شناسهٔ خبر: 78448 - سرویس سیاست

عباسی:

اصولگرایان، اصلاح‌طلبان اصیل هستند/ فتنه‌ ۸۸ بستر ترور دانشمندان ایرانی را فراهم کرد

فریدون عباسی431 رئیس سابق سازمان انرژی اتمی: موضوع اصلاح‌طلبی باید باز شود تا ببینیم چه کسانی واقعا اطلاح‌طلب هستند؟ اتفاقا من معتقدم که اصولگرایان و کسانی‌که قائل به ولایت و اجتهاد هستند، اصلاح‌طلبان اصیل هستند.

به گزارش نماینده فریدون عباسی رئیس سابق سازمان انرژی اتمی در گفت‌وگو با تسنیم، در تحلیل رفتارهای سال ۸۸ با اشاره به اینکه جریان تجدیدنظرطلبی حاضر نبوده که جریان دیگری را در کنار خود بپذیرد، گفت: جریان تجدیدنظرطلبی در کشورهای دیگری که به نحوی انقلابی هم بودند، به نحوی پدید آمده و تاوان آن را هم دیده‌اند.

عباسی با بیان اینکه تجدیدنظرطلبی تعریف خود را دارد، تصریح کرد: من نمی‌گویم که عقاید باید سخت باشد و هرچه که ۴۰ سال پیش بود الان هم باشد، چرا که اساساً شیعه بر مبنای اصل اجتهاد، اذعان دارد که باید به‌روز باشیم و مطابق مسائل روز، فتواهای جدیدی طرح شود، اما این کار باید در یک مسیر فقهی، آنهم در حوزه‌های علمیه انجام گیرد و افرادی که فهم اسلامی دارند، در این باره به بحث و بررسی بپردازند.

وی با بیان اینکه ما دانشگاهیان در مسائلی که در چارچوب تسلط و علم فقها است نمی‌توانیم ادعای بزرگ و تجدیدنظرطلبی داشته باشیم، گفت: این ادعای بزرگ یا ناشی از علم زیاد است یا ناشی از جهل زیاد، بنابراین ما دانشگاهیان اگر ادعای بزرگ کنیم ناشی از جهل زیاد ماست چراکه ما دروس حوزوی نخوانده‌ایم و قاعدتا اگر ادعا کنیم ناشی از جهل زیاد در مسائل فقهی است.

عباسی با اشاره به مسئله اصلاح‌طلبی اظهار داشت: موضوع اصلاح‌طلبی باید باز شود تا ببینیم چه کسانی واقعا اطلاح‌طلب هستند؟ اتفاقا من معتقدم که اصولگرایان و کسانی‌که قائل به ولایت و اجتهاد هستند، اصلاح‌طلبان اصیل هستند.

وی ادامه داد: اگر کسی هم حرفی در این چارچوب دارد باید در حوزه علمیه بحث کنند تا از این منشاء به نتایج عقلی و منطقی درست برسیم و بیخودی با نوسانات فکری افرادی که علم لازم را ندارند جامعه را دستخوش تغییرات ناهنجار نکنیم.

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی در تحلیل فتنه ۸۸ خاطرنشان کرد: اتفاقاتی مانند فتنه ۸۸ موردی است که ممکن است در کشورهای دیگر هم پیش بیاید. چه آنکه انتخاباتی می‌شود و رقبا با هم درگیر می‌شوند، اما این فتنه در قبل از انتخابات یک زمینه‌هایی داشت.

عباسی با بیان اینکه دشمن برای سال ۸۸ از پیش برنامه‌ریزی کرده بود، تاکید کرد: غرب و عوامل آن دقیقا همین برنامه‌ریزی را در سال ۹۲ هم داشتند و وقتی توقف مذاکرات هسته‌ای را دامن زدند و به طور خاص، نماینده آمریکا در مذاکرات به صورت غیرمنطقی از مذاکره طفره می‌رفتند به این معنا بود که منتظر بودند که در انتخابات ایران اتفاق خاصی که آنها پیش‌بینی کرده بودند رخ داده و جامعه ناامن شود.

وی ادامه داد: در سال ۸۸ متاسفانه فتنه بزرگی رخ داد و در آن غبار به اندازه‌ای بود که حقیقت پنهان بود و برخی نمی‌توانستند تشخیص درستی درباره مسائل داشته باشند. به همین دلیل جامعه‌مان آسیب دید و دستگاه‌های امنیتی کشور به دلیل ناامنی در شهرهای بزرگ و پایتخت، درگیر خاموش کردن آتش فتنه‌گران شدند و در نتیجه دشمن توانست بر این بستر سوار شود و نخبگان و نابغه‌های ما را ترور کند و این یکی از آثار فتنه ۸۸ بود که بستر ترورها در جامعه در سال ۸۸ ایجاد شد.

عباسی افزود: در همین فتنه شعارهایی داده شد و عوامل بیگانه تصور کردند که جناح اپوزیسیون داخلی ایران را می‌شود تقویت کرد و تحریم و فشار ایجاد کرد.

عباسی با اشاره به برخی تجمعات کوچک روز قدس سال ۸۸ گفت: من خودم شاهد بودم که یک عده مغرض که به آداب ماه رمضان هم التفاتی نداشتند در اطراف خیابان کریمخان و در نزدیکی میدان ولیعصر تهران شعارهای ضدلبنان و غزه می‌دادند که با شعارهای انقلاب متفاوت بود. در روز عاشورا شاهد بودم که یک دختر در خیابان، شعار ضدنظام و ضدقانون‌اساسی می‌داد، خب چه کسی این بستر را ایجاد کرد، آنها که ما به خوبی می‌شناسیم.

عباسی با اشاره به مذاکرات هسته‌ای عنوان کرد: بالاخره تیم مذاکرات ما با یک دیدگاه و فلسفه‌ای برای مذاکرات رفتند و ممکن است که این دیدگاه اندکی با نگاه من نوعی متفاوت باشد، من باید احترام بگذارم و بگویم خب رفتید برای مذاکرات ما سعی داریم حمایت کنیم و شما هم از این به بعد بر روی خط قرمزها بایستید.

عباسی با اشاره به گذشت ۵ سال است از زمان فتنه سال ۸۸ گفت: می‌شود با یک عقل جمعی و تصمیم درست از آن اتفاقات عبرت گرفت و بر مشکل غلبه کرد. چرا که انتخابات ۹۲ نشان داد جامعه ما ظرفیت‌های بالایی دارد و خودکنترل است و کاری را که از گذشته آغاز کرده، در روز ۹ دی نشان داد و در انتخابات یازدهم هم مردم با شعور جمعی بالایی در این انتخابات حضور یافتند. ما باید همین را توسعه دهیم و به حرف‌هایی که در حاشیه گفته می‌شود توجه نکنیم و بدانیم که اختلاف آراء هست و در کرسی‌های نظریه‌پردازی باید بحث‌ها درجای خودش طرح و پخته شود.