شناسهٔ خبر: 81611 - سرویس سیاست

واکنش شورای نگهبان به اظهارات نایب رئیس مجلس آلمان/ در بررسی صلاحیت‌ها سلیقه‌ای عمل نمی‌کنیم

نجات الله ابراهیمیان سخنگوی شورای نگهبان: اگر چنانچه مقامات خارجی در صدد اعتراض و یا به تعبیری مداخله در امور داخلی کشورمان هستند،‌ واکنش مناسبی از سوی مقامات رسمی کشور باید نشان داده شود و توقع ما این است که این عکس العمل به موقع نشان داده شود.

به گزارش نماینده نجات‌الله ابراهیمیان سخنگوی شورای نگهبان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، با اشاره به اظهارات مداخله‌جویانه نایب رئیس مجلس آلمان در رابطه با رفع حصر سران فتنه ۸۸، گفت: در رابطه با اظهارنظرهایی که در مسئله حصر و نظایر آن صورت می‌گیرد، وزارت خارجه و مقامات رسمی که میزبان مقامات خارجی هستند، طبق مقررات کلی و عرف دیپلماتیک وظیفه دارند ابهاماتی را که برای طرف‌های خارجی و مدعوین آن‌ها در مورد نظام سیاسی و حقوقی ما پیش می‌آید، برطرف کنند.
 
وی افزود: اگر چنین مسئله‌ای حکایت از عدم اطلاع آن مهمان خارجی و دیپلماتیک داشته باشد، بهترین عکس‌العمل اطلاع‌رسانی دقیق به آن‌هاست. اگر چنانچه مقامات خارجی در صدد اعتراض و یا به تعبیری مداخله در امور داخلی کشورمان هستند، ‌ واکنش مناسبی از سوی مقامات رسمی کشور باید نشان داده شود و توقع ما این است که این عکس العمل به موقع نشان داده شود.    
 
سخنگوی شورای نگهبان بیان داشت: این گونه اظهارنظرها از سوی برخی مقامات غربی مسبوق به سابقه است و علت آن هم این است که بعضی از آن‌ها یا درک درستی از مبانی نظام جمهوری اسلامی ایران ندارند یا عمدا نمی‌خواهند درک درستی داشته باشند، تنها قرائت را از مردم سالاری و دمکراسی را نیز قرائت لیبرال دمکراسی می‌دانند.
 
وی ادامه داد: ما یک نظام مردم سالار دینی داریم که مثل هر نظامی شرایطی برای داوطلبان نمایندگی برای صاحب منصبان و کارگزاران نظام مقرر کرده‌ است، این شرایط را قانون تعیین کرده و ارزیابی و احراز این شرایط به عهده مقاماتی است که قانون تعریف کرده است.
 
ابراهیمان با بیان اینکه یکی از شرایطی که قانون ما در انتخابات برای کاندیداها در نظر گرفته، پذیرش ارزش‌های بنیادین نظام جمهوری اسلامی است، تصریح کرد: مقامات غربی که از قوانین ما آگاهی دارند و در عین حال حسن نیت داشته و خواهان روابط برابر با ما هستند، قانع خواهند شد و به آن‌هایی که سوء قصد دارند باید پاسخ مناسب دیپلماتیک داده شود.
 
سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: ما این را در خوش‌بینانه‌ترین و به عنوان یک ابهام و سوال از ایشان مطرح می‌کنیم که باید مخاطبین مستقیم و میزبانان ایشان تذکر و توضیح را به این مقام رسمی بدهند که در آلمان و هر کشور اروپای غربی دیگر هم این گونه نیست که هرکسی بتواند وارد نظام انتخاباتی شود، منتهی کسانی که داوطلب انتخابات هستند باید از شرایط قانونی لازم برخوردار باشند.
 
وی ادامه داد: در ایران هم شرایط انتخاب شوندگان و هم اختیارات شورای نگهبان در بررسی صلاحیت افرار را قانون معین کرده است لذا شورای نگهبان اختیاری بیش از آنچه که قانون مشخص کرده، ندارد. بنابراین این که چه کسی از فیلتر رد شود یا نشود تابع سلیقه اعضای شورای نگهبان نیست، بلکه تابع قوانین مصوب نمایندگان این ملت است، شورای نگهبان اراده نمایندگان این ملت را در قالب عمل به قانون اعمال می‌کند.