به گزارش نماینده به نقل از ایرنا، حسین ذوالفقاری امروز (چهارشنبه) در مراسم بزرگداشت ۳۰ سال همکاری اداره کل امور اتباع وزارت کشور و کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در جمهوری اسلامی ایران افزود: مشکلات پناهجویان خارجی زیاد است اما باید این نکته مورد توجه قرار گیرد که باتوجه به مقدورات و امکانات موجود چه میزان خدمات به آنان ارایه کرده ایم.
وی ادامه داد: ممکن است برخی نارسایی ها وجود داشته باشد که این نقص ها تنها ویژه پناهجویان نیست چرا که ممکن است برای ایرانیان هم به وجود بیاید.
وی تصریح کرد: این موجب افتخار است که فرهنگ حاکم بر مردم ایران برگرفته از قوانین کمک به دیگران، عدم تعرض به دیگران و نوع دوستی و بشردوستی است.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور یادآور شد: با اعتقاد به همین قوانین خود را موظف به خدمت رسانی به هر انسان رنجیده می دانیم.
ذوالفقاری با بیان این که یک و نیم میلیون پناهنده قانونی افغانی در کشور وجود دارد، اظهار داشت: آمارها نشان می دهد که به همین میزان نیز شاهد حضور پناهجویان غیرقانونی هستیم که ما نام این نوع مهاجرت را پناهندگان نوین می نامیم.
وی با یادآوری وضعیت کشور افغانستان گفت: امروز افغانستان گرفتار جنگ سه دهه گذشته نیست و ما نباید گرفتار این حجم مهاجر افغانی در کشور خود باشیم. اکنون شرایط زندگی در افغانستان به گونه ای است که ما نباید خود را درگیر با این تعداد مهاجرت ببینیم.
معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور همچنین اعلام کرد: براساس اسناد و مدارک موجود روزانه ۱۵۰۰ نفر از مهاجران افغانی به صورت غیرقانونی وارد کشور ایران می شوند که به مشکلات قبلی ما می افزاید.
ذوالفقاری، دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در ایران را به عنوان بزرگ ترین شریک در ارایه خدمات، بهداشت، سلامت و معیشت پناهجویان نامید و گفت: همکاری متقابل خوبی با نگاه بشردوستانه وجود دارد که این موجب کاهش آلام و دردهای همه هموطنان در سراسر جهان شده است.
وی با بیان این که ۱۷ هزار و ۷۰۵ نفر از پناهجویان افغانی از دانشگاه های ایران فارغ التحصیل شده اند، افزود: در حال حاضر ۱۱ هزار دانشجوی افغانی در کشور در حال تحصیل و ۳۶۰ هزار دانش آموز هستند.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور ادامه داد: تاکنون ۲۲۰ هزار نفر از پناهجویان افغانی تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند و ۹۴۰ هزار نفر دیگر نیز امسال تحت پوشش بیمه قرار می گیرند.
وی گفت: در حال حاضر ۳۶۰ هزار نفر افغانی در کشور از شغل برخوردار و فعالیت می کنند.
ذوالفقاری گفت: معتقدم بیشتر از سال های گذشته بایددر حوزه کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان کار انجام شود و اولین اقدام باید خدمات رسانی به پناهجویان و کاهش مسایل و مشکلات آنان و اقدام بعدی آن باشد که به جهانیان اعلام کنیم که اعمال و رفتار آنها منتج به چه مسایل و مشکلاتی برای جهانیان شده است.
معاون وزیر کشور همچنین اعلام کرد: دولت جدید افغانستان خوشبختانه یکی از اولویت های کاری خود را رسیدگی به مسایل پناهندگان افغانی در ایران و پاکستان قرار داده است و این شروع خوبی است. دولت جمهوری اسلامی به دنبال آن است تا کاری کند تا پناهجویان داوطلبانه خود به کشورشان بازگردند.
وی ادامه داد: در ملاقات هایی که اخیرا با دولتمردان افغانستان داشتیم، اعلام کردم که تنها راهکار بازگشت پناهجویان افغانی به کشورشان ایجاد جاذبه هایی برای بازگشت آنان است. اگر این اتفاق نیفتد مهاجران به ویژه مهاجران غیرقانونی به کشورشان باز نخواهند گشت.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور یادآور شد: ما آمادگی داریم با توافقی که با دولت افغانستان کرده ایم با برنامه ریزی جامع وضعیت مهاجرت افغان ها را ساماندهی کنیم به طوری که تنها مهاجران قانونی افغانی در کشور بتوانند حضور داشته باشند.