به گزارش نماینده به نقل از فارس، علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در دیدار «ووبینگ بینگ» استاد دانشگاه پکن و معاون مؤسسه مطالعات خاورمیانه این دانشگاه با اشاره به سابقه طولانی همکاریهای دو کشور در عرصههای گوناگون، اظهار داشت: همکاریهای دو کشور در عرصه تاریخی، اقتصادی و بازرگانی به قدمت راه ابریشم است و این پیشینه مثبت بستری مناسب برای همکاریهای همه جانبه دو کشور به ویژه مراودات اقتصادی است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به عرصههای مستعد برای ارتقاء سطح مناسبات ایران و چین، افزود: عرصههای علمی و فناوری محور، اقتصادی و تجاری، فرهنگی و سیاسی از قابلیتهای بالایی برای توسعه و گسترش همکاریهای فیمابین برخوردار هستند که باید با مساعی مقامات دو کشور و حمایت مطالعاتی و علمی اساتید و نخبگان ایران و چین از آنها به نفع دو ملت استفاده کرد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در ادامه این دیدار با اشاره به تحولات منطقه و تحرکات گروههای تروریستی در کشورهای مختلف، تصریح کرد: رشد تفکرات افراطی و تکفیری در منطقه و گسترش دامنه فعالیت گروههای تروریستی نتیجه سیاستهای استعماری و استثماری کشورهای غربی و کمکهای مالی همپیمانان منطقهای آنان است.
بروجردی افزود: مبارزه کنونی علیه گروههای تروریستی به علت تمرکز بر معلول، گر چه لازم است ولی کافی نیست و باید مبارزه اصلی با علل ایجاد گروههای تروریستی و تفکرات افراطی صورت گیرد.
وی همچنین با اشاره به مذاکرات کشورمان با ۱+۵ گفت: با توجه به جایگاه مساوی کشورهای مذاکرهکننده عضو شورای امنیت، چین میتواند نقش مؤثرتر و پررنگتری ایفا کند و جمهوری اسلامی ایران نیز از این نقشآفرینی استقبال میکند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس، با تبیین سیاست جمهوری اسلامی ایران در استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای، افزود: جمهوری اسلامی ایران اکنون صاحب دانش بومی هستهای است و در این مذاکرات حق ملت ایران در دسترسی به انرژی صلحآمیز هستهای را قابل مذاکره نمیداند.
همچنین «ووبینگ بینگ» استاد دانشگاه پکن نیز در این دیدار با اشاره به روند رو به رشد همکاریهای ایران و چین، گفت: آنچه برای چین مهم است روابط متقابل دو کشور براساس احترام و درک متقابل است و در همین راستا چین از همکاری با ایران در عرصههای مختلف از جمله همکاریهای علمی و دانشگاهی استقبال میکند.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: ایران کشوری با ثبات در منطقه است که نقش مؤثری در ایجاد آرامش و امنیت در منطقه دارد و چین با درک این واقعیت، خواهان افزایش نقشآفرینی ایران در معادلات منطقهای و گسترش هر چه بیشتر روابط دو جانبه است.
معاون مؤسسه مطالعات خاورمیانه دانشگاه پکن همچنین، تصریح کرد: سفر قریبالوقوع رئیسجمهور چین به ایران نشاندهنده نگاه و سیاست چین نسبت به جمهوری اسلامی ایران و اهمیت این کشور در عرصه سیاست خارجی است.