شناسهٔ خبر: 88299 - سرویس مجلس
منبع: تسنیم

بسیاری از قوانین به‌نفع واردات است و قیدهای سختگیرانه‌ای برای صادرات دارد

خضری43 نماینده مردم پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از واردات بی‌رویه کالاها گفت: بسیاری از قوانین به‌نفع واردات است و قیدهای سختگیرانه‌ای برای صادرات دارد.

به گزارش نماینده، رسول خضری نماینده مردم پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با تسنیم، طی سخنانی به بحث واردات بی‌رویه کالاها و هشدار مقام معظم رهبری در این زمینه اشاره کرد و اظهار داشت: سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی در راستای حمایت از تولید داخلی و صادرات غیرنفتی است نه واردات بی‌رویه کالاها اما متأسفانه شاهد واردات بی‌رویه برخی کالاها هستیم.

وی با انتقاد از برخی قوانین دست و پاگیر در امر صادرات گفت: متأسفانه بسیاری از قوانین موجود به‌نفع واردات است چراکه این قوانین امر واردات را تسهیل می‌کند اما قیدهای سختگیرانه‌ای برای صادرات دارند.

این نماینده مجلس در ادامه سخنان خود با انتقاد از واردات محصولات کشاورزی در زمان برداشت محصول تصریح کرد: یکی از مشکلات کشور این است که در زمان برداشت محصولات کشاورزی مثل برنج یا چغندرقند به برخی افراد مجوز واردات همان محصول داده می‌شود که همین کار به کشاورزی ضربه می‌زند در حالی که بسیاری از کشورها در زمان برداشت محصولات کشاورزی خود، اقدامات پیشگیرانه‌ای برای واردات انجام می‌دهند.

"به‌عنوان مثال کشور عراق برای حمایت از تولیدات کشاورزی خود قوانینی دارد که در زمان برداشت هر محصول کشاورزی تعرفه واردات آن محصول چندین برابر می‌شود و هر زمان که برداشت محصول به اتمام رسد و کشور نیاز به آن محصول را داشته باشد، تعرفه واردات را برمی‌دارد تا هم مصرف‌کننده داخلی با مشکل مواجه نشود و هم محصولات داخلی خودشان به فروش برسد اما در کشور ما این موضوع صدق نمی‌کند و در زمان برداشت محصولات با واردات همان محصول مواجهیم".

خضری همچنین به موضوع صادرات با وزن صفر هم اشاره کرد و گفت: هنوز تمام فکر و ذهن ما درگیر صادرات نفت است اما کشورهای پیشرفته به‌دنبال صادرات فناوری و دانش خود هستند و از این طریق درآمدزایی بسیاری بالایی دارند لذا ما هم باید به‌دنبال اقتصاد دانش‌بنیان و تولید دانش و صادرات آن برویم.

وی در پایان توجه به آمایش سرزمین برای پیشرفت صنعت و علم را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: یکی از راهبردهای اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید داخلی، سند راهبردی آمایش سرزمین است تا براساس آن مشخص شود کدام مناطق کشور استعداد چه‌کاری دارند تا متناسب با آن سرمایه‌گذاری شود.