شناسهٔ خبر: 86944 - سرویس جامعه
منبع: ایرنا

شکاف میان مصرف و تامین آب مورد نیاز جهان تا سال ۲۰۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش می یابد

آلودگی آب 43 مرکز پژوهشی حوزه آب سازمان ملل در تازه ترین گزارش خود درباره وضعیت آب کره زمین هشدار داد که در صورت عدم تغییر رویه کنونی، شکاف میان مصرف و تامین آب مورد نیاز جهان تا سال ۲۰۳۰، تا ۴۰ درصد افزایش خواهد یافت.

به گزارش نماينده  از دویچه وله، سازمان ملل در تازه ترین گزارش خود درباره وضعیت آب کره زمین، روند پرشتاب صنعتی شدن برخی از کشورها و آبیاری مزارع کشاورزی را که بیش از ۷۰ درصد آب مصرفی را شامل می شود، از مهم ترین عوامل کمبود آب در جهان می داند.

مرکز پژوهشی حوزه آب سازمان ملل، سال هاست که در مورد چگونگی 'مصرف، مدیریت و تقسیم ناعادلانه آب' با انتشار گزارش ها و برگزاری کنفرانس ها هشدار می دهد.

در تازه ترین گزارش این مرکز با اشاره به این که بیش از ۷۴۸ میلیون انسان هنوز به آب پاکیزه دسترسی ندارند، آمده است که در صورت عدم تغییر رویه ی کنونی، شکاف میان مصرف و تامین آب مورد نیاز جهان تا سال ۲۰۳۰، تا ۴۰ درصد افزایش خواهد یافت.

نویسندگان این گزارش یادآور می شوند که تا سال ۲۰۵۰، بر نیاز دسترسی به آب تا ۵۵ درصد افزوده خواهد شد. کارشناسان سازمان ملل در این گزارش همچنین تاکید می کنند که منابع آبی به اندازه کافی روی کره زمین وجود دارد و تنها باید با مدیریتی موثر، آب مورد نیاز را میان مناطق کم آب تقسیم کرد.

کمبود آب آشامیدنی در آینده، بیشتر مناطقی را در بر خواهد گرفت که از آب و هوای خشک و گرم برخوردارند.

نزدیک ۹۰ درصد انسان هایی که در حال حاضر از بی آبی رنج می برند، در آسیا و آفریقا زندگی می کنند.

بنا بر گزارش یونیسف، هر روز بیش از هزار کودک زیر پنج سال در اثر مصرف آب آلوده و عدم وجود امکانات لازم برای رعایت موارد بهداشتی، جان خود را از دست می دهند.

در گزارش سازمان ملل، به مصرف نادرست آب و پیامدهای منفی آن، از جمله آلودگی آب به مواد آفت کش، مدیریت نادرست کانال های پساب (فاضلاب ها) و آلودگی صنعتی اشاره شده است.

*آمار تکان دهنده

بیش از نیمی از آب آشامیدنی جهان در حال حاضر از سفره های آب زیرزمینی تامین می شود. بیش از ۲۰ درصد این ذخایر، به مصارف 'غیرلازم' می رسد.

به نظر ریچارد کونور، یکی از کارشناسان سازمان ملل، از سفره های آب زیرزمینی در چین، هند و آمریکا، هم چنین در خاورمیانه 'به نحوی نادرست و زیاده از حد' استفاده می شود.

این کارشناس معتقد است که کمبود آب در برخی از مناطق مانند هند و چین، دلیل درگیرهای قومی و محلی آینده خواهد بود.

در گزارش مرکز پژوهشی حوزه آب سازمان ملل همچنین آمده است که نهادهای بین المللی باید در زمینه مدیریت آب، فعال تر عمل کنند و به احداث آب انبارهای زیرزمینی، قنات ها، منبع های عظیم ذخیره آب و کانال های پساب (فاضلاب) در آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین یاری رسانند.