به گزارش نماینده محمد مهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در سخنانی اظهار داشت: یقیناً در اسناد بالادستی از جمله سند تحول داریم که معلم موثرترین عنصر در هدایت فرهنگی و نظام تعلیم و تربیت کشور است.
زاهدی با اشاره به سند تحول بنیادین گفت: خوب بود سند تحول بنیادین در همان اوایل انقلاب تدوین و اجرایی میشد چرا که اگر آن زمان اجرایی شده بود بسیاری از مشکلات آموزش و پرورش را از نظر ساختاری، مدیریتی و برنامهریزی و نظام تعلیم و تربیت نداشتیم.
وی ادامه داد: اکثریت قریب به اتفاق مسئولان به خصوص مسئولان حوزه مالی و اداری و سازمان برنامهای و بودجه، نگاهشان به آموزش و پرورش، نگاه یک بنگاه هزینهای و مصرفکننده است.
وی با تأکید بر اینکه پولی که در آموزش و پرورش میگذاریم سرمایهگذاری است نه هزینهای، گفت: ما به آموزش و پرورش جفا کردهایم؛ دولت، مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی که نیامدیم سند را از ابتدای انقلاب مورد توجه قرار دهیم و باید سند را آنگونه عملیاتی کنیم که هر کس وارد آموزش و پرورش شد افتخار کند، معلم است.
زاهدی ادامه داد: ما باید کاری کنیم که برای ورود به آموزش و پرورش رقابت سنگینی به خصوص بین جوانان ما باشد.
وی با طرح این سوال که آیا جایگاه یک استاد دانشگاه از جهت منزلت اجتماعی را معلم دارد، گفت: جای تأسف است؛ چرا منزلت اجتماعی معلم نباید از استاد دانشگاه برتر باشد؛ برای اینکه میگوییم مهمترین عنصر در تأمین منابع انسانی کشور، معلم است.
رئیس کمیسیون آموزش مجلس یادآور شد: دولت قبل از عید مصوبهای برای افزایش حقوق معلمان داشت و اسمش را نظام رتبهبندی گذاشت این جفا به معلم است؛ ما میگوییم دولت دستت درد نکند که افزایش حقوق دادی اما این ربطی به نظام رتبهبندی ندارد.
وی در مراسم اختتامیه یازدهمین جشنواره علمی ـ پژوهشی بسیج فرهنگیان افزود: باید منزلت اجتماعی معلم بالا برود و از دولت محترم و وزیر آموزش و پرورش انتظار داریم مردانه، عالمانه و آگاهانه نسبت به اجرایی شدن این سند و به ویژه نظام رتبهبندی معلمان به صحنه بیایند.
زاهدی گفت: نباید معلم را در قالب و چارچوبی مانند سایر دستگاهها در قانون خدمات کشوری ببینیم و باید نظامی که برای آموزش و پرورش مطرح میشود شبیه دانشگاه باشد و معلم باید جدا از قانون خدمات کشوری شود یعنی به شکلی رفتار کنیم که همه به معلم بودن خود افتخار کنند.