شناسهٔ خبر: 92140 - سرویس مجلس

"جامعه بین‌الملل گروه ۱+۵ نیست"

کاظم جلالی: مدعیانی که برای حقوق یک حیوان فریاد می‌زنند در قبال جنایات یمن سکوت کرده‌اند

کاظم جلالی 2 رئیس گروه روابط پارلمانی جمهوری اسـلامی ایـران با پارلمان اروپا گفت: از مدعیان بین‌المللی حقوق بشر تعجب می‌کنم که برای حقوق یک حیوان در دنیا فریاد می‌زنند اما در مقابل جنایات گسترده علیه مردم یمن سکوت کرده‌اند.

به گزارش نماینده کاظم جلالی رئیس گروه روابط پارلمانی ایران با پارلمان اروپا که به‌‌همراه جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به‌منظور دیدار و گفت‌وگو با مقامات پارلمان اروپا به بروکسل سفر کرده است در گفت‌وگو با شبکه وی‌آر‌تی بلژیک در پاسخ به سؤال مجری این شبکه مبنی‌بر دلایل حضور در این کشور، گفت: من و 4 تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای گروه پارلمانی جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سفر و دعوت همکاران‌مان در پارلمان اروپا به بروکسل سفر کرده‌ایم.

وی در پاسخ به سؤال دیگری که رسیدن به توافق در مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 چه اهمیتی برای ایران دارد، تصریح کرد: ما از ابتدا بهترین راه را مذاکره می‌دانستیم و معتقد بودیم یک مذاکره خوب می‌تواند نتیجه‌ برد ــ برد را برای دو طرف به‌دنبال داشته باشد هرچند میان برخی کشورهای منطقه و در عرصه بین‌الملل بدخواهانی برای توافق هسته‌ای ایران و 1+5 وجود دارد.

رئیس گروه روابط پارلمانی جمهوری اسـلامی ایـران با پارلمان اروپا در پاسخ به سؤالی مبنی‌بر اینکه هدف ایران از توافق هسته‌ای چیست، تأکید کرد: ما در این دور از مذاکرات و دوره‌های پیش همواره به‌دنبال حقوق صلح‌آمیز هسته‌ای، تأمین منافع ملی و داشتن روابط خوب با سایر کشورهای دنیا بوده‌ایم.

جلالی در پاسخ به سؤالی درباره معنا و مفهوم منافع ایران در مذاکرات هسته‌ای، یادآور شد: منافع ملی یک مفهوم بین‌المللی مشترک است، منافع ملی ما در چارچوب خواسته‌های به‌حق ایران در محدوده قوانین بین‌المللی، امنیت و روابط محترمانه و توأم با عدالت با کشورهای جهان در راستای رسیدن به صلح و جهانی عاری از خشونت است.

وی در پاسخ به سؤال این مجری که گزینه برد برای اروپا در مذاکرات هسته‌ای چه می‌تواند باشد، خاطرنشان کرد: ایران از یک سو بازار بزرگی در اختیار دارد و بسیاری از شرکت‌های اروپایی از این بازار محروم هستند، حال ورود به بازار ایران به نفع کل اقتصاد اروپاست.

رئیس گروه روابط پارلمانی جمهوری اسـلامی ایـران با پارلمان اروپا ادامه داد: اروپا به شدت نیازمند تنوع در تأمین منابع مورد نیاز انرژی خود است و در مقابل جمهوری اسلامی ایران بهترین، مطمئن‌ترین و باثباترین منبع انرژی برای اروپا به شمار می‌آید.

جلالی در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا به نهایی شدن توافق پیش از تابستان امیدوار هستید یا خیر، اضافه کرد: ایران و گروه 1+5 باید تلاش کنند تا این امر حاصل شود چرا که حصول توافق به نفع هر دو طرف است.

وی همچنین در پاسخ به سؤالی در این باره که از دید شما بین اینکه اگر توافق به کل حاصل نشود و یا توافق حداقلی یا بسیار بد از عدم توافق بهتر است، گفت: عدم توافق و توافق بد برای جمهوری اسلامی ایران وضعیتی یکسان دارد.

رئیس گروه روابط پارلمانی جمهوری اسـلامی ایـران با پارلمان اروپا درباره اینکه آیا ایران توان متقاعد کردن جامعه بین‌المللی برای اعتماد سازی به خود را دارد، افزود: اعتماد یک بحث متقابل است، ما بارها در مذاکرات قبلی صداقت خود را اثبات کرده‌ایم اما این غرب بوده که به تعهدات خود عمل نکرده است.

جلالی افزود: این بار نیز ما در صورت توافق هسته‌ای به تعهداتمان پایبند خواهیم بود و این غرب است که باید به دنبال جلب اعتماد ایران باشد.

وی تأکید کرد: جامعه بین‌الملل به معنای گروه 1+5 نیست چراکه بیش از 120 کشور عضو جنبش عدم تعهد به ما اطمینان دارند و جمهوری اسلامی ایران به عنوان رئیس فعلی این جنبش است از همین رو باز تأکید می‌کنم که نباید گروه 1+5 را به عنوان نماینده جامعه بین‌الملل معرفی کرد.

رئیس گروه روابط پارلمانی جمهوری اسـلامی ایـران با پارلمان اروپا در پاسخ به سؤالی مبنی‌ بر اینکه چرا اعدام‌ها در ایران افزایش یافته است، تصریح کرد: اعدام‌ها در ایران افزایش نیافته است و بسیاری از موارد مورد اشاره شما، غوغاسالاری برخی رسانه‌های معاند با جمهوری اسلامی ایران است.

جلالی در ادامه، توضیح داد: بخش قابل توجهی از اعدام‌های موجود در ایران مربوط به احکام مافیا و قاچاقچیان مواد مخدر است.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران تاوان عدم همکاری کشورهای مبارزه با مواد مخدر را می‌دهد و ما عملا به سپر بلای جهان و اروپا تبدیل شده‌ایم.

رئیس گروه روابط پارلمانی جمهوری اسـلامی ایـران با پارلمان اروپا یادآور شد: بسیاری از جوانان نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مردمی ما در مسیر مبارزه با این اشرار به شهادت رسیده‌اند اما شهادت‌شان از سوی مدعیان آزادی و حقوق بشر نادیده انگاشته شده است.

جلالی خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران هزینه بسیاری برای جلوگیری از قاچاق و ترانزیت مواد مخدر پرداخته است و اگر تلاش ما نبود میزان مواد مخدر ورودی به اروپا بسیار بیش از مقدار کنونی بود.

وی در پاسخ به سؤالی درباره چرایی اعدام افراد زیر 18 سال، تصریح کرد: هیچ اعدام زیر 18 سال در ایران وجود ندارد، چراکه بنابر قوانین موجود و بخشنامه دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران، امکان چنین امری غیرممکن است.

رئیس گروه روابط پارلمانی جمهوری اسـلامی ایـران با پارلمان اروپا در ادامه افزود: در جمهوری اسلامی ایران مانند بسیاری از کشورها دیگر قانون قصاص و به تبع آن قانون اعدام وجود دارد و براساس این قوانین، قاتلان و متجاوزان به نوامیس مردم محاکمه می‌شوند اما به طور حتم می‌گویم که به هیچ‌گونه اعدام به خاطر جرایم سیاسی یا اعدام افراد زیر 18 سال در ایران نیست.

جلالی تأکید کرد: تعجب بنده از این است که چرا رسانه‌های غربی به جای تکیه بر چنین مسائل حاشیه‌ای، به آدم‌کشی  و جنایات فله‌ای در منطقه نمی‌پردازند چرا که هم‌اکنون شاهد هستیم که عربستان علیه مردم یمن جنات می‌کند و زنان و کودکان بی‌گناه را قتل عام می‌کند و همچنین داعش با حمایت برخی کشورهای منطقه وحشیانه‌ترین جنایات علیه بشریت را انجام می‌دهد.

وی در پاسخ به مجری این شبکه که پرسید «ایران در یمن مشغول حمایت از شورشیان حوثی است»، گفت: تعجب می‌کنم از اینکه از یک سو مردم و دیگر گروه‌های انقلاب یمن را نادیده می‌‌گیرید و از سوی دیگر بخش اعظمی از مردم یمن به نام حوثی‌ها را شورشی می‌نامید، در حالی که اینها بخش اعظم و میلیونی ملت یمن هستند؛ مگر می‌شود اکثریت یک کشور را شورشی نامید.

رئیس گروه روابط پارلمانی جمهوری اسـلامی ایـران با پارلمان اروپا، تصریح کرد: این مردم یمن به دنبال حکومت مردمی، رهایی از دیکتاتوری و بسیاری دیگر از این مواردی هستند که کشورهای متجاوز به این کشور فاقد آن هستند.

جلالی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از حرکت عمومی مردم یمن و صدای این مردم مظلوم حمایت می‌کند و معتقد است که سرنوشت مردم یمن باید با رأی و نظر مردم این کشور تعیین شود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: ما تأکید داریم که راه حل یمن فقط سیاسی است و تنها گفت‌وگوهای یمنی-یمنی در این کشور به نتیجه خواهد رسید که بر همین مبنا جمهوری اسلامی ایران نیز طرحی ارائه داده است.

رئیس گروه روابط پارلمانی جمهوری اسـلامی ایـران با پارلمان اروپا ادامه داد: این بدعت که یک یا چند کشور منطقه از اتفاقات داخلی کشور دیگری ناخشنود باشند، بدعتی خطرناک در عرصه حقوق بین‌المللی است و در آینده فاجعه خواهد آفرید.

جلالی با اشاره به فجایع رخ‌ داده در یمن، تصریح کرد: از مدعیان بین‌المللی حقوق بشر تعجب می‌کنم که برای حقوق یک حیوان در دنیا فریاد می‌زنند اما در مقابل جنایات گسترده علیه مردم یمن به خصوص کشته شدن زنان، کودکان و مردم بی‌پناه و نابودی زیرساخت‌های حیاتی یمن آن هم توسط چند رژیم خودکامه سکوت می‌کنند.

منبع: تسنیم