقابت پذیرش پروتکل در خصوص دانشمندانشان نیستند؟ کدام یک از این کشورها دانشمندانشان شناسایی شدند و به بدترین نحو ترور شدند؟ حالا عده‌ای اعتقاد دارند باید دیگر اسامی دانشمندان نیز جهت اطلاع یابی دشمن منتشر شود که مشخص است که این مسئله کاملا از تدبیر و عقلانیت خارج است.

دانشجو در پاسخ به سوال دیگری در خصوص بازدید از مراکز نظامی توسط مامورین و بازرسان آژانس اظهار داشت: بازدید از مراکز نظامی یک لفظ است و هدفشان بازرسی از مراکز نظامی ایران است،   مسئولین وقت در زمان پذیرش پروتکل شاهد بودند که در زمان اجرای آن در کشور، بسیاری از اطلاعات ما در دست کشور های معاند همچون اسرائیل قرار گرفت، قدم اول که انجام شد یعنی پذیرش پروتکل امری بسیار اشتباه بود، چرا ما باید یک مستمسک قانونی  به دست  دشمن و البته  آژانس بدهیم که صدها مشکل دیگر برای ما بوجود بیاید؟ چرا باید دوباره آن تجارب سخت تکرار شود؟

وی در ادامه گفت : این که می‌گویند در بازدیدها ما چادری می‌کشیم و آنها با دستمالی خاک را نمونه برداری می کنند، بسیار ساده انگارانه است، باید عقلانی نگاه کنیم تجربه را نگاه کنیم آن دورانی که پروتکل الحاقی را پذیرفتیم، هم بازرسی‌ها انجام شد و هم مصاحبه ها، آیا مشکلات ما حل شد؟ آیا بحث PMD حل شد؟ یا طرف مقابل گستاخ‌تر رفتار کرد؟   هر چه بیشتر اجازه بدهیم طرف مقابل گستاخ‌تر می‌شود، آنها هر چه بیشتر نرمش ببیند زیاده خواه‌تر می‌شوند.

وزیر سابق علوم اظهار داشت: کسانی که سینه‌چاک و مبلّغ پذیرش مجدد این پروتکل منحوس الحاقی هستند باید از عواقب آن بترسند، این خیلی بد است،   باید از خودمان بپرسیم برای چه ما مجدد وارد مذاکره هسته ای شدیم؟ ما مذاکره می کنیم، که اولا موضوع پی‌ام‌دی حل شود دوم تحریم‌ها یک جا برداشته بشود. این همه امتیاز دادیم و به گفته طرف مقابل ایران به همه تعهدات خود عمل کرد، اما آمریکایی ها هم به حرف خود عمل کردند؟ یا هنوز مشغول تصویب تحریم های جدید هستند؟ هنوز هم رسما اعلام می‌کنند نه این که در خفا، بلکه رسما هم آژانس و هم اوباما و هم کری اعلام می‌کنند که موضوع پی ام دی سر جای خودش اشت. این همه امتیاز دادیم این همه قبول کردیم هر چه داشتیم دادیم باز اینها می‌گویند موضوع پی ام دی سر جایش هست. تحریم‌های حقوق بشر و ... سر جایش هست.  

دانشجو در ادامه گفت: دانشجویان ما را از نروژ اخراج  کردند، به شدت رفتار تحقیر آمیز با ایرانی‌ها داشته و دارند، دانشجوی ایرانی را به شکل بسیار فجیع می‌کشند، اما باز با لبخند با طرف آمریکایی قدم می‌زنند، ایرانی‌ها به روی خودشان نمی آورند، اوباما و کری ابتدا اعلام کردند که همه تحریم ها را بر می‌دارند و امروز می گویند ما ساختار تحریم ها را حفظ میکنیم، می‌گویند اگر مسئله هسته ای ایران هم حل بشود تحریم های حقوق بشر، مباحث نظامی و تحریمهای آمریکا حفظ خواهد شد، علنی به ایران توهین می‌کنند و ما باز می‌گوییم که برای مصرف داخلی خودشان است و به رویمان نمی‌آوریم!

وی تصریح کرد: آمریکا به دنبال این است که ایران را برای کشورهای مخالف استکبار الگو کند ونشان دهند که حتی اگر ایران هم باشید بالاخره مجبور هستید از مواضع اصلی خود عقب‌نشینی کنید.