به گزارش نماینده به نقل از شبکه خبر، پهپاد ایکس-۵۱ (X-۵۱) یکی از جدیدترین طرح های نظامی است که بسیاری از آزمایش های آن و مراحل طراحی و ساخت پهپاد در شرکت بوئینگ انجام شده است.
تکنولوژی بشر توانسته بود که تا کنون پهپاد هایی را طراحی کند که سرعتشان نهایتا به حدود ۰.۸ ماخ می رسید، البته پهپادهای سری ای هم وجود داشت که تا حدود ۱.۵ ماخ پرواز می کرد اما پرنده ی بدون سرنشینی که بتواند مافوق فراصوت باشد، یا طراحی نشده بود و یا اگر هم طراحی شده بود، در مراحل اولیه ی خود قرار داشت.
ایکس-۵۱ در اولین پرواز خود ۶۴۰۰ کیلومتر بر ساعت معادل ۵.۲۲ ماخ یا ۳۴۵۳۴.۴ نات سرعت داشت.
این پهپاد ۷.۹ متر طول دارد و سرعت آن با تحقیقات ناسا و بوئینگ به بیش از ۷ ماخ رسیده است و احتمالا همانند همنسل های خود بتواند ۴ بمب یا موشک هدایت شونده با خود حمل کند و تبدیل به یک جنگنده ی بدون سرنشین توانمند شود.
قبلا ناسا تجربه ی پرواز با X-۴۳ را داشت که قبل از X-۵۱، سریعترین پهپاد جهان به شمار می رفت اما وقتی که کار به تست X-۵۱ رسید، ناسا توانست رکورد طولانی ترین پرواز یک موتور اسکرمجت را بشکند.
جیم پیتمن - رئیس تحقیقات پایه ای پرنده های مافوق فراصوت - اخیرا در این باره گفته است که " این (تست پهپاد توسط ناسا با سرعت مافوق فراصوت) خبر بزرگی برای جامعه ی [هواپیماهای] مافوق فراصوت است" و در ادامه گفته است که " همچنین این (تست پرواز) برای تحقیقات ناسا در پرواز با سرعت ۵ ماخ یا فراتر از آن بسیار موثر است".
پیتمن در رابطه با ادامه ی تحقیقات گفته است که: ما اطلاعات پرواز X-۵۱ را برای آنالیز و مقایسه اطلاعاتی که در طول تست های زمینی در تونل دمای ناسا در ارتفای ۸ پایی (معادل ۲.۴۳ متر) انجام شده است را دریافت خواهیم کرد.
آن طور که از توضیحات بر می آید، هنوز بر روی نیروی پیشران آن کار خواهند کرد تا بتوانند تولیدی ایده آل از پهپادهایی داشته باشند که توانایی پرواز با سرعت بیش از ۸۵۰۰ کیلومتر بر ساعت را داشته باشند.
این پهپاد توانایی پرتاب از بمب افکن ها و جنگنده ها را دارد و از یک راکت کمکی استفاده می کند تا سرعتش به ۴.۵ ماخ برساند و پس از رسیدن به این سرعت از راکت جدا می شود.
تا کنون ۴ فروند از این نوع هواپیما ساخته شده است، در بوئینگ X۵۱ از مواد استاندارد برای صنعت هواو فضا استفاده شده است. این مواد نظیر آلومینیوم، تیتانیوم، استیل، کربن و ترکیبات کربنی است و همچنین برای محافظت دمایی آن از سیلیسیوم استفاده شده است.
این پهپاد به وسیله B-۵۲حمل می شود، بوئینگ بی-۵۲ استراتوفورترس هواپیمای جت بمبافکن راهبردیِ فروصوت است که شرکت بوئینگ آن را طراحی کرده و ساختهاست.