شناسهٔ خبر: 91263 - سرویس سیاست

ر ئیس‌جمهور در اجتماع ۱۲هزارنفری کارگران:

برخی فکر می‌کنند در مذاکرات فقط دنبال حل مسأله هسته‌ای هستیم/ دلالان تحریم به فکر شغل دیگری باشند

روحانی/2 روحانی با بیان اینکه برخی فکر می‌کنند در مذاکرات فقط دنبال حل مسأله هسته‌ای هستیم، گفت: دلالان تحریم به فکر شغل دیگری باشند.

به گزارش نماینده، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور صبح امروز در جمع کارگران کشور در ورزشگاه ۱۲هزار نفری آزادی، گفت: ستون توسعه کشور کارگران عزیز هستند و این ایام و روزهایی که به نام هفته کارگر است، بسی جای خوشبختی است.

وی افزود: روز کار و کارگر تنها به‌عنوان نماد یک قشر زحمتکش و پرتلاش نیست. کار و کارگر نماد نوآوری، سازندگی، توسعه و تعالی کشور عزیز ما ایران است.  

روحانی خاطرنشان کرد: خوشبختانه امسال ایام بزرگداشت کارگران مصادف است با ایام میلاد باسعادت مولای متقیان علی(ع) که او مرد جهاد و شجاعت بود که او مرد ایمان و معنویت بود که او مرد علم و دانش بود که او مرد یتیم‌نوازی کودکان و دستگیری بینوایان بود و او مرد کار بود.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: امیرالمؤمنین علی(ع) با آن عظمت و مقامش که هیچ انسانی در روی زمین بعد از پیامبر عظیم‌الشأن اسلام به مقام و منزلت او نمی‌رسید و او همواره به‌عنوان الگو نه تنها برای ما مسلمانان که برای همه آزادمردان جهان است و همواره کار و تلاش و کوشش را به‌عنوان راه زندگی و فخر زندگی خود می‌دانست.

وی در ادامه گفت: آن‌همه زمین‌های اطراف مدینه که با دست مبارک حضرت علی(ع) احیا شد و آن‌همه چاه‌ها که به دست او حفر شد و وقتی آب چاه جاری می‌شد امام نماز شکر به جای می‌آورد و شکر خداوند می‌نمود و آب آن چاه را برای بینوایان وقف می‌کرد، هنوز هم بعد از قرن‌ها در اطراف مدینه همان چاه‌ها وجود دارد و از آب آن چاه‌ها نخلستان‌ها بهره‌مند می‌شود.

روحانی اظهار داشت: امیرالمؤمنین علی(ع) مسیر تقوا و ایمان و کار را به ما آموخت و مگر جهاد غیر از کار است و مگر کار غیر از جهاد است که کارگر صبح دنبال کار و تلاش است تا نان حلال را به خانه بیاورد و زندگی خود و خانواده خود را با عزت اداره کند. او جهاد در راه خدا کرده و او ثوابی همانند ثواب مجاهد دارد.

رئیس‌جمهور خطاب به کارگران گفت: کارگران عزیز، ای قشر عظیم و بزرگی که بار تولید کشور بر شانه‌های مبارک شماست و شما جایگاهی دارید که رسول اکرم(ص) دست کارگر را به‌خاطر کار و تلاش در مسیر به دست آوردن نان حلال می‌بوسد، ما دیگر در چه‌حدی هستیم که بگوییم دست کارگران را می‌بوسیم، او که اشرف مخلوقات جهان بود.

وی در ادامه خطاب به کارگران حاضر در استادیوم ۱۲هزار نفری آزادی تصریح کرد: عزیزان، بزرگواران، افتخارآفرینان، ما نیاز به توسعه داریم. توسعه یک هدف بسیار بلند و والا برای همه کشورهاست.

روحانی با ابراز "ما ایران توسعه‌یافته را می‌خواهیم" گفت: چشم‌انداز ۲۰ساله ابلاغی مقام معظم رهبری در ۱۱ سال پیش به ما می‌گوید که ایران ظرف ۲۰ سال باید کشور توسعه‌یافته باشد. این هدف بلندی است که همه باید آن را دنبال کنیم.

رئیس‌جمهور با طرح این سؤالات "چگونه توسعه حاصل می‌شود؟ چگونه ما می‌توانیم پرچم عزت ایران و پرچم عزت اسلام را در جهان بالا ببریم؟ " گفت: آن روزی که در این کشور بیکاری نباشد، آن روز، روز عزت ایران و عزت اسلام در ایران است.

وی تصریح کرد: در جامعه‌ای اگر ۳ تا ۴ میلیون جوان بیکار وجود داشته باشد که پدر و مادر وقتی به او نگاه می‌کنند خجالت بکشند و وقتی آن جوان به پدر و مادر نگاه می‌کند، شرمنده باشد، صحیح نیست. عزت برای خانواده ایرانی آن زمانی است که فرزندان این مرز و بوم در سر کار و فعالیت‌ و زندگی آبرومندانه باشند.

روحانی تأکید کرد: ما به جمهوری اسلامی ایران افتخار می‌کنیم. ما افتخار می‌کنیم به اسلام‌مان، اما عزت اسلام در این کشور روزی است که فقیر در این کشور نباشد.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: عزت ایران ما و عزت اسلام ما با همبستگی، تلاش و کوشش میسر است. همه ما باید در صف واحد قرار بگیریم؛ کارآفرین، کارگر و دولت.

وی با تأکید بر "ما در یک مسیر سه‌جانبه‌گرایی می‌توانیم به توسعه کشور برسیم" گفت: ستون توسعه کشور مهمترینش کار و کارگر است، اما آیا بدون کارآفرین فضای کار به وجود می‌آید؟ و آیا بدون هماهنگی دولت و کارگر و کارآفرین ما می‌توانیم مسیر توسعه را بپیماییم؟ یادمان نرود که در سال ۹۱ شرایط توسعه کشور رشد منفی ۶.۸ داشته و این به‌معنای قفل زدن در مسیر کار و تلاش بود.

رئیس‌جمهور در ادامه افزود: کشوری که در دو سال رشد منفی داشته، با همت شما کارگران و با ایثار مردم و با حمایت مردم و با حمایت مقام معظم رهبری افتخار داریم که به دنیا بگوییم بعد از ۲ سال رشد منفی در سال ۹۳ ایران دارای رشد مثبت بود.

روحانی با بیان "ان‌شاءالله به‌حول و قوه الهی این رشد مثبت را ادامه خواهیم داد" اظهار داشت: بدون رشد مثبت، اشتغال برای بیکاران امکان‌پذیر نیست.

وی تصریح کرد: ما دو هدف مهم داریم، اول صیانت از کارگران عزیز و من بارها و بارها به وزیر محترم کار گفته‌ام که همه توان را به کار بگیرد تا کارگری بیکار نشود. این درد و غم بر دل همه ماست که یک نفر شب به خانه برود و در برابر زن و فرزندانش گرفتار و شرمنده باشد. این رسالت ماست و این وظیفه ماست.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: باید از اشتغال کارگران و ادامه فعالیت‌ آنها صیانت کنیم. آنها که تا امروز فرصت شغلی نیافته‌اند برای آنها فرصت اشتغال به وجود بیاوریم. برای این کار چگونه ما می‌توانیم میلیون‌ها بیکار را در صحنه کار و فعالیت قرار دهیم؟ باید تولید رشد کند. باید اقتصاد نفتی به‌سمت اقتصاد مقاومتی حرکت کند.

روحانی با ابراز "باید روی پای خودمان بایستیم" گفت: باید سرمایه در این کشور روی زمین مستقر شود. باید فناوری نوین در این سرزمین بتواند تبدیل به برند تجاری شود و بتواند علم تولید به تجارت و اقتصاد شود.

وی با تصریح بر  "همه باید دست به دست هم دهیم" گفت: با شعار نمی‌توانیم در این کشور توسعه به وجود بیاوریم. دولت و ملت در سالی که سال همدلی است باید همدلانه و همکارانه کنار یکدیگر فضای کار و اشتغال و توسعه و تولید را بالا ببرند، البته برای رشد تولید ما نیاز به اخلاق داریم و این جای تردید نیست.

رئیس‌جمهور با تأکید بر "برای توسعه نیاز به فرهنگ کار و وجدان کار داریم" گفت: اما در کنارش نیاز به فناوری نو داریم و نیاز به مدیریت کارآمد داریم، نیاز به سرمایه‌گذاری و حضور کارآفرینان در این کشور داریم.

روحانی خاطرنشان کرد: دولت در طول ۲۰ ماه گذشته تلاش کرده تا قدرت مردم به آن صورت گذشته کاهش پیدا نکند و لذا مهار تورم در دستور کار دولت بوده است.

وی افزود: شما سال ۹۲ و ۹۳ را با سال‌های گذشته مقایسه کنید. در دولت یازدهم افزایش حقوق کارگران بر مقدار تورم متوسط سالانه برای اولین‌ بار پیشی گرفته است. اگر رشد تورم ما ۱۵ درصد بوده، حقوق کارگران ۱۷ درصد اضافه شده است.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: من همین جا به وزیر محترم کار تأکید می‌کنم که برای بازنشستگان و کمک به بازنشستگان فکر جدی شود. آنها در تنگدستی هستند و برای حل معضلات کارگران قدم‌های جدی‌تری برداریم.

وی افزود: ما متشکریم از وزارت تعاون و کار و رفاه که توانست برنامه دولت را در سال ۹۳ اجرایی و عملیاتی کند. برای اولین بار ۸.۵ میلیون نفر کسانی که دارای دفترچه بیمه درمانی نبودند امروز دارای دفترچه بیمه درمانی هستند. این قولی بود که در انتخابات به ملت ایران داده بودم که هیچ ایرانی نباشد مگر آنکه دفترچه بیمه درمانی داشته باشد و مسئله سلامت، بهداشت و درمان از مشکلاتش کاسته شود که به این ۲ وعده در سال ۹۳ عمل کردیم و ادامه خواهیم داد.

روحانی خاطرنشان کرد: همین جا اعلام می‌کنم که همه ۸.۵ میلیون نفری که بیمه شدند، بیمه درمانی مخصوص ۹۳ نبوده و این بیمه سال به سال تمدید خواهد شد و نگران تمدید نباشند.

"ما باید به‌سمت گسترش صدور دفترچه تأمین اجتماعی برای زندگی مردم در دوران کهولت و بازنشستگی برویم".

رئیس‌جمهور اظهار داشت: دولت برای بهداشت و درمان و برای آموزش و رفاه اجتماعی بودجه بسیار سنگینی را مصرف می‌کند و ان‌شاءالله به‌حول و قوه الهی با فضای بهتری که امسال برای کار و فعالیت به وجود خواهد آمد در زمینه رفاه قدم‌های نو و جدی برخواهیم داشت.

وی تاکید کرد: اگر کارگرانی هستند که سهام عدالت دریافت نکرده‌اند همین جا به وزیر محترم جناب دکتر ربیعی دستور می‌دهم که این مسئله را دنبال کند.

روحانی در ادامه خاطرنشان کرد: مردم عزیز، کارگران عزیز، عزیزان، مردان سخت‌کوش و زنان پرتلاش، همه باید بدانید برای اینکه معضلات این کشور را حل کنیم باید فضایی را درست کنیم که در این کشور سرمایه و تکنولوژی و سرمایه داخلی و خارجی جذب شود.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: برخی فکر می‌کنند در ماجرای مذاکرات هسته‌ای دولت تنها دنبال این است که یک معضل به‌نام پرونده هسته‌ای را حل کند، پرونده هسته‌ای و حل آن اولین گام برای حل معضلات اساسی است.

وی اظهار داشت: دشمن دو معضل را برای ملت ما به‌ناروا ایجاد کرده است، بدخواهان این ملت اول به ما تهمت زدند و گفتند ایران به‌دنبال سلاح مخرب اتمی است، دوم اینکه کنار این تهمت سازوکار غلطی را ایجاد کردند تا سیستم بانکی ما را فلج کنند، تا سرمایه‌ای وارد کشور نشود، تا خرید و یا صادرات و فروش با مشکل مواجه شود.

روحانی با اشاره به "در مذاکرات هسته‌ای به‌دنبال دو مسئله هستیم" گفت: اول رفع اتهامات، ما می‌خواهیم به دنیا ثابت کنیم که بدخواهان ما به جهان دروغ گفتند. ایران به‌دنبال فناوری صلح‌آمیز بوده، نه به‌دنبال ساخت بمب مخرب ویرانگری که طبق فتوای مقام معظم رهبری آن بر ما حرام است و ممنوع است و ثانیاً در این مذاکرات می‌خواهیم مشکلات و معضلاتی که بدخواهان پیش پای ملت ما به وجود آوردند، آن مشکلات را برداریم.

"با توافق نهایی که اگر طرف ما اراده جدی داشته باشد، در ماه‌های پیش‌ِرو امکان‌پذیر است، شرایط تولید در ایران به‌مراتب بهتر خواهد شد".

وی با بیان اینکه دلالان تحریم از هم‌اکنون به فکر شغل دیگری باشند، خاطرنشان کرد: ما به‌حول و قوه الهی با حمایت مقام معظم رهبری و با حمایت ملت ایران راه تعامل سازنده با جهان را ادامه خواهیم داد.

رئیس‌جمهور افزود: کسی در دنیا نمی‌تواند فشار بر ایران و تحریم بر ایران را در ماه‌های آینده و سال‌های آینده ادامه دهد.

روحانی با تأکید بر اینکه سازمان تحریم در حال فروریزی کامل است، گفت: ۱+۵ به‌خوبی بداند که دولت و ملت کنار هم هستند و پشتیبان هم هستند، مخصوصاً در سال همدلی و در سال همزبانی همه ما برای توسعه این کشور باید تلاش کنیم.

وی خطاب به کارگران گفت: بار شما سخت‌تر و سنگین‌تر است. مبادا به ذهن شما بیاید که دولت‌مردان کارگران، معضلات کارگران، فضای کار و معضلات فضای کار را فراموش کرده‌اند، هرگز و هرگز. ما به مشکلات شما آگاهیم و برای رفع مشکلات شما از خداوند مدد می‌طلبیم و می‌دانیم آن روزی در این کشور عزت اسلام است که همه کارآفرینان سرمایه و مدیریت و تلاش خود را برای اشتغال و تمام کارگران برای عظمت ایران و اسلام تلاش کنند. عظمت اسلام در سایه کار و تلاش همانند تلاش مولای متقیان علی(ع) است.

روحانی تصریح کرد: باز هم امسال می‌خواهم تأکید کنم که آقای وزیر محترم کار، نباید بین زنان و مردان امتیاز باشد، فرصت‌های شغلی برابر را به وجود بیاورید.

وی افزود: دولت از آنهایی که در محیط کار بسیار سخت و زیان‌آور و ضررآور کار می‌کنند و سختی و مرارت می‌بینند، حمایت خواهد کرد.

رئیس‌جمهور در پایان با اشاره به "کارگران عزیز ما ستون اقتصادند" گفت: کارگران عزیز ما ستون سیاست جامعه هستند. کارگران عزیز ما پشتوانه بزرگ اسلام و جمهوری اسلامی ایران و از دولتی هستند که خادم آنهاست. ما هم افتخار می‌کنیم که بتوانیم بیش از گذشته به ملت ایران و کارگران خدمت کنیم. همه شما در پناه علی مولای متقیان شاد و پیروز و موفق باشید.

 

منبع: تسنیم