شناسهٔ خبر: 83479 - سرویس مجلس
منبع: فارس

دولت نباید نظاره‌گر رنج مردم خوزستان باشد

آلودگی هوا43 عضو هیأت رئیسه مجلس با انتقاد از عمکرد سازمان حفاظت محیط زیست در پدیده ریزگردها و آلودگی شهرهای استان خوزستان گفت: مایه تاسف است که دولت این مشکل را به امان خدا رها کرده و نظاره‌گر رنج مردم خوزستان و به خطر افتادن سلامت آنان است.

به گزارش نماینده، محمد دهقان نماینده مردم طرقبه و چناران و عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو بافارس، با اشاره به شرایط بسیار نامساعد آب و هوایی در استان خوزستان و گرد و خاک شدید در این استان و عملکرد نامناسب ابتکار رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در شرایط فعلی، اظهار داشت: همه حکومت‌ها در دنیا اولین مسئولیت و مهمترین مسئولیتشان سلامت مردم است، یعنی برای هر حکومتی در دنیا حفظ سلامت مردم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

*دولت‌ها اقدام مؤثری برای حل مشکل ریزگردها انجام نداده‌اند

وی با بیان اینکه امنیت و آموزش از مسئولیت‌های شناخته‌شده حکومت‌های دنیاست، افزود: لذا محیط زیست از این جهت دارای اهمیت است، وقتی محیط زیست دچار مشکل می‌شود، سلامت انسان‌ها به خطر می‌افتد، واقعیت این است که در چند سال اخیر هر سال وضعیت آلودگی هوا و محیط زیست و مسئله ریزگردها بدتر و وخیم‌تر شده و دولت‌ها اقدام مؤثری برای حل این مشکل اساسی انجام نداده‌اند.

این عضو هیأت رئیسه مجلس در ادامه تصریح کرد: وقتی آقای روحانی به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شد، یکی از موضوعاتی که بسیار روی آن تأکید می‌کرد بحث محیط زیست بود، روحانی تأکید می‌کرد که باید به هر نحو ممکن مسئله آلودگی هوا و محیط زیست را مورد توجه قرار دهیم و حل کنیم، ۱.۵ سال از مسئولیت آقای روحانی در دولت یازدهم گذشته و نه تنها در این زمینه شاهد بهبود مشکل محیط زیست و مسئله آلودگی هوا به ویژه ریزگردها نبوده‌ایم بلکه امروز شاید مسئله ریزگردها به یک مشکل بحرانی تبدیل شده است.

*دولت‌ها نمی‌توانند ادعای کارآمدی در حل مشکل ریزگردها داشته باشند

دهقان متذکر شد: این مسئله به نوعی کارآمدی دولت و نظام را تحت تأثیر خودش قرار داده و زیر سؤال برده است، مسئله ریزگردها موضوعی است که به سلامت مردم بستگی دارد، مردم خوزستان امروز در محیطی زندگی می‌کنند که چشم از چشم دیده نمی‌شود، آلودگی هوا و گسترش ریزگردها به گونه‌ای شده که مردم دیگر حتی نمی‌توانند حتی به راحتی نفس بکشند، دیگر چه این دولت و چه هر دولتی نمی‌تواند ادعای کارآمدی کند.

دهقان یادآور شد: مشکل ریزگردها در خوزستان تبدیل به یک مسئله ملی شده است که به هیچ وجه نباید وارد کشمکش‌های سیاسی شود، بنده از خانم ابتکار تعجب کردم که مطالبی بیان کرده که به نوعی بوی حرکت‌های سیاسی می‌دهد و اصلاً به نفع کشور و کسی که متولی سلامت مردم است، نیست.

*سیاسی کردن سلامت مردم جفا در حق آنان است

وی خاطرنشان کرد: کسی که متولی سلامت مردم است، باید نگاه جامع و ملی داشته باشد و از همه ظرفیت‌های کشور برای حل مشکل سلامت ملت استفاده کند، اگر کسی به عنوان عنصر سیاسی بخواهد روی کار بیاید و مسئله محیط زیست و سلامت مردم را دستاویز موضوعات سیاسی قرار دهد، پذیرفتنی نیست و در واقع جفا در حق مردم است.

نماینده طرقبه و چناران در مجلس با بیان اینکه رفتار خانم ابتکار در زمینه آلودگی‌های بنزین‌های پتروشیمی‌ها قابل دفاع نبود، گفت: باید بدانیم مسئله محیط زیست را به هیچ وجه سیاسی نیست چون این موضوع با سلامت و جان مردم سر و کار دارد؛ واقعیت این است که با رفتارهای معمولی، شعار دادن، مخالفت‌ها و موافقت‌ها و حرکت‌های تشریفاتی مسئله محیط زیست حل نمی‌شود و تنها یک نگاه ملی می‌طلبد.

دهقان با تأکید بر اینکه اشخاص کارآمد باید در سازمان محیط زیست حضور یابند تا مدیریت جهادی انجام دهند، متذکر شد: بحث ریزگردها چه منشأ داخلی داشته باشد چه منشأ خارجی، قابل حل است، حداقل می‌توانیم از طریق پاشیدن برخی فرآورده‌های نفتی به بیابان‌ها مشکل ریزگردها را تا حدودی حل کنیم.

*مایه تأسف است که دولت نظاره‌گر رنج مردم در خوزستان شده است

وی ادامه داد: این موضوع واقعاً‌ مایه سرافکندگی است که در کشوری با این همه قدرت و عظمت یک مشکل کاملاً حل شدنی به این شکل دربیاید؛ اینکه دولت این مشکل را به امان خدا رها کرده و نظاره‌گر مشکلات سلامت مردم باشد، واقعاً مایه تأسف است.

نماینده طرقبه و چناران در مجلس تصریح کرد: دولت باید اقدام جدی در این زمینه انجام دهد، نمی‌خواهم بگویم در ۱.۵ سالی که از عمکرد دولت یازدهم گذشته، قوه مجریه می‌بایست همه این مشکلات را حل می‌کرد، نمی‌خواهم همه مشکلات را به گردن این دولت بیندازم، این مشکلات در طول زمان ایجاد شدند و روز به روز هم بدتر می‌شود، ولی بالاخره حل این مشکلات نیازمند یک تصمیم جدی است و فردی که می‌خواهد مسئولیت موضوع بسیار مهم و حیاتی و مربوط به جان همه آحاد ملت را بر عهده بگیرد آن هم در سازمان محیط زیست، باید فرد قاطع و توانمندی باشد، فردی جامع‌نگر باشد که بتواند همه ظرفیت‌های کشور را در این مسیر قرار دهد، یعنی به عنوان بازوی رئیس‌جمهور عمل کند.

دهقان همچنین خاطرنشان کرد: علت اینکه محیط زیست در کشور ما بر عهده رئیس‌جمهور گذاشته شده به دلیل اهمیت این امر است، باید شخصی برای محیط زیست انتخاب شود که در حد خود رئیس‌جمهور باشد، یعنی از لحاظ توانمندی و قدرت گردانندگی، از نظر استفاده از همه ظرفیت‌های کشور و جامعیت، باید فردی باشد که در حد خود رئیس‌جمهور باشد و بتواند پشتیبانی همه اجزای دولت را جذب کند و پشتیبانی همه نظام و سایر دستگاه‌ها را نیز داشته باشد تا مشکل کشور حل شود.

وی با بیان اینکه ما واقعاً نگران جان مردم هستیم، دلسوزانه هم این نگرانی وجود دارد و به هیچ وجه نیز این نگرانی مربوط به امروز هم نیست، تصریح کرد: سال‌هاست که نگران این ریزگردها در خوزستان هستیم، این نگرانی در ذهن همه دلسوزان کشور شکل گرفته، آلودگی هوا هر روز جان مردم را به خطر می‌اندازد که روز به روز هم در حال افزایش است.

*رئیس سازمان محیط زیست نباید وجهه سیاسی داشته باشد

نماینده طرقبه و چناران در مجلس در عین حال توضیح داد: آقای رئیس‌جمهور بهتر است برای ریاست سازمان محیط زیست با یک نگاه جدی و جهادی وارد شود و با شخصیت‌هایی که توان این کار را دارند، صحبت و فردی را انتخاب کند که دارای مدیریت جهادی باشد، توان بالایی در گردانندگی ظرفیت‌های نظام و دولت داشته باشد، البته وجهه سیاسی هم نداشته باشد، بلکه یک وجهه ملی و فراجناحی داشته باشد.

وی یادآور شد: یقین دارم خود آقای روحانی هم دنبال این موضوع است، با همه احترامی که به خانم ابتکار قائلم به نظرم انتخاب خانم ابتکار برای سازمان محیط زیست مناسب نبود، محیط زیست در کشور ما تنها با یک گربه یا یک پلنگ سر و کار ندارد، اما متأسفانه عده‌ای محیط زیست را تنها حفظ پلنگ‌ها و گربه‌ها تلقی کردند اما وقتی جان انسان‌ها در میان است به نظر می‌رسد حل این مشکل دیگر کار خانم ابتکار نیست و باید شخصیت‌های دیگری که جزء قوی‌ترین افراد دولت هستند و البته نزدیک‌ترین فرد به رئیس‌جمهور است، باید ریاست سازمان محیط زیست را بر عهده بگیرد و وارد میدان شود.

دهقان در پایان خاطرنشان کرد: وضعیت محیط زیست در کشور روشن است و راه‌حل‌ها هم مشخص شده، لذا باید افرادی در سازمان محیط زیست باشند که با مدیریت جهادی و فراجناحی و نگاه‌های ملی بتوانند مشکلات زیست محیطی را به سامان برسانند تا ما در برابر ملت ایران شرمنده نشویم.