به گزارش نماینده، «محمد ابوسعید» نوجوان آمریکایی ساکن ایالت مریلند در گفتگو با تسنیم در آمریکا با اشاره به نامه رهبر انقلاب ایران خطاب به جوانان غربی عنوان داشت: "من بر این باورم که این پیام یکی از مهمترین اسناد سیاسی دوران ما خواهد بود. این نامه بسیار آگاهیبخش، بوده و خواننده را بهدنبال یافتن دانش میکشاند. این نامه همان چیزی است که در این زمانه نیازمند آن هستیم. امروزه هرکسی این پرسش بزرگ را مطرح میکند: آیا اسلام حامی ترور(یسم) است؟ مردم دچار هراس شدهاند و چیزی در مورد این دین و آموزههای آن ندارند. آنها خواهان یافتن پاسخهایی هستند اما مطمئن نیستند که چگونه به این جوابها دست یابند. به همین دلیل است که نامه رهبر انقلاب ایران برای این افراد بسیار عالی است".
وی در ادامه افزود: "من بهشخصه بر این نظرم که از بین بردن اسلامهراسی در غرب نیازمند زمان و تلاش بسیاری است. اما این نامه اولین گام بهسوی ادراک و فهم اسلام در مغربزمین است. در آمریکا، هرساله بالغ بر ۱۲۰ میلیون دلار صرف اهریمنی جلوه دادن و ارائه اطلاعات نادرست درباره مسلمانان میشود. بسیاری از افراد قدرتمند و بانفوذ میلیونها دلار از پول خود را خرج میکنند تا مردم آمریکا را نسبت به اسلام ناآگاه نگه دارند. اما رهبر انقلاب ایران در این پیام از مخاطب خود این پرسش را میکند: چرا چنین روندی در جریان است، چرا آنها تلاش دارند تا ناآگاهی را بیش از پیش گسترش دهند؟ این امر خیلی مهم است، همگی بایستی اطلاعات و شناخت خود را مورد بررسی و پرسش قرار دهیم. حتی اگر در تمام دوران زندگیمان چیزی را بهعنوان یک حقیقت به ما عرضه کنند، باز باید آن را مورد پرسش قرار داد. زیرا تنها پس از تفکر عمیق است که درکی عمیق حاصل میشود".
این نوجوان آمریکایی در ادامه با اشاره به عملکرد رسانههای عمده غربی گفت: "من شک دارم که نشریات و رسانههای عمده آمریکایی این نامه را منتشر کنند. آنها بهدنبال ممانعت از بیداری فکر، اندیشه و معنویت مردم آمریکا هستند. آنها به هیچ وجه خواهان این نیستند که مردم عادی آمریکا به تفکر و اندیشهورزی روی آورند. این وضعیت تهدیدی برای آن سیستمی است که مستقر کردهاند. اما آگاهی مردم غیرقابل انکار است. من باور دادم که رسانههای آمریکایی مجبور به پوشش این نامه خواهند شد. پیامی به این اهمیت را نمیتوان برای همیشه مخفی نگاه داشت".
بهگفته محمد ابوسعید "رهبر ایران با ارسال این پیام کاری نوین و ماندگار را انجام داد اما نباید اجازه داد که کار تا همینجا متوقف شود. این نامه تنها آغاز یک فرآیند شگفتانگیز است. در این شرایط تمام امت اسلام فارغ از تنوع موجود بین آنها باید با یکدیگر همکاری کنند. اهداف خاص هر گروه و جریان به کناری گذارده شده و بهجای آن اولویتهای کلان اسلام مدنظر قرار گیرد. بایستی در راستای صلح، عدالت و حقیقت گام برداشت".
وی در پایان تأکید کرد: "هریک از مسلمانان ساکن در کشورهای غربی، سفیری برای اسلام است. ما جوانان، آینده دنیا هستیم. ما در زندگی روزانه خود با چالشهای زیادی مواجه هستیم، هرروزه بهطرق مختلفی هدف حملات قرار میگیریم، اما لازم است که بایستیم و مسئولیت خود را به عهدهبگیریم. جوانان هر ملتی بایستی مسئولیت آینده کشور خود را بهعهده بگیرند. در اینجا تفاوت در مذهب، نژاد و ملیت موضوعیت ندارد. اگر خواهان تغییر شرایط هستیم، خود بایستی تغییر را به وجود آوریم و هر کسی در حد توان خود کاری را در این زمینه انجام دهد، حتی اگر یک کار جزئی باشد. در دنیای کنونی بیعدالتی گستردهای وجود دارد و این جوانان هستند که باید آن را تغییر دهند".
نامه روشنگرانه رهبر معظم انقلاب به جوانان اروپایی و آمریکای شمالی برای خنثی کردن پروژه توسعه اسلام ستیزی و اسلام هراسی در غرب، نگارش یافته منتشر شد.
ماجرا هم از این قرار بود که پس از حوادث اخیر تروریستی در فرانسه که حول محور توهین یک نشریه هتاک به ساحت مقدس پیامبر اسلام(ص) اتفاق افتاد و موج جدید اسلام ستیزی و اسلام هراسی در غرب، آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب، چهارشنبه اول بهمن پیام روشنگرانهای را خطاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی صادر کردند.
در این پیام به فرازهایی از تاریخ رقمخورده توسط دولتهای غربی از جمله «برده داری در اروپا و آمریکا»، «ستم بر رنگینپوستان و غیرمسیحیان» و «خونریزیهایی که به نام مذهب بین کاتولیک و پروتستان و یا به اسم ملیت و قومیت در جنگهای اوّل و دوم جهانی صورت گرفت» اشاره شده که امروزه محققین و مورخین غربی از آنها، عمیقاً ابراز سرافکندگی میکنند.
رهبر انقلاب با اشاره به اینکه این بیداریها در وجدان عمومی غرب همیشه با تأخیری چند ده ساله و گاهی چند صد ساله صورت میگیرد از جوانان اروپا و آمریکای شمالی خواستهاند، از طریق مراجعه مستقیم به قرآن و تعالیم پیامبر اسلام (صلّی الله علیه و آله و سلّم) با این دین بزرگ و تمدنساز آشنا شوند و نگذارند چهرهپردازیهای موهن و سخیف، بین آنها و واقعیت، سد عاطفی و احساسی ایجاد و امکان داوری بیطرفانه را سلب کنند.