به گزارش نماینده به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنهای در این دیدار، حضور موثر نخبگان در دفاع مقدس را نشاندهنده گسترش انگيزهى «فداكارى در راه خدا و شهادت» در سطوح گوناگون جامعه خواندند و با تأکید بر ضرورت تجلیل از شهیدان و جلوگیری از فراموش شدن یا کهنه شدن این یادهای ارزشمند و گرانبها گفتند: جلسات بزرگداشت شهدا در واقع ادامه حركت جهادى و شهادت است و باید ياد شهدا و نكتهيابى از زندگى آنان روز به روز در جامعه رواج پيدا كند.
رهبر انقلاب با اشاره به نقش اساسی مجاهدت و شهادت حضرت امام حسین(ع) در ماندگاری اسلام، قرآن و معارف اسلامی افزودند: چنانچه در جامعهای یاد شهدا و مسئله شهادت، به عنوان یک حقیقت ماندگار مطرح باشد، شکست معنایی نخواهد داشت و آن ملت، بدون خوف و حزن در مسیر پیشرفت حرکت میکند.
ایشان در ادامه، کار بزرگ ملت ایران را نفی تقسیم بندی غلط جهان به «سلطهگر و سلطهپذیر» خواندند و گفتند: اگرچه امروز سلطهگران با ابزارهای فراوان خود، امكان تسلط بيشترى بر مظلومان و مستضعفان یافتهاند، اما در مقابل این وضعیت، هویتی به نام انقلاب اسلامی با تکیه بر مبانی الهی و اخلاقی سربلند کرده و شجاعانه در مقابل نظام سلطه ایستاده است.
حضرت آیت الله خامنهای با اشاره به حرکت مستمر انقلاب اسلامی به سمت قلهها و ناکامی دشمنان در متوقف کردن این حرکت، گفتند: برخی در دوران دفاع مقدس معتقد بودند که با عزیمت دانشجویان به جبههها، دانشگاهها خالی و در حرکت علمی کشور خلأ ایجاد میشود، اما معلوم شد كه بركات شهادت و جهاد در راه خدا بسیار زیاد است و همان تلاشها و مجاهدتها موجب شد که امروز وضعیت علمی کشور، افتخارآمیز و جلوتر از سایر بخشها باشد.
رهبر انقلاب زنده نگه داشتن نام شهدا و فرهنگ شهادت را حياتى و از نيازهاى اساسى كشور برشمردند و گفتند: فرهنگ شهادت يعنى فرهنگ ایثار و از خودگذشتگی براى اهداف بلندمدت و مشترک مردم و همه بشریت، و این فرهنگ، درست در نقطهى مقابل فرهنگ فردگرايى غربى است كه همه چيز را براى خود و با محاسبهى شخصى و مادی میسنجد.
ایشان در پایان تأکید کردند: فرهنگ ایثار و شهادت در هر جامعهای عمومى و فراگیر شود، آن جامعه به پيش خواهد رفت و هرگز در آن توقف و یا عقبگرد وجود نخواهد داشت.