به گزارش نماینده به نقل از خبرگزاری فارس، امیر خجسته در دومین نشست مجمع ادواری شورای عالی استانها که صبح امروز با حضور مهدی چمران رئیس شورای عالی استانها برگزار شد با اشاره به مفاسد اقتصادی اظهار داشت: از دستگاههای نظارتی و قوه قضاییه درخواست میکنیم قاطعانه با مفاسد اقتصادی برخورد کنند.
وی خطاب به نمایندگان ادواری شورای عالی استانها گفت: مسئولیتی که خدا به ما داده است طعمه نیست و فرصت خدمت است و باید مغتنم شمرده شود.
خجسته بیان داشت: شوراها با حضور چمران در سالهای گذشته رونق گرفته است و وی آبروی خود را در این نهاد گذاشته است و در مدتی که به عنوان رئیس شورای عالی استانها حضور داشته است خستگیناپذیر نشان داده است.
رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: چمران خودش را برای شوراها و شورای عالی استانها هزینه کرده است و جلوی زیادهخواهیها ایستاده و حق شورا را احیا کرده است.
وی اظهار امیدواری کرد: رئیس آینده شورای عالی استانها (بصیریپور) همانند چمران با قوت کامل در پیشبرد اهداف شوراها گام بردارد.
خجسته خاطرنشان کرد: شورای عالی استانها یکی از مصادیق مردمسالاری دینی است و مردمسالاری که در ایران داریم در هیچجای دنیا مشاهده نمیشود و حضور و مشارکت مردم در صحنه به معنای واقعی مردمسالاری دینی است.
رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی گفت: خوشبختانه شورای عالی استانها تعامل خوبی را با مجلس شورای اسلامی داشته و شوراها پارلمان محلی و شهری محسوب میشوند.
وی گفت: شورای عالی استانها همانند مجلس شورای اسلامی میتوانند در تهیه طرح مشارکت داشته باشند و قانونگذاری کنند چرا که شوراهای شهر و روستا امید مردم هستند و باید بتوان این امید را با وحدت محقق کنیم.
خجسته افزود: وحدت با خدمت صادقانه عملی و اجرا خواهد شد و باید از هرگونه حرکت خلاف منابع مردم بپرهیزیم چرا که این حرکتها به شوراها آسیب وارد میکند.
رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی گفت: قطعاً هر کسی که خلاف مردم حرکت کند دیر یا زود رسوا خواهد شد و تمامی مسئولان باید در هر کاری منافع مردم را در نظر بگیرند.
وی ادامه داد: شوراها باید با قدرت کامل در صحنه حضور پیدا کنند چرا که شوراها ریشه قرآنی دارند و در ارائه خدمات در شهرها و روستاها میتوانند مثمرثمر باشند.
خجسته در ادامه با اشاره به اینکه انتخاب شهرداران حق قانونی است و یکی از وظایف شوراها محسوب میشود، گفت: ما نیز در کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی به این موضوع اعتقاد داریم.
رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برای حضور با قوت و پرشور شوراها باید همدلی و همفکری کنیم و شوراها را تقویت کنیم و نباید اجازه بدهیم اختلافات به شوراها آسیب وارد کند ضمن اینکه باید بتوانیم برنامهنگر باشیم و از روزمرگی رهایی پیدا کنیم.
وی در ادامه با اشاره به فرصت مجلس شورای اسلامی به دولت جهت تهیه لایحه مدیریت شهری گفت: در این زمینه به دولت فرصتی دادهایم تا لایحه مدیریت شهری را آماده کند چرا که اعتقاد داریم تمامی دستگاهها و سازمانهای فعال در شهرها باید زیر نظر شوراها و شهرداریها فعالیت کنند.
خجسته افزود: در آینده نزدیک شوراها و شهرداریها باید کلیددار شهر شوند و تمامی دستگاهها زیر نظر آنها فعالیت کنند ضمن اینکه باید مراقبت کنیم که مسائل سیاسی و جناحی و خطی در شوراها و شهرداریها بروز و ظهور نکند.
رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی با اشاره به آماده شدن طرحی مبنی بر انتخابات استانی مجلس شورای اسلامی گفت: این طرح با امضای 170 نفر از نمایندگان آماده شده است و ما دلایل و استدلالهای فراوانی داریم که باید انتخابات مجلس به صورت استانی برگزار شود.
وی ادامه داد: در روزهای اخیر نیز در مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام از طرح فوق دفاع کردهایم چرا که اعتقاد داریم با اجرای طرح فوب شوراهای شهرها و روستاها نیز به جایگاه واقعی خود خواهند رسید.
خجسته افزود: با تقویت شوراها و سپردن بسیاری از وظایف به نمایندگان مردم در پارلمانهای محلی و شهری، قطعاً نمایندگان مجلس نیز میتوانند به معنای واقعی در بحث نظارت ورود پیدا کنند و در امر قانونگذاری و پیگیری کارهای کلان استان موفق باشند.
رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی گفت: پس از انتخابات شوراهای شهر و روستا نیز تیمی متشکل از دستگاههای متعدد جهت آسیبشناسی و شرح وظایف شوراها تشکیل شده است که به زودی این تیم نتیجه گزارش خود را اعلام خواهد کرد.
وی در پایان گفت: در بحث انتقال پایتخت نیز مجلس شورای اسلامی به دولت فرصت 2 سالهای را داده است تا در خصوص طرح انتقال پایتخت بررسیهای لازم را انجام و به مجلس شورای اسلامی ارائه کند.