به گزارش نماینده به نقل از فارس، الیاس نادران نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح روز (چهارشنبه) و در جریان بررسی لایحه بودجه ۹۴ طی سخنانی به عنوان مخالف پیشنهاد بازگشت به لایحه دولت در بند (ل) تبصره ۹ ماده واحده بودجه سال آینده، اظهار داشت: از آنجایی که بازگشت به لایحه دولت مغایر قانون برنامه پنجم است لذا برای تصویب به دو سوم آرای نمایندگان نیاز دارد چرا که محل درآمد را نسبت به آنچه که در قانون برنامه آمده، تغییر داده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اظهارات تابش به عنوان پیشنهاددهنده بازگشت به لایحه دولت در این بند، تصریح کرد: آقای تابش در صحبتهای خود گفت که مجلس نباید طوری عمل کند که مردم تصور کنند مجلس در مورد ریزگردها سیاسی برخورد کرد، در سال ۹۳ استانهای غربی و جنوبی کشور بر اثر بیمبالاتی مسئولان زیستمحیطی و نیز مسئولان اجرایی کشور، دچار عوارض ریزگردها شدند و سپس خانم ابتکار میگوید وقتی بودجه محیط زیست را در سال ۹۳ حذف میکنند، نتیجهاش همین میشود!
نادران بر همین اساس ادامه داد: ما نفهمیدیم نتیجه حذف یک درخواست دولت در بودجه ۹۴ چه اثری در سال ۹۳ روی ریزگردهای مناطق جنوبی و غربی کشور داشته است!؟ معلوم نیست خانم ابتکار چرا اینگونه سیاسی با موضوع برخورد میکند!؟ آن وقت به ما مجلسیها میگوید شما سیاسی برخورد نکنید، باید بگویم ما هم به منطق مسئله نگاه میکنیم و هم به فلسفه مسئله توجه داریم.
نادران خاطرنشان کرد: اصل موضوع این است که سازمانهای مردمنهاد در محیط زیست بنا بود با توجه به پیشنهاد دولت در لایحه بودجه ۹۴ در بند مذکور، ۶۰ میلیارد تومان کسب درآمد کنند، خانم ابتکار به جای مبارزه و ایفای وظایف ذاتی خودش در محیط زیست و رسیدگی به مشکلات جدی مردم و مسائل زیستمحیطی در غرب و شرق و شمال کشور، یا بنزین وارداتی را سیاسی میکند یا دنبال کارهای سازمانهای مردمنهاد میرود تا آنها را تهییج کند یا دنبال کارهای سیاسی خودش است.
نماینده تهران در مجلس بر همین اساس تأکید کرد: خانم ابتکار اگر معاون سیاسی رئیسجمهور میشد، اثرگذاریاش بیشتر بود، محیط زیست را هم به یک مسئول واقعی اجرایی واگذار میکرد تا بتواند مشکلات مردم را در شهرهای آلوده حل کند.
وی ادامه داد: تقاضای من این است که همکاران توجه داشته باشند که آنچه با تصویب پیشنهاد بازگشت به لایحه دولت در بند مذکور اتفاق میافتد این است که موارد هزینهای به نقاطی مانند سازمانهای مردمنهاد بازمیگردد که محل تردید است.
نادران در پایان خاطرنشان کرد: مجلس در سال ۹۳ بودجهای بالغ بر ۱۱۰۰ میلیارد تومان برای سازمان محیط زیست در نظر گرفت که هیچ نگاه سیاسی هم نداشت، اما حتی یک ریال آن هم محقق نشد و حتی یک ریال از این بودجه توسط دولت هزینه نشد و مردم تبعات این امر را در نقاط مختلف کشور شاهد بودند.
به گزارش فارس، محمدرضا تابش در نشست امروز خانه ملت پیشنهاد بازگشت به لایحه دولت در بند (ل) تبصره ۹ ماده واحده بودجه ۹۴ را مطرح کرد که با ۳۳ رأی موافق، ۱۳۴ رأی مخالف و ۹ رأی ممتنع از ۱۹۸ نماینده حاضر در جلسه، با این پیشنهاد مخالفت کردند.
در بند مذکور در لایحه دولت آمده بود: سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است مبلغ ۶۰ میلیارد تومان از درآمدهای وصولی ناشی از عوارض آلایندگی موضوع تبصره یک ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده را به حساب درآمد عمومی نزد خزانهداری کل کشور واریز نماید که معادل مبلغ یاد شده به سازمان حفاظت محیط زیست اختصاص مییابد تا پس از مبادله موافقتنامه با سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، بابت اجرای عملیات کنترل آلودگی محیط زیست، آموزش و توانمندسازی جوامع محلی و سازمانهای مردمنهاد برای مشارکت در اجرای حفظ محیط زیست، احیای تالابها و رودخانههای کشور و تقویت امر نظارت و پایش محیط زیست هزینه کند.