به گزارش نماینده به نقل از مهر، محمد حسین صفار هرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست «مشق غیرت، بازرسی و بازجویی ممنوع» که صبح امروز در سالن اجتماعات خبرگزاری مهر برگزار شد، گفت: حقیقت امر این است که بنده در مباحث حقوقی نه به لحاظ حقوقی و نه فنی، تبحری ندارم و به همین دلیل کمتر به مباحث هسته ای ورود می کنم.
وی با اشاره به دلواپسی برخی از آنچه در پرونده هسته ای کشورمان می گذرد، افزود: از این جهت که بنده تبحری در مباحث هسته ای ندارم، هیچ گاه در زمره کسانی که دغدغه و دلواپسی داشته اند نبوده ام، اما امروز می گویم بنده نیز دلواپس هستم و جزء آن دسته از مردمی خواهم بود که دغدغه هسته ای دارند.
صفارهرندی ادامه داد: البته دلواپسی بنده به این معنی نیست که اکنون اطلاعات ویژه ای در مورد مباحث هسته ای پیدا کرده باشم اما از آنچه در محیط عمومی می گذرد و ادبیات مقامات آمریکایی و واکنش های ضعیف طرف ایرانی، نگرانی بنده را نیز برانگیخته است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: در اوایل که تیم مذاکره کننده هسته ای مسئول بحث هسته ای ایران شد، جانکری جمله ای را خطاب به تیم مذاکره کننده گفته بود و آن اینکه شما این همه نگران نباشید و روی کلمات توقف نکنید و بگذارید این جریان به توافق منجر شود آن وقت خواهید دید که سیل سرمایه گذاران به ایران آنقدر زیاد خواهد بود که شما کلا دستاوردهای هسته ای را فراموش خواهید کرد، که این گونه مباحث وسوسه کننده است.
صفارهرندی ادامه داد: شاید امیدواری هایی که آقای روحانی در ابتدای دولت خود داشت منبعث از همین وسوسه های طرف مقابل باشد. اینکه مطرح شد در ۱۰۰ روز اول اتفاق جدی می افتد، تصورشان این بود که این اتفاق خواهد افتاد اما نه ۱۰۰ روز بلکه صدها روز هم گذشت و بالعکس مشکلات جدیدی هم عارض شد.
وی با اشاره به دغدغه ای که نسبت به مذاکره هسته ای وجود دارد، تصریح کرد: مسئله ای که دغدغه برانگیز است این است که چرا مسیری که در مذاکرات پیموده می شود احساس نمی کنیم که به اتفاق خوب نزدیک شده ایم بلکه نگرانی هایمان افزایش یافته است. نه تنها برای ما، حتی تیم مذاکره کننده نیز نگرانی هایش برای رسیدن به نقطه مطلوب از یک سال پیش بیشتر شده است.
صفارهرندی گفت: در مسیری که تاکنون با ۱+۵ طی کردیم از سوی ایران خیلی همراهی و تنازل نشان داده شده اما هر چه که گذشته امیدواری نسبت به قبل کمتر شده است و این نشان دهنده آن است که خللی به نحوه مراوده با ۱+۵ وارد است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه همچنان دستور بزرگان نظام ادامه مذاکرات است، گفت: ارزیابی ما به عنوان یکی از آحاد مردم، این است که به تیم مذاکره کننده به عنوان نمایندگان جمهوری اسلامی اعتماد کنیم و آنها را فرزندان ملت بشناسیم.
وی با بیان اینکه عدم اعتماد به طرف مقابل به یک دغدغه و نگرانی تبدیل شده است، گفت: صدا و سیما نظرسنجی را در اردیبهشت ماه انجام داده و این نظرسنجی توانسته است نگاه مردم را نسبت به آمریکایی ها کشف کند و نشان داده که میزان اعتماد مردم به آمریکا نسبت به گذشته کاهش یافته است و این نشان دهنده آن است که این دغدغه دارد فراگیر می شود و توسعه پیدا می کند.
صفار هرندی افزود: کسانی که مانند من هیچ آشنایی به مباحث فنی مذاکرات ندارند و فقط روش برخورد طرف مقابل را مشاهده می کنند، این احساس را دارند که ما داریم از یک توافق خوب دور می شویم.
وی با طرح این سئوال که مهمترین خواسته مردم از مذاکرات هسته ای چه بوده است، گفت: اصلی ترین خواسته مردم رفع تحریم هاست، اما امروز از رفع تحریم ها هیچ خبر خوشی نمی رسد. نه تیم مذاکره کننده ما اخبار خوشی منعکس می کند و نه طرف مقابل.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: تیم ما دلخوش کرده و خوشبین است که رفع تحریم ها چند ماه پس از توافق واقع خواهد شد اما طرف مقابل همین موضوع را قیچی می کند و می گوید حداقل چند ماه رفع تحریم ها طول خواهد کشید و شاید هم بیشتر؛ بنابراین معلوم است که قرار نیست آبی از این مذاکرات گرم شود.
وی ادامه داد: از سویی دیگر مطرح می شود که باید نوعی بازجویی ها و بازرسی ها از طرف ۱+۵ اعمال شود، هدف آن کشف ندانسته هایشان نیست چرا که در سایت هسته ای دوربین هایی نصب شده و این دوربین ها به گونه ای است که همه اتفاق ها را برای آنان پوشش می دهد. چیزی که مورد نظر آنان است، تحقیر ملت ایران در کنار تحریم هاست.
صفار هرندی تاکید کرد: آنها که در ترور دانشمندان هسته ای ما ناکام مانده اند حالا می خواهند به جای ترور فیزیکی آنان را ترور حقوقی کنند.
وی در پایان با بیان اینکه تحقیر ملت ایران برای غرب بهره کلان و بزرگ خواهد بود، خاطرنشان کرد: تحقیر و توهین نسبت به ملت بزرگ ایران که امروز آوازه همت بلند او جهان گیر شده و دیگر کشورها از ایران سرمشق می گیرند برای آنان بهره کلان و بزرگی خواهد بود.