به گزارش نماینده، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه با اشاره به مذاکرات هسته ای، گفت:ما غنی سازی و راکتور اراک را داریم، مجموعه این بحث ها نیاز به اشراف کامل به برنامه هسته ای صلح آمیز کشور دارد که آقای صالحی به عنوان رییس سازمان انرژی اتمی، فردی متخصص و علمی با سوابق هسته ای است که در این حوزه اشراف کامل دارند.
وزیر امور خارجه گفت: این بار احساس کردیم که زمان زیادی به پایان مهلت باقی نمانده است، که باید در یک سطحی با اشراف کافی به موضوعات که همه مسایل را همه جانبه نگاه کند، شخص آقای صالحی می تواند در این بخش به ما کمک کند، طرف آمریکایی هم در این جلسه در پاسخ به پیشنهاد ما در سطح وزیر انرژی حاضر شد.
وی درباره حضور حسین فریدون دستیار ویژه رییس جمهور در این مذاکرات هم گفت : برای هماهنگی با ریاست جمهوری و کشور حضور وی هم ضروری بود.
وزیر امور خارجه گفت: توافق مبهم و ناقص را نمی پذیریم بنابراین تا زمانی که درباره همه موارد توافق نشود هیچ توافقی صورت نمی پذیرد.
ظریف در مصاحبه با واحد مرکزی خبر در ژنو با تاکید بر اینکه برای رسیدن به توافق کامل هیچ توافقی وجود نخواهد داشت گفت: بعد از اینکه مقام معظم رهبری روی یک مرحله ای بودن توافق تاکید کردند، فرمایشات ایشان همواره فصل الخطاب و راهگشا بوده است و ما هیات مذاکره کننده بسیار خوشحالیم که این بار فرمایشات مقام معظم رهبری درست خطی بود که ما همواره دنبال آن بودیم و خودمان این تحلیل را داشتیم که توافق های کوچک، مقطعی و جداگانه به نفع کشور و سایر مذاکره کنندگان نیست.
وی با بیان اینکه توافق های کلی، جا را برای تفسیرهای مختلف باز می کند و باید همه طرف ها نگران چنین توافقی باشند افزود: هر زمان که دیدگاههای طرف ها به هم نزدیک شد باید در یک زمان بر روی کاغذ آورده و متن نهایی شود و این سیاستی است که دنبال می کنیم.
وزیر خارجه گفت: برنامه هسته ای ایران کاملا صلح آمیز است. ایران در برابر فشار و تحریم تسلیم نمی شود و تنها راه رسیدن به راه حل، مذاکره با ایران بر اساس مبانی ایست که در توافق ژنو روی آن توافق شده است.
ظریف دو روز گذشته در سطح معاونان وزیران خارجه ایران و آمریکا را خوب توصیف کرد و گفت: در بحث تحریم ها و سایر موضوعات که باید به توافق رسید بحث های خوبی شده است، البته روی موضوعات توافقی نشده است و حتی اختلاف نظرهایی درباره برخی موضوعات همچنان وجود دارد.
وی اظهار داشت: من فکر می کنم اختلاف نظر اصلی، روانی است که برخی کشورهای غربی به ویژه آمریکا و برخی جناح های داخلی آمریکا احساس می کنند که تحریم ها یک سرمایه برای آنان است، در صورتیکه تحریم ها جز هزینه هیچ سودی برای آنان نداشته است.
وزیر امور خارجه گفت: تا زمانیکه این باور در ذهن مذاکره کنندگان تغییر نکند و یا نتوانند در برابر فشارهای سیاسی گروهها و افرادی که منافعشان در تنش است مقاومت کنند، رسیدن به توافق کاری بسیار مشکل خواهد بود. تا زمانیکه هدف را حفظ فشاربر ایران بدانند هیچ گاه به نتیجه نخواهند رسید.
وی تاکید کرد: ما هم براساس فتوای رهبری و هم بر اساس نگرش کلی نظام سلاح هسته ای را مخلّ صلح و امنیت بین المللی و همین طور مخلّ امنیت خودمان می دانیم.
ظریف تاکید کرد: تا زمانی که فکر کنند با فشار می توانند به راه حل برسند و تحریم را اهرم فشار خوبی قرار دهند راه حل دور از دسترس خواهد بود، احترام به حقوق ملت ایران تنها راه رسیدن به توافق جامع هسته ای خواهد بود.
وی با تاکید براینکه مذاکرات در سطح ۱+۵ برگزار می شود چون معاون مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا حضور دارد و این مذاکره ای است میان ایران و ۱+۵ که نقش آمریکا به دلیل میزان پررنگ بودن دشمنی های آن برخی نشست ها را ضروری می کند. با سایر اعضای ۱+۵ همواره به صورت دوجانبه دیدارهایی داشته ایم که جدیدترین آن با چین و روسیه بود.
ظریف گفت: در مذاکرات هسته ای نیاز به اراده سیاسی است که با این حضور نشان دادیم که مقامات عالی ایران این اراده سیاسی را دارند و امیدواریم که طرف مقابل هم این اراده را از خود نشان دهد.