به گزارش نماینده به نقل از مهر، اللهمدد شاهسون، دیپلمات زنده مانده از فاجعه کشتار دیپلماتهای ایرانی در مزار شریف پس از نشست خبری فیلم «مزار شریف» در جمع خبرنگاران، گفت: از گروه سازنده فیلم «مزارشریف» به خصوص از عبدالحسن برزیده تشکر میکنم که این فیلم را ساخت تا فاجعه شهدای دیپلمات در مزار شریف برای تاریخ به ثبت برسد.
وی افزود: واقعیت این است که من امید به ساخته شدن این فیلم نداشتم اما گروه تولید فیلم «مزار شریف» با مقاومت، صبر و حوصله، این مهم را به انجام رساندند.
دیپلمات ایرانی زنده مانده در مزار شریف در ادامه با اشاره به اینکه وزارت امور خارجه در آن دوره اشتباه کرد، گفت: در آن زمان وزارت امور خارجه تصمیم گرفت دیپلماتهای ایرانی را به پاکستان بسپارد. در آن زمان من میگفتم که این تصمیم اشتباه است ولی نمیدانم چرا اصرار به این کار داشتند.
الله مدد شاهسون افزود: پس از اینکه دیپلماتهای ایرانی به پاکستان سپرده شدند، ۱۹ روز در این کشور ماندند که این ۱۹ روز از جمله سختترین روزهای زندگی ما بود که به دلیل محدودیت زمانی در این فیلم مطرح نشد. اما واقعیت این است که به لطف خدا، من تنها کسی بودم که زنده ماندم تا روایت تلخ «مزار شریف» را به عنوان شاهد عینی هنگام نگارش فیلمنامه بیان کنم.
وی ادامه داد: تصور من این بود که بعد از برگشت به ایران، با خوشامدگویی مقامات مسئول روبرو میشوم ولی متاسفانه این اتفاق نیفتاد و مورد بیمهری قرار گرفتم.
شاهسون متذکر شد: پس از بازگشت به ایران، بدون اینکه شکنجه شوم، یک سال در قرنطینه به سر بردم و پس از آن هم بی سر و صدا به زندگی عادم برگشتم.
وی تصریح کرد: من سرهنگ ارتش هستم و طبق قانون کسانی که برای کشور به جنگ میروند و مقاومت میکنند، مدال قهرمانی میگیرند ولی متاسفانه پس از بازگشت من، هیچ مدالی در کار نبود.
وی یادآور شد: با این حال خدا را شاکریم که این فیلم سینمایی برای ثبت خاطرات تلخ شهدای دیپلمات ایران در مزار شریف ساخته شد و از همین جا اعلام میکنم که شهادت دوستانم صرفا به دلیل تصمیمات اشتباه وزارت امور خارجه وقت بود.
الله مدد شاهسون در پایان صحبتهای خود با درخواست از حسن روحانی، رئیسجمهور گفت: به اعتقاد من پرونده این فیلم سینمایی بسته نشده است و از آقای روحانی درخواست جدی دارم که مساله شهادت دیپلماتهای ایرانی در مزار شریف را پیگیری کند.