به گزارش نماینده، یک منبع در تهران به «ایران هسته ای» گفت افت یکباره قیمت نفت یکی از خروجی های جلسه ۳ ساعته سعود الفیصل و جان کری در وین بوده است.
رسانه های غربی روز یکشنبه ۲ آذر ۱۳۹۳ (۲۳ نوامبر ۲۰۱۴) خبر دادند که همزمان با روز ششم مذاکرات وین سعود الفیصل وزیر خارجه عربستان در فرودگاه این شهر، به مدت نیم ساعت با جان کری وزیر خارجه امریکا ملاقات کرده است.
درباره جزئیات آنچه در این ملاقات رخ داده اطلاعات بسیار اندکی منتشر شده است.
به طور عمومی، تلقی منابع غربی این بوده است که فیصل در این دیدار نسبت به حصول آنچه عربستان و امریکا یک توافق بد می خوانند به کری هشدار داده و متقابلا کری نیز به او اطمینان داده است که امریکا از خطوط قرمز توافق شده با عربستان و اسراییل در مذاکره با ایران کوتاه نخواهد آمد.
این در حالی است که برخی منابع در تهران روایتی متفاوت از محتوای این دیدار دارند.
یک منبع در این باره به «ایران هسته ای» گفت: «هدف فیصل از این دیدار این بوده است که به امریکا بگوید راهی جدید برای راضی کردن ایران به پذیرش توافق مطلوب غرب پیدا کرده که ارزش امتحان کردن دارد و آن راه این است که در زمانی حدود یک سال ایران در حالی که گرفتار تحریم هاست و قدرت فروش کامل نفت خود را ندارد، با بیش از ۵۰ درصد افت قیمت نفت هم مواجه شود».
این منبع ادامه داد: «ما اطلاعاتی داریم که فیصل کری را متقاعد کرده اگر به این گزینه شانس امتحان شدن بدهد، می تواند ۷ ماه بعد یک توافق بسیار خوب با ایران بکند».
به گفته وی، پس از فیصل، بنیامین نتانیاهو هم در یک تماس تلفنی از کری خواسته است پیشنهاد عربستان را جدی بگیرد و از به تاخیر افتادن توافق به مدت چند ماه نهراسد.
کارشناسان دیگری که «ایران هسته ای» با آنها مشورت کرده می گویند این باور عمومی و بسیار فراگیر وجود دارد که یکی از هدف های اصلی این اقدام عربستان وادار کردن ایران به پذیرش توافق مدنظر امریکاست نه منتفی کردن توافق؛ و به همین دلیل است که سعودی طی یک تقسیم کار با امریکا و اسراییل، اقدام به افزایش عرضه نفت خود در حالی کرده که قیمت در حال سقوط است.
منبعی که «ایران هسته ای» با آن گفت وگو کرده در بخش دیگری از سخنانش گفت: «محاسبه امریکایی ها این است که عاملی که ایران را پای میز مذاکره آورد، منجر به پذیرش توافق ژنو شد و ایران را پای کار این توافق نگه داشت، فشار تحریم هاست. امریکایی ها تصور می کنند اگر ایران حس کند تحریم با کاهش قیمت نفت در حال ترکیب است، توافقی را که در آن لغو تحریم ها محدود و ظرفیت غنی سازی سمبلیک خواهد بود می پذیرد. به عبارت دیگر، امریکا تصور می کند تحریم بود که فرآیند امتیازدهی ایران را استارت زد و تنها تحریم است که می تواند به آن پایان بدهد».
مقام های دولتی و مذاکره کنندگان هسته ای هم در تهران، در این باور که کاهش قیمت نفت یک توطئه هماهنگ از جانب امریکا و سعودی است، سهیم هستند اما دولت هنوز هیچ اقدام مشخصی در پاسخ این اقدام عربستان به عمل نیاورده است.