به گزارش نماینده، روزنامه اخبار لبنان در گزارشی به بررسی دیدگاههای بشار اسد رئیسجمهور سوریه در مورد تازهترین تحولات بینالمللی و منطقهای بعد از بروز پدیده داعش پرداخت و ارزیابیهای وی از جبهه دشمن از جمله آمریکا و دولتهای حاشیه خلیجفارس و ترکیه و همچنین دیدگاههای او در مورد پرونده کردها و طرح فرستاده سازمان ملل برای تعلیق درگیریها در حلب را بررسی کرده است.
براساس این گزارش بشار اسد در سخنرانیها و گفتگوهای متعدد پاسخها و واکنشهایی را برای تبیین مواضع سوریه و تصریح جزئیات حوادث مطرح کرده است.
آنچه در این مقاله آن اشاره میشود دیدار دبیر کل حزب بعث سوریه یعنی بشار اسد با اعضای این حزب در استان طرطوس است که در نوامبر گذشته برگزار شد. در آن زمان تنها به ذکر جزئیاتی از این سخنان بسنده شد، اما روزنامه الاخبار لبنان صورت جلسه کامل این سخنان را به دست آورده است که مهمترین بندهای آن عبارتند از:
غربیها همگرایی با سوریه را آغاز کردهاند
وی ادامه داد که داعش با همه گروهها در تناقض است و دولتهای حامی تروریسم در بین یکدیگر دشمنی دارند، آن در هر حال در ضرر زدن به سوریه و براندازی دولت و کشور آن با هم توافق دارند. غربیها همگرایی با ما را آغاز کردهاند و دیدارها متوقف نمیشود و تحت نظارت بالاترین مقامات سوریه قرار دارد.
اسد تاکید کرد: در بعد مثبت موضوع میتوان گفت صف بندی بینالمللی متخاصم با سوریه دچار تردید شده و به معنای واقعی کلمه هیچ دیدگاهی برای خود ندارد. اما در بعد منفی ما نمیدانیم آنها چه موقع ممکن است تصمیمی اشتباه بگیرند، البته در آن زمان نیز رویکرد کلی مثبت خواهد بود، چرا که اروپا وارد نمیشود.
آمریکاییها به صورت محرمانه نتایج انتخابات سوریه را پذیرفتند
دولت آمریکا نیز دچار شکاف است، وزارت خارجه یک دیدگاه دارد و ارتش دیدگاهی دیگر و کاخ سفید رویکردی متفاوت با این دو. نتیجه این خواهد بود که مناقشات در داخل آمریکا احساس فریب از سوی همپیمانان آن را نشان میدهد. آنها علناً اعلام میکنند که از سوی قطر و ترکیه و عربستان سعودی فریب خوردند. اولین دلیل این که آمریکاییها تصور میکردند اوضاع سوریه به آسانی حل میشود و تنها نیاز به فشار برای براندازی دولت به نفع یک دولت دموکراتیک مزدور دارد. دوم اینکه وقتی آنها غیرممکن بودن براندازی دولت سوریه را متوجه شدند، همچنان در طرح خود برای تغییر رئیس جمهور باقی ماندند. در این زمان بود که انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد تا شوک شدیدی به آنها وارد کند. گرچه آنها به صورت علنی نتایج انتخابات را به رسمیت نشناختند. اما به صورت محرمانه آن را قبول داشتند.
بشار اسد در تشریح آشفتگی آمریکا به زبان خود آنها میگوید: ماهیت اوضاع سوریه چیست؟ ما نمیتوانیم آن را درک کنیم. ما تروریسم را درک نکردیم. روی اخوان المسلمین و قدرت آنها برای جذب افکار عمومی مسلمانان برای مبارزه با لائیسم حساب کردیم، اما متوجه شدیم که با افراطگرایان تعامل میکنیم.
اسد افزود: اینجا بود که آنها تصمیم به بازگشت به لائیسم گرفتند، اما کدام لائیسم؟ سؤال مهم در اینجا در مورد تفاوت قائل شدن بین لائیسم ملی و قومی مبتنی بر آزادی عقیده و مساوات در چارچوب وحدت جامعه و هویت دینی آن با لائیسم به معنای اعتدال گرایان فرقه ای همراه با غرب و اسرائیل است.
غرب همگرایی با دمشق را به تدریج آغاز کرده است
رئیسجمهور سوریه در مورد آغاز ارتباطات غرب با این کشور گفت که آمریکاییها و غرب و همپیمانان آنان کاملاً سردرگم هستند و به دنبال دور زدن مواضع خود میگردند، این تحولات بسیار کند است، چرا که آنها " از درختهای بسیار بلندی بالا رفته اند" و از قانع کردن افکار عمومی غرب در مورد اینکه دولت سوریه شیطانی است، بسیار دور شدند، بنابراین عقبنشینی نیاز به زمان دارد. با وجود روند تدریجی در تحول غرب، آنها همگرایی با ما راه آغاز کردند و دیدارها قطع نمیشود. این دیدارها تحت نظارت بالاترین مقامها از رئیس گرفته تا رؤسای وزارتخانهها و مدیران سرویسهای اطلاعاتی قرار دارد.