شناسهٔ خبر: 81076 - سرویس فرهنگ
منبع: ایسنا

آدم دلش می‌خواهد این‌جا بمیرد

کتاب فروشی نمی‌شود یک کتاب‌دوست از کنار کتاب‌فروشی رد شود و قدم‌هایش را آهسته نکند. کتاب‌خوان‌های حرفه‌یی به‌سمت ویترین‌ خم می‌شوند و از پشت شیشه به انبوه کتاب‌هایی که هنوز مطالعه نکرده‌اند،‌ خیره می‌شوند. در همان زمان به خود می‌گویند، قبل از خریدن حتی یک کتاب جدید‌، باید قبلی‌ها را بخوانم!

 

اما این وسوسه‌ای شیرین و مقاومت‌ناپذیر است؛ کتاب‌دوست‌ها پیش از باز کردن در و به صدا درآوردن زنگ ظریفی که پشت در ورودی نصب است، با دل‌شان میان قفسه‌های کتاب‌فروشی‌ سرگردان‌اند... با این حال کتاب‌فروشی‌های زیبا و بی‌نظیری هم در دنیا وجود دارند که به‌جز عاشقان کتاب، حتی معتادان به تلویزیون را هم به خود جذب می‌کنند.

به گزارش نماینده به نقل از خبرگزاری ایسنا، علاوه بر دنیای ناتمامی که در کتاب‌فروشی‌ها خانه دارد، این مکان‌ها را می‌توان از دیدگاه دیگری مدنظر قرار داد. در این گزارش، «هافینگتون پست» به سراغ کتاب‌فروشی‌های جذابی رفته که هر یک به‌گونه‌ای خاص هستند و حتی توجه آن‌ها را که اهل کتاب نیستند هم جلب می‌کنند.


کتاب‌فروشی برتل
 

کتاب فروشی «برتل» سال ۱۸۲۵ در بوستون آمریکا افتتاح شد. این کتاب‌فروشی در سال ۱۹۴۸ توسط «جورج گلاس» خریداری شد و امروزه توسط پسر او اداره می‌شود. این مغازه سه‌طبقه، خانه بیش از ۲۵۰ هزار جلد کتاب است. دو طبقه از آن به کتاب‌های دست‌ دوم و یک طبقه به فروش کتاب‌های نایاب و آنتیک اختصاص دارد. انبوهی از کتاب هم در فضای بیرونی مغازه جلب توجه می‌کنند؛ کتاب‌هایی که زیر نگاه «تونی موریسون»، «فرانتس کافکا» و «دبلیو. بی. ییتس» زندگی می‌کنند.

 

 

 


کتاب‌فروشی یورکا
کتاب فروشی «یورکا» کتاب‌فروشی محبوبی در آرکاتای کالیفرنیاست که سابقه چندان درخشانی ندارد. این مکان در قرن بیستم محل فروش مشروبات الکلی بوده است. در سال ۱۹۳۳ دو مالک این مغازه به روی هم اسلحه می‌کشند و تنها یکی از آن‌ها از این درگیری جان سالم به‌درمی‌برد. این مکان در دهه ۱۹۷۰ به خانواده او به ارث می‌رسد. گفته می‌شود «ریموند کارور» نویسنده معروف یکی از مشتریان ثابت این محل بوده و تصویری از این ساختمان را می‌توان در یکی از کتاب‌های او مشاهده کرد. امروز اما جمعیتی با روحیه‌ای آرام‌تر در این مکان رفت‌وآمد دارند. کتاب‌های «یورکا» در سال ۱۹۹۲ به این کتاب‌فروشی منتقل شدند و آثار رسوایی به کل از بین رفت. «یورکا» یکی از آخرین کتاب‌فروشی‌های آنتیک آثار کلاسیک در سواحل غربی است که این روزها آثار نو و دست‌دوم را به فروش می‌رساند.

 

 


کتاب‌فروشی پیتر هرینگتون
کتاب فروشیفهرست زیباترین کتاب‌فروشی‌ها بدون یاد کردن از مغازه‌های لندن ناتمام می‌ماند. «پیتر هرینگتون» از سال ۱۹۶۹ به خرید و فروش کتاب‌های کمیاب مشغول است و افتخارش عرضه نسخه‌های اول و دست‌نوشته‌های اصل نویسندگان است.

 

 

 

 

کتاب‌فروشی «ژوساوم»

کتاب فروشیپاریس شاید یکی از زیباترین شهرهای جهان باشد، پس «ژوساوم» درست در جایی که باید، قرار گرفته است. این کتاب‌فروشی که از سال ۱۸۲۶ کار خود را آغاز کرده، همه نوع کتابی از جمله تاریخی، ‌ ادبی، شعر و... را به عاشقان ادبیات ارائه می‌کند. «ژوساوم» یکی از رومانتیک‌ترین مکان‌ها برای دوست‌داران کتاب به حساب می‌آید.

 

 

 

 

  «عتیقه‌فروشی کتاب و هنر نویسر»

اگر برای اولین‌بار به «عتیقه‌فروشی کتاب و هنر نویسر» می‌روید، شاید باورتان نشود که این مغازه آلمانی یک کتاب‌فروشی است. «کورنلیا استورچ» مغازه آثار آنتیک و نایاب را با سابقه‌ای ۲۰۰ ساله در شهر نیوس اداره می‌کند. ساختمان این کتاب‌فروشی ۳۰۰ سال قدمت دارد. مکانی که سابقا انباری تاریک و نم‌زده بوده، اکنون خانه روشن صدها کتاب با جلد چرمی است.

کتاب‌فروشی «میشل سولدر»

کتاب فروشیفضای درونی و بیرونی کتاب‌فروشی «میشل سولدر» که در مونستر آلمان واقع است، با تو حرف می‌زند. این کتاب‌فروشی بهترین مکان برای خریدن کتاب‌هایی که دیگر چاپ‌ نمی‌شود، ویرایش‌های ویژه و گنج‌های آنتیک است. بیرون مغازه هم جعبه‌هایی چیده شده‌ که چیزی جز کتاب به علاقه‌مندان عرضه نمی‌کنند.

 

 


کتاب‌فروشی «اوگ دو لَتود»

افرادی که به کتاب‌های علمی، پزشکی، تاریخ طبیعت و چاپ اول آثار علاقه دارند می‌توانند کعبه آمال خود را در شهر پاریس پیدا کنند. «اوگ دو لَتود» از سال ۱۹۸۸ کار خود را آغاز کرده و یکی از جذاب‌ترین کتاب‌فروشی‌های پاریس به حساب می‌آید.

کتاب‌فروشی «کاپیتول هیل»

کتاب فروشیکتاب‌فروشی «کاپیتول هیل» در دو طبقه که در خیابان «کاپیتول هیل» واشنگتن واقع است، مامن کتاب‌های دست‌ دوم، نایاب و نسخه‌های چاپ اول است. به نظر می‌رسد پنجره‌ها توان نگه داشتن این حجم وسیع از کتاب‌ را ندارند و هر لحظه امکان دارد کتاب‌ها به خیابان بریزند.

 

 

 

 

 

شهر کتاب «هودسون»

شهر کتاب «هودسون» در شهر نیویورک واقع است. این مغازه سال ۲۰۰۶ در ساختمانی که سال ۱۸۶۵ بنا شد، بازگشایی شد. بیش از ۱۲هزار نسخه کمیاب و دست‌ دوم در این کتاب‌فروشی در دسترس علاقه‌مندان است.